Setari Cookie-uri

Cum amenajezi un dormitor în stil minimalist. Idei smart pentru oameni deştepţi

Un dormitor amenajat în stil minimalist este simplu, mobilat cu strictul necesar. Sunt cele mai confortabile dormitoare, având în vedere atmosfera relaxantă şi aspectul clean întotdeauna prezente. La amenajarea unui astfel de dormitor se ia în considerare o paletă redusă de culori. Camera va fi ordonată, dispunând doar de strictul necesar.

Deşi se presupune că un stil atât de simplu este uşor de abordat de către proprietarii caselor, Rame-pat.ro recomanda câteva aspecte de luat în considerare. Stilul minimalist trebuie înţeles în profunzime înainte de a fi abordat, cu toate elementele sale caracteristici. În caz contrar, proprietarii se vor confrunta întotdeauna cu impulsul de a adăuga elemente extra în cameră.

Tips & Triks pentru amenajarea unui dormitor minimalist

Stilul minimalist este unul modern, însă nu neapărat costisitor. Proprietarii casei nu vor fi nevoiţi să cheltuie o avere pentru amenajare. Fără doar şi poate, fără a pierde mult timp, abordând stilul minimalist, dormitorul va deveni unul de revistă!

1. Lucrurile nefolositoare vor dispărea din cameră

Citește și:

Primul pas pentru abordarea stilului minimalist constă în aruncarea obiectelor nefolositoare. De cele mai multe ori, dormitoarele găzduiesc o mulţime de obiecte care atrag energii negative prin volumul mare. Aglomeraţia şi dezordinea, în general, înseamnă energii negative, iar dormitorul trebuie să fie un spaţiu liniştitor.

2. Alegerea unui sistem pat rabatabil este o soluţie smart pentru depozitare

Pentru a obţine un spaţiu aerisit, proprietarii au nevoie de soluţii inovatoare. În acest sens, un cuplu poate opta pentru un mecanism pentru pat de 2 persoane. Un astfel de sistem este potrivit atât pentru spaţiile cu dimensiuni reduse, cât şi pentru dormitoarele amenajate în stil minimalist.

Pentru că dormitorul trebuie să fie lipsit de obiecte neutilizate frecvent, acestea pot fi depozitate la îndemână cu ajutorul unui sistem pat rabatabil. De menţionat este faptul că odată cu ridicarea somierei, sistemul are rol de susţinere, prevenind alunecarea. Sistemul de pat se poate ridica la aproximativ 40°, ceea ce face că accesul la obiectele depozitate să fie facil.

Citește și:

Pentru că patul este piesa de rezistenţa într-un dormitor, alegerea să trebuie făcută cu atenţie. Mai exact, rama patului trebuie să fie minimalista şi, totuşi, să reprezinte piesa centrală de mobilier, care atrage atenţia. Specialiştii recomanda ramele de pat din fier forjat, care sunt excelente într-o cameră simplă, dar modernă.

În acelaşi sens, sunt recomandate lenjeriile de pat în nuanţe de bej, alb lăptos sau gri deschis. În caz contrar, culorile ţipătoare vor înlătura starea zen la care aspiră proprietarii.

3. Lumina naturală face diferenţa într-un dormitor minimalist

Perdelele şi draperiile în culori neutre trebuie să permită accesul în dormitor a luminii naturale. Soarele poate deveni cu adevărat un accesoriu în cameră, dacă lumina pătrunde corespunzător. De asemenea, camera va avea cu atât mai mult un aspect curat, modern şi minimalist, creând o atmosferă pozitivă.

Citește și:

4. Accesorii de efect, într-un număr cât mai mic

Din dormitor nu ar trebui să lipsească o piesă de rezistenţă. Spre exemplu, poate fi aşezat pe perete tabloul preferat. Camera poate fi decorată cu fotografii, ori cu o plantă, care vor aduce un plus de culoare şi energie pozitivă.

Imagine de PIRO4D de la Pixabay

Vizionare placuta


Kudika
16 Decembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.