Setari Cookie-uri

Plante de apartament care te vor aduce mai aproape de natură

Simte energia naturii chiar în apartamentul tău!

Fiecare femeie are nevoie în viața ei de un loc în care să se poată relaxa, să se poată gândi la lucrurile care îi influențează cu adevărat viața și care să îi ofere un echilibru spiritual. Pentru multe dintre noi acest loc are legătură directă cu natura, cu aerul curat și cu plantele care te duc cu gândul la copilăria petrecută la țară. Iată câteva plante de apartament care te vor readuce în vremea copilăriei!

Guzmania roșie

Guzmania roșie este o plantă perenă interesantă prin aspectul frunzelor sale lungi, lanceolate, cu vârf ascuțit și margini tăioase, într-o nuanță de verde și dispuse la bază în formă de rozetă ce captează atenția prin dispunerea si coloritul spectaculos al bracteelor ce le înconjoară fiind mari și viu colorate în nuanțe intense de roșu. Guzmania este o floare ornamentala atipică. Ea necesită îngrijire atentă și răsplătește prin colorit și prestanță. Deși are o durată de viață de doar câteva luni, ea va fi înlocuită cu puii crescuți la baza tulpinii. Pentru ca floarea să dureze și să își mențină coloritul puternic, este nevoie ca pâlnia de frunze de la baza florii să fie mereu plină cu apa proaspătă.

Citește și:

Guzmia roșie poate fi comandată aici.

Ferigă

Feriga este un membru al unui grup de plante vasculare care se reproduc prin spori și nu au nici semințe, nici flori. Acestea diferă de mușchi prin faptul că sunt vasculare, adică au țesuturi specializate care conduc apa și nutrienții și au cicluri de viață în care sporofitul este faza dominantă. Feriga adoră apa, astfel că are nevoie să fie udată din abundență, în mod regulat, cu apă ținută la temperatura camerei. Important este ca pământul acesteia să fie în permanență umed. Doar pe timp de iarnă, planta trebuie udată mai rar.

Feriga poate fi comandată aici.

Ficus Banjamina

Ficus benjamina, cunoscută în mod obișnuit ca smochinul plângător, smochinul benjamin sau arborele de ficus, și adesea vândut în magazine ca doar ficus, este o specie de plantă cu flori din familia Moraceae, originară din Asia și Australia. Ficus se amplasează într-un loc luminos, dar ferit de bătaia directa a soarelui. Temperatura nu trebuie sa scadă sub 10 gr. Această plantă se udă până la îmbibarea pământului cu apă numai după ce s-a uscat uşor suprafaţa pământului. Se recomandă pulverizarea plantei în special iarna când din cauza caloriferelor umiditatea atmosferica scade.

Citește și:

Ficusul Banjamina poate fi comandat aici.

Vriesea galbenă

Vriesa galbenă este o plantă persistentă, epifită ce formează o rozetă de frunze plate, liniare și netede. Din mijlocul rozetei de frunze se înalță o tulpină dominată de un spic floral neparfumat și colorat în galben. Lumina directă și intensă este preferată de plantă, care trebuie totuși protejată de soarele arzător al amiezilor caniculare. Suportă o gamă largă de temperaturi, dezvoltându-se bine între 18-26 de grade Celsius, tolerând totuși și căldura din timpul verii.

Vriesea galbenă poate fi comandată aici.

Sursă foto prima pagină brizmaker/Shutterstock

Vizionare placuta


Lorena Martin este redactor de beauty și skincare și s-a alăturat echipei Kudika încă de când se afla pe băncile facultății. Acum, după doi ani și jumătate, este absolventă a...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.