Setari Cookie-uri

Schimbarea decorului. Ce alegi - mobilă la comandă ori gata făcută?

Te-ai hotărât să schimbi decorul și să cumperi noi piese de mobilier? Ai de luat o decizie importantă în acest caz! Pentru ce optezi - mobilă la comandă ori gata făcută? Având în vedere că vei face o alegere pe termen lung, trebuie să pui în balanță opțiunile pe care le ai și să cântărești atât avantajele, cât și dezavantajele.

Iată ce trebuie să cunoști înainte de a lua o hotărâre despre mobilierul la comandă și cel cumpărat direct din magazin ori online.

Mobila la comandă

Mobilierul la comandă este alegerea potrivită atunci când nu găsești ceea ce îți dorești în

magazinele de profil. Astfel te asiguri că piesele respective se asortează la perfecție cu restul decorului. Ai posibilitatea să îți alegi materialele, nuanțele și designul dorit, așa că te vei bucura de obiecte unice, care să îți reprezinte personalitatea.

Mai mult de atât, piesele de mobilier realizate la comandă te ajută să optimizezi orice colț din casa ta, fiindcă respectă fiecare centimetru. Fie că alegi mobilă la comandă pentru bucătărie, living ori dormitor, nu vei avea parte de surprize neplăcute. Fiecare element se va integra în casa ta și în stilul tău de viață.

Citește și:

Cum ar fi să nu mai pierzi timpul prin magazine, ci să te implici direct în realizarea mobilierului perfect? Spre exemplu, găsești blaturi de bucătărie în depozitul online MAM Bricolaj, unde ai la dispoziție peste 150 de culori și texturi. Tot ce trebuie să faci este să alegi un model pe gustul tău, după care să bifezi panourile din MDF ori PAL, mânerele, glisierele, balamalele și alte accesorii de acest tip. Poți să planifici totul de la A la Z și să ceri ajutorul profesioniștilor acolo unde ai neclarități.

O regulă de aur pe care trebuie să o respecți în cazul mobilei la comandă sunt măsurătorile. Dacă nu te descurci, cel mai bine este să apelezi la sfatul specialistilor și să ții cont de recomandările lor. Ia în calcul de la început că acest tip de mobilier este mai costisitor decât cel de serie. Prin urmare, vei fi nevoit să suplimentezi bugetul stabilit inițial.

Citește și:

Mobila gata făcută

Deși mobila la comandă are o serie de avantaje, trebuie să recunoaștem că mobila gata făcută atrage mai mulți cumpărători. Unul dintre principalele beneficii este costul redus, în special la modelele mai vechi, care se găsesc periodic la oferte speciale. Alt criteriu care recomandă acest tip de mobilier este timpul de așteptare. Odată ce ai găsit un model care îți place, îl poți achita și lua acasă. Te bucuri de bunul dorit în câteva ore ori câteva zile, depinde de tipul comenzii și de fiecare magazin în parte. Nu trebuie să aștepți o perioadă mai lungă, uneori și de o lună, și nici nu îți bați capul cu detalii în găsirea piesei perfecte.

Stilul de viață modern nu ne lasă prea mult timp liber la dispoziție, încât să te mai gândești și la idei de design de mobilier, la nuanțe, forme și dimensiuni. Orele care îți rămân libere în restul zilei le poți dedica celor dragi ori îți poți oferi momente de relaxare.

Citește și:

Deși mobila gata făcută nu îți oferă flexibilitate, vestea bună este că în comerț găsești o gamă variată de piese de mobilier cu design modern. Producătorii vin în fiecare sezon cu idei noi, impresionând prin mobilier multifuncțional, care se adaptează oricărui spațiu fără să impună compromisuri. Te poți bucura de un dormitor confortabil, bine organizat, cu ajutorul unui pat dublu tapitat cu piele și al noptierelor cu sertare. Potrivit ultimelor tendințe, dintr-un living modern nu ar trebui să lipsească un colțar tapițat în nuanțele alese de Institutul Pantone. Lista modificărilor pe care le poți face în casa ta optând pentru piese de mobilier gata făcute este mai lungă decât îți imaginezi.

Îți este în continuare greu să alegi între mobila la comandă și mobila gata făcută?

Gândește-te care se pliază cel mai bine pe stilul tău de viață, cât de repede îți dorești să te bucuri de mobilierul ales și bugetul pe care îl ai. În funcție de caracteristicile fiecărei încăperi, poți opta pentru ambele variante de mobilier.

Citește și:

Imagine de Rudy and Peter Skitterians de la Pixabay

Vizionare placuta


Kudika
14 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.