Setari Cookie-uri

Cum să economisești în timpul sărbătorilor

În perioada sărbătorilor este important să-ți stabilești un obiectiv în privința sumelor pe care vrei să le cheltui într-o lună sau pe o perioadă mai lungă.

Perioada sărbătorilor este, de regulă, marcată de reduceri, cheltuieli pentru un nou sezon, dar și cadouri pentru cei dragi. În această iarnă lucrurile se schimbă pentru prima dată și nu vei mai fi tentată să te plimbi prin magazine ca altă dată. Chiar dacă acestea vor rămâne deschise pe parcursul sărbătorilor, este recomandat să eviți să petreci prea mult timp în zonele aglomerate. Desigur, ai mereu opțiunea să comanzi totul online, dar trebuie să te gândești și la bugetul pe care îl ai pentru viitorul apropiat și cum poți economisi când nu faci cheltuieli inutile. Iată câteva sugestii:

Stabilește-ți un obiectiv

În perioada sărbătorilor este important să-ți stabilești un obiectiv în privința sumelor pe care vrei să le cheltui într-o lună sau pe o perioadă mai lungă. În acest fel te poți limita la strictul necesar, dar și să pui bani deoparte pentru lucrurile pe care vrei să le achiziționezi la reduceri. Poate îți dorești să cumperi un cuptor nou sau accesorii pentru mașină și vrei să profiți de perioade de reduceri, precum Black Friday.

Citește și:

Având în vedere că în contextul actual nu mai poți cheltui pe bilete de avion și vacanțe în țări exotice, ai o perioadă oportună pentru economii. Dacă apar situații imprevizibile și ai nevoie de bani, poți folosi un credit urgent azi. În acest fel vei putea rezolva cheltuielile neașteptate care îți pun probleme într-o perioadă în care încerci să fii mai chibzuită.

Ține evidența cheltuielilor

Odată ce stabilești un buget pentru perioada sărbătorilor, trebuie și să ții evidența cheltuielilor. Poți trece în agendă sumele mai mari și să nu-ți notezi fiecare leu cheltuit la magazinul de lângă bloc atunci când cobori după pâine sau alte alimente. Evidența acestora te va ajuta să ai o imagine mai clară asupra obiceiurilor tale și tendinței de a cheltui. Dacă observi că ești prea impulsivă când mergi la cumpărături, adoptă o atitudine diferită. Fii mai atentă la prețuri și încearcă să folosești tot ceea ce cumperi într-un mod cât mai eficient.

Citește și:

Evidența cheltuielilor poate fi făcută printr-un document Excel, în care să notezi bugetul pe care vrei să-l respecți, dar și cheltuielile pe care le faci de fiecare dată când mergi la cumpărături sau dacă îți comanzi ceva online. De asemenea, dacă nu ai deja aplicația băncii la care ai un cont deschis, instaleaz-o cât mai repede. În acest fel vei putea să verifici întregul istoric al cheltuielilor, mai ales atunci când simți că ai cheltuit prea mult într-un interval scurt.

Atenție la reduceri

Reducerile îți pot face cu ochiul din toate direcțiile, dar înainte să decizi să cumperi ceva, asigură-te că verifici în mai multe locuri și compari prețurile. Nu te lăsa influențată de reclame, fie ele online sau la televizor, și gândește-te la lucrurile de care ai cu adevărat nevoie. Dacă aștepți să-ți cumperi articole vestimentare de foarte mult timp, mai aruncă o privire în garderobă și stabilește dacă ai cu adevărată nevoie de ceva nou. Dacă vrei să-ți faci un cadou, cumpără-ți o haină pe care ai pus ochii de multă vreme, dacă aceasta este redusă în sfârșit.

Citește și:

Câteva obiceiuri sănătoase te vor ajuta să pui bani deoparte, dar și să te bucuri de cumpărăturile pe care le consideri necesare. În această perioadă este important să te poți răsfăța, dar și să fii cumpătată.

Sursă foto: pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.