Setari Cookie-uri

#NoiiMutanți reușesc să recucerească marile ecrane din 18 septembrie

Twentieth Century Studios în parteneriat cu Marvel Entertainment lansează cel mai nou și mult așteptat film din colecția X-Men, intitulat “Noii Mutanți” (The New Mutants), ce poate fi vizionat în cinematografe începând cu 18 septembrie. Filmul aduce în discuție subiecte controversate și probleme adolescentine prea puțin înțelese.

Renumitul regizor Josh Boone ecranizează o poveste emoționantă despre 5 adolescenți cu superputeri închiși într-un spital de psihiatrie, un loc unde au loc tot felul de evenimente neobișnuite. Noile abilități ale tinerilor, dar și prietenia lor este pusă la încercare, în timp ce se chinuie să rămână în viață. La început, protagoniștii sunt niște adolescenți confuzi și fragili, însă până la sfârșit, devin niște adevărați mutanți, conștienți și stăpâni pe puterile pe care le dețin.

Filmul „Noii Mutanți” se diferențiază de anterioarele filme X-Men prin prezentarea nouă și modernă a problemelor adolescentine. Astfel, filmul abordează teme controversate precum lipsa de încredere în sine, sexualitatea dar și traumele copilăriei. Ca și cum adolescența nu este destul de complicată în sine, cele cinci personaje trebuie să își gestioneze și abilitățile speciale pe care nu le au sub control.

Citește și:

Din distribuție fac parte actori cunoscuți pentru nominalizările lor la premiile Emmy, dar și tineri debutanți. Printre aceștia sunt actorii Maisie Williams (Rahne Sinclair), Anya Taylor-Joy (Illyana Rasputin), Charlie Heaton (Sam Guthrie), Alice Braga (Dr. Cecilia Reyes), Henry Zaga (Roberto da Costa) and Blu Hunt (Dani Moonstar), care spun prima poveste horror din seria X-Men.

Josh Boone a declarat: “ne-am gândit să facem o poveste horror, care să portretizeze adevărata experiență horror cu care se confruntă un adolescent în căutarea de sine”. Regizorul susține că acest gen de filme reprezintă o evadare, un mod de a gestiona anxietățile, la care de obicei nu vrei să te gândești când stai întins în pat și te uiți la tavan.

De la scenariu la ecran

Citește și:

Josh Boone și partenerul său de scris Knate Lee erau obsedați de universul Marvel în copilărie. Aceștia scriau și ilustrau propriiile benzi desenate în garaj și le vindeau prietenilor și familiei. Boone înțelege mai bine ca oricine greutățile adolescenței și de aceea a decis că este important să spună această poveste, cu care s-a identificat. Pasionat înca de mic de genul horror precum “Apocalipsa” (The Stand) sau “Strălucirea” (The Shinning) ale lui Stephen King, “Coşmar pe Elm Street 3: Luptătorii Viselor” (A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors) sau “Scara lui Iacob” (Jacob’s Ladder), acesta a fost descurajat puternic în aceste porniri “întunecate” de părinții lui creștin-evanghelici.

Citește și:

Firul narativ pentru povestea Noii Mutanți a debutat în banda desenată cu nr.4 din universul Marvel în anul 1982, care introducea o gașcă nouă de puști care aveau puține legături cu mutanții de la școala profesorului Xavier. În poveste, se crede că mutanții inițiali nu mai erau în viață și de aceea este adusă această nouă generație de mutanți, ale căror puteri sunt mai degrabă concentrate pe psihic, iar trecutul lor este mult mai controversat. “Noii Mutanți” reprezintă prima încercare de schimbare a abordării în universul Marvel.

Filmul este inspirat de seria de benzi desenate Noii Mutanți, mai specific, de colecția de “Ursul Demon” (Demon Bear), care urmărește povestea unei adolescente nativ americane, pe nume Dani Moonstar, ce încearcă să își învingă demonii interiori. O poveste emoționantă despre înfrângerea greutăților din trecut pentru a putea face față viitorului, filmul “Noii Mutanți” este de sine stătător și poate fi înțeles în lipsa cunoștiințelor specifice a filmelor anterioare.

Citește și:

Personajele din Noii Mutanți

Pentru alegerea celor cinci mutanți în jurul cărora evoluează povestea, regizorul a căutat niște personaje credibile și ancorate în realitate. Astfel, toți mutanții aleși au suferit anumite traume, precum moartea unei persoane dragi sau distrugerea vieții cuiva. Pentru autenticitate, personajele se confruntă cu situațiile teribile din viața lor, dar și cu probleme adolescentine de tipul îndrăgostirii și sexualității complexe.

Actrița Blu Hunt, care joacă rolul lui Dani Moonstar, a fost aleasă pentru rădăcinile ei nativ americane, fiind originar din tribul Cheyenne. Aceasta joacă rolul lui Dani, singura supraviețuitoare a unei tragedii care distruge tot tribul din care făcea parte. Internarea ei la spitalul de psihiatrie, prezintă elementul perturbator care pornește conflictul, atunci când coșmarurile ei prind viață și îi afectează pe ceilalți rezidenți.

