Setari Cookie-uri

Cum să fii mai eficient în perioada Crăciunului: 3 ponturi utile pentru a te bucura din plin de sărbătorile de iarnă

Perioada sărbătorilor de iarnă este una dintre cele mai frumoase ale anului, însă uneori poate fi copleșitoare. Ai prea multe sarcini de realizat, prea multe cadouri de cumpărat și prea puțin timp la dispoziție să faci tot ceea ce ți-ai propus. Însă, cu un plan bine pus la punct, poți să fii eficient și să te bucuri de fiecare moment.

Cheltuielile pentru Crăciun pot scăpa rapid de sub control, mai ales dacă nu ai timp să studiezi ofertele și să faci „smart shopping“. Sarcinile profesionale pot fi mai intense în această perioadă, întrucât, la final de an, multe firme vor să își pună lucrurile în ordine, iar bilanțul poate presupune ore peste program și tensiune. Cât despre amenajarea locuinței, aceasta este o activitate cronofagă. Așadar, nu e de mirare dacă, la un moment dat, vor apărea stări de oboseală și stres.

Îți prezentăm câteva ponturi utile pentru a fi mai eficient în această perioadă, astfel încât să reușești să te bucuri de magia Crăciunului.

Fă cumpărături online

Luna decembrie este perioada în care cei mai mulți oameni caută cadouri pentru ei și pentru cei dragi, iar magazinele sunt mai aglomerate. În această perioadă, în care păstrarea distanței fizice este recomandată, o opțiune mai bună pentru shopping este online-ul. Pe de o parte, ofertele din mediul virtual pot fi mai avantajoase decât cele din magazinele fizice și astfel vei economisi bani. Poți cumpăra cosmetice online, dar și obiecte artizanale pe care să le dăruiești persoanelor dragi. De asemenea, jucăriile pentru copii pot fi achiziționate fără a mai merge în magazinele fizice. Alege comercianții de la care cumperi în mod frecvent, cunoscând calitatea produselor, astfel încât să te asiguri că ceea ce comanzi este potrivit nevoilor tale. Avantajul shopping-ului online este că îl poți practica oricând ai puțin timp liber: într-o pauză la serviciu, în mijloacele de transport în comun, în parc sau chiar înainte de a merge la culcare. Astfel, nu vei economisi doar bani, ci și timp.

Citește și:

Stabilește-ți bugetul pentru Crăciun

Bugetul pentru Crăciun este unul dintre factorii care te pot destabiliza în această perioadă, dacă nu ești atent la cheltuielile pe care le faci. De aceea, este important să stabilești din timp suma de bani pe care ești dispus să o cheltui, în această perioadă, pentru cadouri, cumpărături pentru amenajarea locuinței, alimente și, poate, vacanțe. Planificarea activităților și cheltuielilor te ajută să fii mai organizat și să poți realiza toate lucrurile pe care ți le-ai propus, fără să te stresezi că ai rămas fără bani.

Fii alături de cei dragi

Chiar dacă multe dintre întâlnirile de anul acesta se vor desfășura pe Zoom sau pe WhatsApp, este important să te bucuri de fiecare moment. Împodobirea bradului este un eveniment special, de aceea este bine ca întreaga familie să participe. Dacă nu mai ai răbdare să aștepți până în Ajunul Crăciunului – ziua în care, în mod simbolic, se împodobește bradul –, alege să faci acest lucru într-o zi de weekend. Astfel, vei fi sigur că nu vei fi deranjat de colegii de serviciu și vei putea să îți creezi amintiri plăcute alături de cei dragi.

Citește și:

Mai mult decât atât, pentru a intra în spiritul sărbătorilor, poți citi povești de Crăciun sau te poți uita la filme festive. De la „It’s A Wonderful Life“ la „Home Alone“, filmele de Crăciun sunt o bucurie în această perioadă.

Așadar, nu lăsa sarcinile zilnice să umbrească această perioadă și profită din plin de momentele vesele.

Sursă foto: Lucky Business/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Decembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.