Curățenie rapidă în locuințele cu copii

Curățenie rapidă în locuințele cu copii

Cu puțină organizare și cu reguli simple, casa va fi mereu curată, chiar și atunci când sunt copii.

O casă în care sunt copii este veselă și plină de viață, dar și un loc care lucrurile pot fi scăpate foarte ușor din mână și locuința lăsată pradă dezordinii și murdăriei. În aceste condiții, câteva sfaturi și idei care să mențină curățenia și ordinea în casă sunt mai mult decât utile, cu atât mai mult cu cât haosul este stresant și obositor.

A păstra, mai ușor decât a face

Se spune că este mai greu să păstrezi curățenia decât să o faci. Cele mai multe dintre familii obișnuiesc să folosească aspiratorul o dată pe săptămână, dar simpla alegere a unuia fără fir poate schimba complet abordarea. Fiind mereu gata de utilizare, acesta poate fi folosit ori de câte ori este necesar. În felul acesta nu mai facem curățenie, ci o păstrăm infinit mai ușor, mai eficient și mai plăcut. Firimiturile, scamele, resturile căzute pe jos la micul dejun sau de la pranz, bucățelele de hârtie, dar și părul și urmele lăsate de animalele de companie sau pantofii copiilor dispar imediat cu un aspirator vertical philips 3 in 1.

Contează și un alt amănunt: toate suprafețele pot fi curățate la fel de rapid cu un singur aparat. Este o mare diferență între a curăța cu aspiratorul o zonă (unde cel mic a dat pe jos bolul cu cereale, paharul cu suc sau a răsturnat un ghiveci) în câteva minute sau a împrospăta rapid covorul din camere în numai cinci minute și a sacrifica o jumătate de zi pentru a face curățenie în toată casa, în stilul clasic. În plus, în toate casele există parchet, covoare, gresie, iar posibilitatea de a curăța dintr-o mișcare toate aceste suprafețe, îndată ce este nevoie, poate fi echivalentul unei mici revoluții.

Un alt avantaj este mediul din casă, care devine mult mai sănătos, pentru că tot ceea ce înseamnă murdărie, praf și alergeni poate fi îndepărtat imediat.

Program riguros

Curățenia din casă, mai ales atunci când în locuință sunt copii, trebuie să fie în mod egal responsabilitatea tuturor membrilor familiei. Un motiv în plus pentru a avea un aspirator fără fir, gata pentru utilizare în orice moment, pe care îl poate folosi oricine.

Dincolo de aceasta, un program riguros la care să participe toți poate menține casa curată. Iar printr-un program riguros se înțelege alocarea a 10-15 minute pentru a pune lucrurile în ordine, fiecare în camera lui sau împreună în toată casa.

Este bine ca dimineața să fie ordine și curățenie și în bucătărie, și în camera de zi și pe hol. Toate acestea se pot realiza în 15-20 de minute în fiecare seară. A spăla vasele, a aspira rapid în hol și bucătărie și a strânge jucăriile împrăștiate în camera de zi poate fi parte din rutină. Iar alte câteva minute alocate dimineața, pentru a face paturile, a pune la loc lucrurile, a tria hainele murdare și a face ordine în baie sunt suficiente pentru o casă în perfectă ordine la orice oră din zi.

O astfel de abordare va crea copiilor deprinderi sănătoase. Nu doar casa trebuie să fie curată, ci și mediul. Mai mult, o cameră ordonată și curată are un grad mai mare de confort, iar uneori și desfășurarea activităților (învățatul, lucratul de acasă și chiar joaca) sunt mai eficiente.

Un sfat în plus: dacă ai stabilit o sumă de reguli, păstrează-le pe termen lung și sub nicio formă nu accepta compromisul „fac mai târziu”, pentru că de aici și până la o casă dezorganizată și murdară este un singur pas.

Câteva idei de organizare

Copiii pot fi implicați activ în curățenia din casă, dacă o treabă serioasă devine parte din joc. Folosește pasiunea copiilor de a copia ceea ce fac adulții și antrenează-i în treburile domestice, pe măsura vârstei lor.

Sunt extrem de utile coșurile sau cutiile de depozitare, în care se pot pune obiectele care nu sunt la locul lor. Este o soluție practică și rapidă în casele mari și în cele cu etaj, fiind o bună metodă de a pune fiecare lucru la locul lui, cu economie de timp și efort.

Ține la îndemână, la un loc, cele mai importante produse de curățenie (soluții pentru suprafețe, pete sau mobilă, lavete, un sul de prosoape de hârtie), pentru că este mult mai simplu.

Cu puțină organizare și cu ajutorul unor reguli simple, la care se adaugă avantajele unor electrocasnice versatile și practice, casa poate fi menținută în perfectă curățenie și ordine, chiar și atunci când sunt copii.

Sursă foto: shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Ianuarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri