Setari Cookie-uri

5 trucuri ca să-ți faci timp pentru citit

Ești o devoratoare de cărți, dar nu ai mai întors o pagină de nepermis de multă vreme? Vrei să citești, dar pur și simplu nu ai timp? Stai liniștită, te înțelegem perfect.

Parcă mai ieri petreceai ore bune cu cartea favorită în brațe și acum de abia mai apuci să citești două-trei pagini în weekend. Ceva trebuie să se schimbe și știi și tu asta. Din fericire îți venim în ajutor cu 5 trucuri simple pentru a te ajuta să-ți faci într-adevăr timp pentru citit. Sunt atât de simple încât ți se va părea ciudat că nu te-ai gândit tu însăți la asta!

Ți-am trezit interesul și ai nevoie de material de citit? Poți comanda cartea preferată online!

Creează un ritual

Cea mai rapidă și eficientă metodă pentru a te asigura că citești mai mult este să creezi un obicei sau, chiar mai puternic decât atât, un ritual. Ritualul implică și niște acțiuni specifice care cresc plăcerea momentului și însemnătatea lui, așadar se va păstra mai puternic pentru mai multă vreme. Fie că vorbim despre o baie caldă și înspumată seara, alături de un pahar de vin și o carte bună, sau de confortul patului alături de o cană de ceai și romanul tău preferat, sau de liniștea unei dimineți pe balcon alături de o ceașcă de cafea și nuvela ta favorită, dă importanță momentului și vei simți din ce în ce mai des nevoia de a îl repeta, până devine obișnuință.

Citește și:

Folosește la maximum timpii morți sau de tranzit

Poate că naveta sau tranzitul la muncă nu mai este o realitatea având în vedere ce se întâmplă în ultima perioadă, dar suntem dispuși să punem pariu cu tine că ai încă momente când simți că te plictisești când aștepți. Fie că aștepți să fie gata comanda la cafeneaua din colțul străzii, ești în tren spre părinți sau pur și simplu aștepți să se termine ciclul de stoarcere când îți speli hainele, ai timp de cel puțin câteva pagini. Nu subestima cât de departe poți ajunge cu câteva pagini furate ici-colo. Nu aștepta cheful de citit, creează-l.

Începe cu puțin și stabilește obiective

Nimeni nu spune că trebuie să începi cu tomuri! Te poți limita la 10-20 de pagini citite în fiecare zi. Din nou, vei fi plăcut surprinsă când vei realiza cât de mult ai citit la sfârșitul lunii! Având obiective realizabile te vei automotiva și în timp vei dezvolta această obsesie pozitivă legată de citit care te va ajută și să-ți crești obiectivele în fiecare zi.

Citește și:

Citește mai multe cărți în același timp

Poate suna ciudat, dar există persoane, și nu puține, care citesc mai mult de o carte în același timp. Nu vrem să-ți sugerăm să te așezi în pat cu două cărți simultan, ci să citești diferite cărți în funcție de momentul zilei. Ai putea, de exemplu, să citești o carte de dezvoltare dimineață, când mintea este alertă, un mister polițist la prânz, pentru a introduce mintea într-o stare de alertă, evitând astfel moleșeala de după masă și un roman de dragoste seara, când vrei să te relaxezi.

Alătură-te unui grup de citit

Dacă observi că îți este destul de greu să te motivezi singură, ai putea recurge la ajutorul unui grup. Alătură-te unui grup de carte online, sau formează unul alături de prietenele tale și stabiliți împreună un anumit număr de pagini și/sau capitole pe care să le discutați la următoare ieșire la cafea. Doar nu vei vrea să rămâi în urmă și să nu poți să contribui la discuție, nu?

Citește și:

Te simți deja mai motivată?

Photo by cottonbro from Pexels

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.