Setari Cookie-uri

elefantFest la final: Care au fost cele mai dorite carti?

Lansările de carte au avut peste 2,5 milioane de vizionări

Aflat la prima ediție, târgul de carte online elefantFest a reunit în cele 5 zile nu mai puțin de un milion de vizitatori. Cele aproape 50 de evenimente – lansări și prezentări de carte, interviuri cu autorii – au avut peste 2,5 de milioane de vizionări, ceea ce ar fi imposibil de realizat la un târg organizat într-un spațiu convențional. Sute de cărți cu autograf ale autorilor preferați vor intra în biblioteca personală a pasionaților de lectură.

În clasamentul pe orașe, conform numărului de cărți achiziționate, București a fost urmat de Iași, Cluj, Timișoara și Brașov. În medie, un cumpărător a achiziționat 6 volume. Cea mai mare comandă, care include 131 de cărți, a fost plasată de un cumpărător din Cluj. Mai mult de 50% dintre cei care au cumpărat cărți cu ocazia elefantFest au plătit cu cardul.

Citește și:

Ion Sturza, fondator și președinte al Consiliului de Administrație al elefant.ro: “Industria de carte se află într-un moment dificil în această perioadă, iar rolul nostru, al celor care activăm în retailul online este de a mai prelua din povara partenerilor care au fost alături de elefant.ro în cei 10 ani de existență. Târgul de carte elefantFest a fost o manifestare de solidaritate cu întreaga industrie de carte, de la autori, la editori și cititori și va rămâne și pe viitor un simbol al acestei solidarități”.

Sergiu Chircă, CEO elefant.ro: “În premieră pentru iubitorii de lectură din toată țara, elefantFest a fost un târg de carte cu adevărat național, deschis tuturor cititorilor. Ne bucurăm că, timp de 5 zile, elefant.ro a fost gazda unui eveniment unic, ce a îmbinat în beneficiul a peste un milion de cititori avantajele mediului online și tehnologia de top pentru a aduce mai aproape de ei autori din țară și din străinătate, noutăți editoriale și mult doritele volume cu autograf”.

Citește și:

Cele mai căutate titluri noi au fost în majoritate volume ale autorilor români:

  • Mircea Cărtărescu – Creionul de tâmplărie
  • Gabriel Liiceanu – Isus al meu
  • Guzel Iahina - Copiii de pe Volga
  • Ioana Pârvulescu – Prevestirea
  • Radu Paraschivescu - Requiem vesel pentru tata

Titlurile cu cele mai multe vânzări au fost însă best-sellerele:

  • Alex Michaelides - Pacienta tăcută
  • Delia Owens - Acolo unde cântă racii
  • Mark Manson - Arta subtilă a nepăsării
  • Michelle Obama - Povestea mea
  • Heather Morris - Tatuatorul de la Auschwitz

La elefantFest au expus 40 de edituri românești, iar cititorii au avut acces la 49 de evenimente online de la lansări și prezentări de carte, la întâlniri cu autorii. Totodată peste 50 de titluri au putut fi achiziționate și în versiunea cu autograf.

Citește și:

Featured foto by PV productions via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.