Setari Cookie-uri

Cele mai mari rase de pisici din lume

Când te gândești la o felină, nu ai spune că poate fi un animal de companie de talie mare, care să te uimească prin dimensiunile uriașe. Ei bine, trebuie să știi că există și rase de pisici ce pot avea peste 50 de cm în înălțime și 15 kilograme. Descoperă care sunt cele mai mari rase de pisici din lume.

Atunci când cauți pisici de vânzare, cu siguranță cauți un animal de companie micuț, cât un ghemotoc, jucăuș și plin de viață, care să-ți umple sufletul de bucurie. Nu te gândești că ar putea exista și rase de pisici mari pe care nu le poți ține într-un spațiu mic și înghesuit, deoarece dimensiunea lor depășește orice așteptare. Îți prezentăm cele mai mari rase de pisici din lume.

● Savannah

Este una dintre cele mai mari rase de pisici, deoarece înălțimea ei depășește 60 de cm, iar greutatea este de 15 kg. A fost creată prin încrucișarea unui serval african și o pisică domestică și este o felină extrem de inteligentă, curioasă, dar și foarte activă. Nu ai spune că este o pisică normală, mai ales că activitatea ei preferată este înotul și joaca.

Citește și:

● Maine Coon

Este declarată cea mai mare rasă de pisici domestice din lume, deoarece impresionează prin dimensiunile sale. Felina prietenoasă și cu un instinct de vânător foarte bine dezvoltat poate ajunge până la 40 de cm înălțime și o lungime de 120 de cm, inclusiv coada, și o greutate de până la 6 kg.

● Norvegiana de Pădure

O felină ce se remarcă prin blana lungă și foarte deasă care îi acoperă corpul mare ce poate ajunge până la aproximativ 50 de cm înălțime și până la 9 kg greutate. Pisica are o personalitate puternică și adoră să stea în aer liber, ba chiar la temperaturi scăzute, deoarece este obișnuită cu asta. Are un corp robust, o musculatură puternică și este foarte prietenoasă.

● Ragdoll

Tot o felină cu greutate, deoarece poate ajunge până la 9 kg, cu o înălțime de până la 30 de cm. Este o pisică foarte jucăușă și iubitoare care cucerește instant pe oricine, deoarece are în permanență chef de joacă și cerșește atenție. Chiar dacă este o felină de mari dimensiuni, aceasta știe cum să se facă plăcută.

Citește și:

● Siberiana de Pădure

Rasa de pisici de talie mare, foarte expresivă și cu o blană deasă perfectă. Felina poate ajunge să cântărească până la 9 kg și aproximativ 30 cm înălțime. Are o personalitate puternică, știe clar când vrea să primească atenție și când nu, ba chiar este foarte jucăușă și alintată atunci când are nevoie de câteva mângâieri.

● Ragamuffin

O altă rasă de pisici care poate cântări peste 8 kg când ajunge la maturitate și poate depăși 25 cm înălțime. Chiar dacă are dimensiuni mai mari decât o felină normală, aceasta rămâne în continuare un pisoi datorită personalității sale iubitoare. Îi place să fie în centrul atenției și își bagă coada pe oriunde pentru a primi puțină atenție.

Citește și:

Foto: pexels

Vizionare placuta


Kudika
1 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.