Setari Cookie-uri

Hrană uscată pentru câini: calitate la prețuri mici

Este recomandat să rotești sortimentele de hrană uscată la fiecare 2-6 luni.

Ești în căutarea sortimentului potrivit de hrană uscată pentru câinele tău? Nutriția corectă este una dintre regulile de baza pentru sănătatea celui mai bun prieten al omului. Din fericire, există pe piață numeroase opțiuni de hrană de calitate, la prețuri accesibile, iar în acest articol îți dăm câteva sfaturi pentru a o alege pe cea potrivită.

Citește informațiile de pe ambalajele produselor

Detaliile oferite de producători te vor ajuta să-ți faci o idee asupra ingredientelor pe care hrana le conține. Chiar și așa, ține minte că în ciuda ingredientelor de calitate, unele sortimente de hrană uscată se pot dovedi nepotrivite pentru câinele tău. Însă ca regulă de bază, încearcă doar produse cu un conținut ridicat de carne. Evită hrana cu multe chimicale și procente ridicate de ingrediente de umplutură, cum sunt soia, grâul și porumbul.

Citește și:

Introdu treptat noua hrană în alimentația câinelui

Pentru început, achiziționează cantități mici din mai multe sortimente, pentru a vedea care sunt pe placul prietenului tău. Când ai găsit un tip de hrană ce îi priește cățelului, schimbă-i dieta prin adăugarea treptată a hranei noi la cea cu care era obișnuit. Fă acest lucru pentru câteva zile, crescând gradual cantitatea de hrană nouă din amestec.

Odată ce cățelul consumă exclusiv noul sortiment, s-ar putea să dureze 3-4 săptămâni până să vezi schimbări benefice, atât fizice, cât și comportamentale. Dacă, însă, observi că animalul nu se simte bine, mergi la veterinar.

Schimbă hrana uscată o dată la câteva luni

Este recomandat să rotești sortimentele de hrană uscată la fiecare 2-6 luni. Oferindu-i diferite formule, animalul tău de companie nu se va plictisi și se va bucura de o gamă largă de nutrienți. În plus, dacă îi dai aceeași mâncare pentru perioade îndelungate de timp, câinele riscă să dezvolte alergii și alte afecțiuni.

Citește și:

Alege hrana în funcție de vârsta câinelui

Când vine vorba de o alimentație sănătoasă, vârsta este un factor important de care trebuie musai să ții cont. Există trei perioade în viața fiecărui câine: copilăria, viața de adult și cea de senior. Prietenul tău trebuie hrănit cu mâncare potrivită pentru perioada în care se află.

Acest aspect este esențial pentru că animalul necesită diferite cantități de proteine și un anumit număr de calorii atunci când este pui față de perioada în care este adult și de cea de senior.

Cunoscând toate informațiile din acest ghid, îți va fi ușor să alegi hrana uscată potrivită pentru prietenul tău.

Imagine de Mat Coulton de la Pixabay

Vizionare placuta


Kudika
27 Ianuarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.