Setari Cookie-uri

Cadouri eco de Crăciun: Darurile care oferă bucurie cu multe chipuri

Surprinde-i pe cei dragi de sărbători cu bucuria unui cadou sustenabil.

Crăciunul este, practic, aici și ca în fiecare an, pare că au mai rămas atât de multe lucruri de făcut și atât de multe cadouri de cumpărat! Dacă la sarmale nu te putem ajuta, cu siguranță te putem ajuta cu câteva idei de cadouri pe ultima sută de metri, mai ales că după atâtea cumpărături, e posibil să fi rămas în pană de idei.

În acest an, Kudika și Lidl îți lansează provocarea sărbătorilor sustenabile prin care încercăm împreună să reducem risipa specifică acestei perioade. În goana noastră pentru a ne împodobi casele sau pentru a-i surprinde pe cei dragi cu gesturi frumoase, suntem mai tentați ca oricând să facem ririspă de energie, de bani, de mâncare și de resurse, lucru care pune o presiune suplimentaară asupra mediului înconjurător. Tocmai de aceea, te invităm să spui împreună cu noi AVEM CE FACE pentru a reduce consumul dăunător. Alătură-te și tu inițiativei LIDL și descoperă care sunt gesturile mici prin care îți poți aduce și tu contribuția la construirea responsabilă a unui viitor mai curat.

Citește și:

Printre astfel de pași mici pe care îi poți face se numără și înlocuirea unor cadouri clasice cu darurile ecologice de Crăciun. Cadourile eco nu poluează mediul, sunt cu adevarat utile și pot avea multiple întrebuințări. De aceea, pentru cititoarele aflate în cautarea unui cadou care să aducă bucuria pe fața cuiva drag, am selectat câteva propuneri de cadouri speciale pentru o iarnă sustenabilă.

Lumânări în suport de sticlă

În fiecare casă trebuie să existe lumânări de Crăciun care să întregească atmosfera de sărbătoare. Prin urmare, acestea pot fi un cadou foarte simpatic cu ocazia acestor zile, cu atât mai mult cu cât vin într-o sumedenie de forme și de arome care vor umple casa de mirosuri plăcute. Dacă vrei să faci un astfel de cadou, noi îți recomandăm să alegi varianta în suporturi de sticlă pentru că, după arderea lumănărilor, acestea pot fi curățate și refolosite pe post de pahare.

Citește și:

foto Maya Kruchankova/ Shutterstock

Borcane cu delicii de sezon

Dacă ai prin casă câteva borcane, le poți da acestora o viață nouă și îi vei putea bucura pe cei dragi. Poți pune în ele, de exemplu, turtă dulce, biscuiți sau ingrediente pentru ciocolată caldă, așa cum ar fi, desigur, cuburi de ciocolată, lapte praf și bezele pufoase. De asemenea, mai poți oferi mai multe feluri de bomboane, așa cum sunt bastonașele bicolore sau bomboanele de zahăr sau, dacă ai prieteni pasionați de bucătărie, le poți pune aici câteva condimente speciale, îndrăgite de toți, așa cum ar fi păstăile de vanilie, bețe de scorțișoară, steluțe de anason sau cuișoare și nucșoară.

Anterovium/ Shutterstock

Jucării sau decorațiuni din lemn

Utilizarea excesivă a plasticului este una dintre cele mai mari surse actuale de poluare și dacă te uiți un pic în jur, vei vedea plastic aproape peste tot. Acesta poluează nu doar prin procesul de producție, ci și prin durataă lungă de descompunere a acestuia. Gândește-te că o pungă obișnuită de plastic se descompune în 20 de ani, un pahar de plastic în 100 de ani, iar PET-urile pot rămâne în natură până la 300 de ani. Prin urmare, dacă vrei să faci o bucurie de Crăciun unor persoane dragi, le poți oferi celor mici jucării distractive și educative din lemn, iar celor mari le poți face cadou decorațiuni festive din același material.

Citește și:

foto pim pic/ Shutterstock

foto prima pagina George Dolgikh/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Decembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.