Setari Cookie-uri

Cum alegi electrocasnicele pentru bucătărie

Ține cont de câteva aspecte atunci când alegi electrocasnicele, pentru ca bucătăria ta să-ți îndeplinească toate nevoile, dar și pentru a arăta așa cum îți dorești.

Când te muți într-o casă nouă sau într-un apartament în chirie, trebuie să-ți faci un plan bine pus la punct în ceea ce privește achiziționarea electrocasnicelor. De la mobilier, la spațiul pe care îl ai la dispoziție, toate acestea îți vor influența decizia finală și te vor ajuta să descoperi cele mai potrivite opțiuni pentru casa ta. De asemenea, atât nevoile personale, cât și stilul casei tale vor juca un rol esențial în această alegere, atât de importantă pentru toate persoanele pasionate de gătit, calitate, dar și design. Iată câteva aspecte de care trebuie să ții cont înainte de a achiziționa cele necesare:

Fiabilitate

Dacă petreci mult timp în bucătărie sau ai o familie numeroasă, știi cât de importante sunt electrocasnicele cu o durată de viață cât mai lungă și care nu-ți dau bătăi de cap în momentul în care prezintă mici defecțiuni. Aragazul este unul dintre cele mai importante elemente din orice bucătărie, iar cel pe care îl alegi trebuie să-ți fie alături o perioadă cât mai lungă. Acesta este potrivit pentru orice locuință în care gătitul acasă este pus pe primul loc, iar tehnologia modernă te ajută să economisești din timpul de preparare al meselor. De asemenea, durabilitatea aragazului îl face o alegere ideală pentru o familie tânără, proaspăt mutată într-o casă nouă.

Citește și:

Funcționalitate

Alege electrocasnicele în funcție de nevoile tale și de felul în care le vei folosi. Aceste aspecte depind de pasiunile pe care le ai și de timpul pe care îl petreci în bucătărie. Dacă îți place să-ți macini singur cafeaua de dimineață sau dacă îți pregătești smoothie-uri încă de la prima oră, vei avea nevoie de dispozitive care te ajută să faci toate acestea rapid și la cea mai înaltă calitate. În schimb, dacă locuiești singur și preferi să mănânci în oraș, bucătăria ta trebuie să beneficieze doar de electrocasnice de bază, care nu ocupă prea mult spațiu și care îți permit să-ți încălzești mâncarea sau să pregătești rapid o pizza ori de câte ori ai poftă. Nu încărca bucătăria cu electrocasnice de care nu ai nevoie, iar pe cele pe care le deții depozitează-le în dulapuri, pentru a nu ocupa prea mult spațiu pe blat.

Citește și:

Eficiență

Eficiența energetică este un factor din ce în ce mai important în procesul de alegere a electrocasnicelor potrivite pentru bucătărie. Dacă vrei să reduci consumul de energie al electrocasnicelor tale, acordă atenție etichetei de clasă energetică. De asemenea, în cazul în care ai plănuit să înlocuiești aparatura veche din casa ta, optează pentru electrocasnice noi cu clasa energetică A, A+, A++ sau A+++. Află mai multe și despre Programul Rabla pentru electrocasnice de anul acesta și fă modificările necesare pentru o casă modernă, dar și pentru facturi mai mici la energia electrică.

Estetică

Nu în ultimul rând, electrocasnicele pe care le alegi trebuie să se potrivească stilului de design din întreaga casă. Înainte de a decide ce electrocasnice răspund tuturor cerințelor tale, ia în considerare și stilul de design al acestora. Nu întrerupe echilibrul dintre piesele de mobilier, finisaje și accesorii, ci optează pentru aparate care corespund stilului. De exemplu, dacă ai o bucătărie contemporană, nu achiziționa un aragaz cu aspect retro. Încearcă să urmărești și paleta cromatică pentru ca toate elementele să se completeze.

Citește și:

Ține cont de câteva aspecte atunci când alegi electrocasnicele, pentru ca bucătăria ta să-ți îndeplinească toate nevoile, dar și pentru a arăta așa cum îți dorești. Nu uita să ții cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție și să optezi pentru aparate care pot fi incluse cu ușurință în funcție de dimensiunile bucătăriei tale.

Sursa foto: pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.