Setari Cookie-uri

Cum să faci treburile casnice rapid și eficient

De multe ori, sfârșiturile de săptămână sunt rezervate treburilor casnice, ceea ce poate duce la o stare intensă de oboseală. Însă, pentru a avea o casă curată și ordonată, nu este necesar să muncești din greu, ci să fii eficient. Poți face acest lucru dacă faci câte puțin în fiecare zi a săptămânii.

Prea multe sarcini casnice pot transforma curățenia într-un calvar și doar gândul că se apropie ziua de lucru în locuință duce la creșterea nivelului de stres. Nu de puține ori, după o săptămână încărcată, nu ai starea necesară să transformi casa într-un loc strălucitor, însă vasele murdare din bucătărie, praful de pe mobilă, gresia și parchetul murdare nu te lasă să te odihnești, ci te obligă să te apuci de treabă.

Îți prezentăm, în rândurile următoare, câteva trucuri pentru a menține curățenia în casă mai mult timp și pentru a avea mereu ordine în camere.

Profită de tehnologie și alege produsele de curățenie potrivite

Pentru că tehnologia a avansat foarte mult în ultimii ani, în prezent este mult mai ușor să păstrezi ordinea și să faci curățenie în locuință. Investește într-o mașină de spălat vase, pentru că astfel vei economisi timp prețios, și folosește un aspirator performant, cu putere mare de absorbție, precum modelele de aspiratoare Heinner, pentru a curăța rapid suprafețele murdare.

Citește și:

Pe de altă parte, alegerea corectă a produselor de curățenie potrivite pentru fiecare suprafață din casă te ajută să termini mai rapid treaba și să nu te chinui prea mult. Înainte de a începe curățenia în casă, pregătește toate obiectele și produsele de care ai nevoie: de la lavetele pentru praf și mopul pentru curățarea parchetului până la soluțiile de igienizare ori de curățare a geamurilor.

Fă curățenie în toată casa

Pentru a economisi timp, este indicat să realizezi aceeași activitate în toate camerele casei. Pentru psihicul tău, e mai util să faci curățenie în toată casa și nu pe rând, în fiecare cameră. Șterge praful de peste tot, aspiră în toate camerele, spală podelele și curăță suprafețele murdare. Pe de-o parte, acest truc te obligă să nu abandonezi misiunea înainte de a reuși să o duci la capăt. Pe de altă parte, îți aduce satisfacții mai mari în momentul în care toată casa strălucește de curățenie. În plus, nu ești stresat că începi același proces iar și iar.

Citește și:

Fii ordonat în fiecare zi și nu lăsa murdăria să se adune

Pentru a nu petrece un weekend întreg realizând treburi casnice, este vital să nu lași murdăria să se adune și să te asiguri că locuința ta este în permanență ordonată. Încearcă să nu ignori treburile casnice în zilele lucrătoare și asigură-te că nu lași murdăria să se adune. De pildă, poți spăla hainele în timpul săptămânii. De asemenea, vasele murdare nu trebuie lăsate să se adune în teancuri. Spală vasele după fiecare folosire și păstrează ordinea în bucătărie. Nu lăsa petele de apă și urmele de pastă de dinți să se depună pe robinete și chiuvete. Curăță aceste suprafețe după fiecare utilizare și casa ta va părea în permanență curată.

Citește și:

Nu în ultimul rând, încearcă să vezi treburile casnice ca pe o metodă de relaxare. Poți transforma activitățile domestice în momente speciale petrecute împreună cu familia. Creează o rutină și asigură-te că toată lumea participă la acest proces.

Sursă foto: Elnur/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.