Setari Cookie-uri

Casă și acasă: cum să-ți decorezi casa în prag de primăvară

Micile lucruri fac diferența, așa că decorează-ți și aranjează-ți casa pentru a petrece alături de familie cele mai frumoase momente.

Iarna nu pare să-și grăbească plecarea în niciun fel, dar nutrim deja speranța că razele de soare din martie o să ne înveselească în curând. Atmosfera din casă este esențială indiferent de anotimp, iar cum pandemia ne invită la cât mai mult timp petrecut în interior, este de la sine înțeles că o locuință decorată frumos îți schimbă instant dispoziția. Cei care lucrează deja de aproape un an acasă știu foarte bine la ce ne referim.

De aceea, ne-am gândit să îți venim în întâmpinare cu câteva idei pentru decorarea casei.

Obiecte noi, energie nouă

Pentru păstrarea energiei pozitive în casă, este important să înlocuiești lucrurile defecte, ciobite sau stricate. Pe internet găsești covoare ieftine, frumoase și de calitate, pe care să le asortezi cu draperiile sau canapeaua. Iar dacă vrei, poți să oferi un nou suflu etajerei sau bibliotecii din sufragerie pictându-le în nuanțe primăvăratice de roz pal sau alb.

Citește și:

Accesorizează-ți holul casei

Încearcă să îți înveselești holul casei cu un set de oglinzi de diferite mărimi; ele vor ilumina instant încăperea. Păstrează elementele esențiale ușor accesibile și organizate mereu instalând un suport de haine versatil în holul locuinței. Poți agăța pe perete, pentru o tușă de creativitate, pălării de soare din diferite materiale sau culori ori genți de grădinărit care să îți aducă aminte că în curând iarna va fi doar o tristă amintire.

Cât mai multe flori

În ultimele luni, s-a observat o tendință interesantă: tot mai mulți oameni au început să cumpere plante sau kituri pentru aranjamente florale. Multe persoane care nu erau pasionate de plante au început să le iubească și să le acorde multă atenție. Adevărul este că o casă fără flori este o casă fără viață.

Citește și:

Ai auzit deja de plantele agățătoare, dar te-ai gândit că le poți utiliza chiar deasupra mesei din living? Designerii de interior consideră că oricine poate construi adevărate instalații pentru iluminat cu ajutorul plantelor. Poți să ridici un perete separator între sufragerie și bucătărie cu ajutorul unor structuri verticale din metal, pe care să agăți ghivece de flori. Iar pentru niște detalii frumoase, pampasul se găsește în orice florărie, fiind un accesoriu boho chic pe care nu ar trebui să îl ratezi.

Actualizează-ți rafturile pentru cărți

Dacă ai adunat o colecție destul de mare de cărți și nu mai știi unde să le pui, ai putea să le donezi sau să le faci cadou prietenilor. În acest mod, vei putea reactualiza colecția, dar vei elimina și aglomerația de pe rafturi. Simplifică și regândește accesoriile pe care le folosești în acest spațiu. Un truc pe care l-am descoperit recent pe o pagină de Instagram este să folosești toate ocaziile pe care le ai pentru a afișa verdeață și flori nou culese (sau cumpărate de la supermarket), iar asta include și obloanele.

Citește și:

Accesorii

Înfrumusețează-ți spațiul de lucru cu accesorii de culoare roz sau alb și nu uita să adaugi o floare drăguță pe birou, pentru a-ți bucura sufletul în timpul lungilor ședințe de pe Zoom. În dormitor, înlocuiește păturile de iarnă cu cele de primăvară în nuanțe deschise, precum verde, galben sau violet. De asemnea, schimbă așternuturile cu unele noi, în culori mai vesele, și inspiră-te din culoarea draperiilor atunci când alegi cuvertura pentru patul matrimonial. Înlocuiește draperiile din sezonul rece (confecționate, de obicei, din materiale groase și opace) cu unele subțiri și deschise la culoare. Fețe de pernă noi sau poate chiar câteva perne decorative în forme diferite vor schimba în totalitate sufrageria, invitându-te parcă să iei loc lângă ele.

Citește și:

Micile lucruri fac diferența, așa că decorează-ți și aranjează-ți casa pentru a petrece alături de familie cele mai frumoase momente.

Sursă foto: Pexels, by Pixabay

Vizionare placuta


Kudika
3 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.