Citește și:

Josh Boone spune că personajul lui Rahne Sinclair a fost creat cu actrița Maisie Williams (cunoscută pentru rolul ei ca Aria din Urzeala Tronurilor) în minte. Mica și religioasa scoțiancă are puterea de a se transforma într-un lup (Wolfsbane). Aceasta se luptă cu o vinovăție puternică la adresa puterilor ei, care consideră că o fac nedemnă în ochii lui Dumnezeu, dar și cu sentimentele ei pentru Dani, o persoană de același sex.

Illyana Rasputin/ Magik este persoanjul care este de cel mai mult timp internat la Milbury, fiind și cea care se confruntă cu cele mai puternice traume. Aceasta există la limita între bine și rău, inocență și corupție, având reale dificultăți de a avea încredere în oameni. Ea și-a creat un loc imaginar numită Limbo, unde să se simtă în siguranță.

Citește și:

Sam Guthrie, jucat de actorul Charlie Heaton, cunoscut pentru rolul său din serialul Stranger Things, este un băiat din Kentucky cu un trecut întunecat. Cannonball (Ghiuleaua) este alter ego-ul său, pentru abilitatea sa de a se mișca la viteze foarte mari. Sam Guthrie a fost nevoit să renunțe la școală și să își ajute familia lucrând într-o mină și se simte responsabil pentru cauzarea accidentală a morții a mai multor muncitori din mina în care lucra.

Jucându-l pe Robert da Costa, mutantul brazilian numit și Sunspot (Pată de Soare) pentru abilitățiile sale solare, este jucat de actorul brazilian Henry Zaga, din serialul Cele 13 Motive (“13 Reasons Why”). Acest personaj este trimis la psihiatrie de părinții lui bogați cu scopul de a îl vindeca de aceste puteri. Sunspot este măcinat și de lipsa de iubire a părinților lui, dar mai ales de o traumă personală din trecut. Deși șarmant și arătos, acesta trăiește cu frica de a vorbi despre sau a își folosi puterile de mutant.

Despre producție

Filmarea pentru această producție a fost finalizată în anul 2017 în și în jurul orașului Boston. Povestea implică un anumit grad de claustrofobie, având în vedere că acțiunea se petrece aproape integral într-un spital de psihiatrie. Pentru a reda acest sentiment, regizorul a ales ca locație de filmare un spital abandonat din Noua Anglie. Cei implicați în filmare își aduc aminte că atunci când au ajuns la locație, tencuiala se desprindea de pe perete, erau dărâmături peste tot și locul părea a fi bântuit. Spitalul este un personaj în sine.

Efecte vizuale

Ursul demon (Demon Bear) din benzile desenate originale este simbolic pentru chinurile cu care se confruntă personajul Dani Moonstar, în încercarea ei de a își accepta rădăcinile nativ americane și a gestiona pierderea inocenței specifice copilăriei. Cu fiecare coșmar a lui Dani, bestia este din ce in ce mai mare până când ajunge să existe în realitate. Echipa de filmare, în frunte cu Peter Deming, explică cât de complicat este să filmezi un urs de peste 10 metri, care nu se află de fapt pe platou. Când filmau, în loc de un urs enorm, actorii trebuiau să reacționeze la o structură metalică subțire cu ochi strălucitori, care avea dimensiuni foarte mici.

Multe secvențe din amintirile personajelor au fost create după filmare, exclusiv pe calculator, la fel ca și dragonul companion pe nume Lockheed.

Un alt spațiu impresionant din punct de vedere al efectelor vizuale este un loc pe care Josh Boone îl numește Lumea de Dincolo (Netherworld). Acesta este locul viselor, unde Dani Moonstar se confruntă cu coșmarurile ei, iar pentru filmarea acestei lumi s-a folosit un suport de peste 54 de metri pictat manual de artistul Graham Menage.

Sinopsis

Patru adolescenți mutanți sunt izolați în spitalul Milbury de psihiatrie. Aceștia sunt monitorizați de Dr. Cecilia Reyes, care crede că mutanții sunt un pericol atât pentru ei cât și pentru societate și încearcă să îi învețe să își inhibe puterile supranaturale. Când nou venita Danielle “Dani” Moonstar este internată în spital, evenimente nefirești încep să aibă loc. Pacienții sunt invadați de halucinații, iar atât abilitățile lor de mutanți, cât și prietenia lor le este pusă la încercare, în lupta pentru supraviețuire.

Filmul “New Mutants” este distribuit în România de Forum Film România și are premiera în cinematografe în data de 18 septembrie, în format 2D subtitrat.

Trailer

Despre Forum Film România

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney, Disney Pixar, Marvel, și și LucasFilm si de curand si pe cele produse de 20th Century Studios si Searchlight Pictures. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Marvel, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, FilmNation, Relativity şi alţi independenţi. Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

Pentru mai multe detalii despre cele mai noi producții distribuite de Forum Film România, accesați:

https://www.cineforum.ro

https://www.facebook.com/CineForum.ro/

https://www.instagram.com/cineforumromania/

https://www.youtube.com/user/CineforumRomania

Vizionare placuta


Kudika
15 Septembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.