Setari Cookie-uri

Copilul meu vrea o tabletă. Ce modele sunt potrivite pentru el?

Nu e o noutate pentru părinți că cei mici își doresc tabletă de la vârste fragede.

Copiii cresc acum cu tehnologia, uneori le umple timpul de joacă și petrec mult timp în fața ecranelor. Sunt atrași de jocuri, animații și muzică pe care le pot accesa ușor de pe o tabletă.

La ce criterii trebuie să fim atenți atunci când vrem să alegem o tabletă potrivită pentru copii?

Atunci când alegi un astfel de dispozitiv pentru un copil, te uiți la cu totul alte caracteristici decât atunci când alegi o tabletă pentru tine. Dacă un adult caută o tabletă cu design slim, cu materiale de o calitate mai bună și procesare rapidă, pentru un copil vrei exact opusul: te uiți după tablete ieftine (fiindcă e posibil să o strice repede pe cea pe care o vei alege pentru el), să fie robustă (oricând o poți găsi spartă pe jos) și cât mai bine protejată.

De aceea, e bine să alegi o tabletă care să facă față cu brio încercărilor la care va fi supusă de mâinile nesigure ale copilului, dar să fie și pe placul tău ca părinte. Dincolo de criteriile de mai sus, vei fi atent, de exemplu, la opțiunea de control parental sau la posibilitatea adăugării de conținut educațional și interactiv.

Citește și:

Dincolo de tabletă, să nu uiți să cumperi neapărat și o husă sau alt tip de protecție pentru ea. Vei avea nevoie, e ca o garanție că tableta va rezista pe o perioadă mai mare de timp.

Foarte importantă este și rezoluția ecranului. Ca să nu le fie dificil să vadă și să nu își apropie ochii prea mult de ecran, e bine să optezi pentru un display de cel puțin 8 inch. Astfel, pot vedea ușor desene animate sau diverse clipuri video.

De asemenea, îți recomandăm să optezi pentru un spațiu de stocare generos. Este mai degrabă binevenit un spațiu de 16 GB decât unul de 8 GB, astfel încât să poți instala diverse jocuri și aplicații educative. Se va plictisi repede de unele, astfel că ai nevoie de spațiu pentru mai multă diversitate. Poți cumpăra și un microSD, care să îți permită adăugarea mai multor desene animate, în așa fel încât să poată fi vizionate la drum lung cu mașina, spre exemplu.

Citește și:

Acordă atenție și duratei de viață a bateriei, din același motiv de durabilitate pe termen lung. Poți lua cu tine și o baterie externă, ca să nu ai surprize că se închide tableta la mijlocul drumului.

Ce modele de tabletă sunt potrivite pentru copii?

Amazon Fire HD 8 Kids Edition Tablet

Această tabletă este gândită special pentru copii. Cu un design solid, o baterie care ține 10 ore și multiple opțiuni de control parental, reprezintă alegerea perfectă pentru orice părinte care vrea să îi ofere copilului o tabletă pe care să o folosească în siguranță.

Tableta este prevăzută cu o carcasă dintr-un plastic moale ca de spumă, în culori vii precum galben, roz sau albastru. Astfel, este protejată în cazul în care este scăpată pe jos, lovită sau dacă sunt vărsate lichide pe ea.

Citește și:

Pe tabletă rulează o versiune modificată de către Amazon a sistemului Android. Nu vei găsi Google Play instalat, însă vine cu o utilizare ușoară și simplificată. Ai posibilitatea de a schimba experiența utilizatorului în funcție de cel care folosește tableta, dacă este copilul, un adolescent sau părintele. Părinții au posibilitatea de a bloca diverse achiziții sau acel conținut nepotrivit vârstei.

Tableta este prevăzută cu 32 de GB spațiu de stocare și îi pot fi adăugate carduri microSD pentru descărcarea mai multor filme, desene animate sau jocuri.

Apple iPad mini

Această tabletă vine cu un display de 7.9 inch și o baterie care ține până la 10 ore. Designul este unul robust și totuși nu este greoi pentru mâinile micuțe ale copilului. În plus, găsești diverse modele de huse rezistente din care să alegi pentru a proteja și mai bine tableta.

Citește și:

Apple App Store vine cu numeroase aplicații și jocuri educaționale pentru copii, astfel că ai de unde alege fără probleme.

Tableta este prevăzută cu diverse setări care împiedică accesul copiilor la conținut explicit. De asemenea, sunt oprite eventualele achiziții accidentale din aplicații.

Din păcate, controlul parental nu este foarte bine pus la punct. De exemplu, nu există posibilitatea de a închide automat tableta atunci când este timpul pentru culcare.

În schimb, există posibilitatea de a limita timpul de acces pentru diverse aplicații. După ce timpul respectiv a expirat, tableta blochează accesul la respectiva aplicație. Părintele primește o notificare pe propriul telefon sau dispozitiv iOS și poate oferi o prelungire de timp.

LeapFrog LeapPad Academy Tablet

Citește și:

Aproape tot ce se află pe această tabletă are o componentă educațională. Conținutul de pe ea a fost gândit special pentru învățare prin intermediul tehnologiei. Aplicațiile își ajustează dificultatea în funcție de nivelul de învățare al copilului.

Ecranul de deschidere este personalizabil, astfel că, fie copilul, fie părintele, poate adăuga acolo cele mai folosite aplicații pentru un acces ușor. Aplicațiile vin cu activități și subiecte din domeniile matematică, informatică, ortografie, citire, pronunție și știință.

Este folosită o versiune Android modificată, dar ușor de folosit și explorat. Sunt disponibile de asemenea controale parentale, iar browserul oferă siguranță pentru folosirea de către copii. Tableta este prevăzută cu spațiu de stocare de 16 GB, camere duale și o baterie care durează până la 7 ore.

Citește și:

Ținând cont de cele mai potrivite caracteristici menționate mai sus, poți alege cea mai bună tabletă pentru copilul tău. Nu uita să ții cont în special de următoarele lucruri: un display generos, de minimum 8 inch, un design robust pentru mai multă rezistență, o viață lungă a bateriei și un spațiu de stocare mare.

Sursa foto: pixabay.com, pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.