Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru a menține bucătăria strălucitor de curată cât mai mult timp

Pași pe care îi poți face pentru a te asigura că bucătăria ta își păstrează aspectul și prospețimea cât mai mult timp.

Bucătăria este un punct esențial în toate locuințele, mai ales în cele cu o familie numeroasă sau cu copii. Din acest motiv, poate fi adesea dificil de întreținut un spațiu pe care îl folosești des pentru gătit și luat masa, în special dacă adulții casei au un program plin. Există, totuși, pași pe care îi poți face pentru a te asigura că bucătăria ta își păstrează aspectul și prospețimea cât mai mult timp. De la materiale potrivite pentru o igienă corespunzătoare, la obiceiuri pe care ți le poți însuși cu ușurință, iată câteva sfaturi:

Îngrijește chiuveta

Încă de la alegerea acesteia, până la întreținere și curățare, chiuveta este în centrul atenției în bucătărie. De aceea, este recomandat să alegi materiale pe care le poți curăța ușor și dimensiuni potrivite pentru familia ta. Chiuveta trebuie spălată cu atenție după fiecare sesiune de curățat vase, dar dacă alegi un material precum inoxul, vei putea să ai o chiuvetă strălucitoare doar cu ajutorul unei lavete umede. Atenție însă la urmele de grăsime sau ulei. Acestea trebuie îndepărtate cu un produs de curățare eficient, pentru a nu lăsa reziduuri pe suprafața chiuvetei. Mai mult decât aspectul chiuvetei, trebuie să te gândești și la igienă, motiv pentru care aceasta necesită curățare frecventă. Chiuveta este considerată a fi în topul locurilor din casă unde se pot dezvolta cu ușurință germenii și bacteriile.

Citește și:

Găsește soluții bune și la îndemână

Curățenia și îndepărtarea mirosurilor neplăcute trebuie să fie pe lista ta de priorități când vine vorba de bucătărie. Asta înseamnă că poți avea la îndemână diverse trucuri și soluții home made pe care le poți folosi oricând. Iată câteva sugestii:

  • pentru a îndepărta mirosurile neplăcute din frigider – pune un bol cu bicarbonat de sodiu sau cafea măcinată pe unul dintre rafturi;
  • pentru a împrospăta mașina de spălat – toarnă o cană de oțet în mașina de spălat și alege cel mai fierbinte ciclu de spălare;
  • pentru curățarea cuptorului cu microunde – umple un bol cu apă și câteva felii de lămâie și pornește-l timp de cinci minute pe o setare high.

Soluțiile naturale sunt cele care te vor ajuta să păstrezi curățenia cu ingrediente pe care le ai deja în casă și se vor dovedi eficiente fără prea mult efort.

Citește și:

Păstrează ordinea pe blaturi

Dacă păstrezi ordinea în bucătărie, vei reuși să ai suficient spațiu pentru activitățile de zi cu zi, iar încăperea va arăta mai fresh. De asemenea, obiectele și produsele păstrate la vedere nu vor face decât să aglomereze atmosfera, iar dacă bucătăria ta este mică, acest lucru va crea probleme. Ba mai mult, un spațiu organizat te ajută să faci cât mai multe experimente de succes în bucătărie. Dacă te ocupi de amenajarea acestui spațiu, concentrează-te pe spațiile de depozitare, în special pe cele suspendate, care vor oferi și senzația de înălțime. Nu uita să te concentrezi pe curățarea suprafețelor cât mai des, în funcție de materialul din care sunt realizate blaturile.

O bucătărie fresh și strălucitoare poate fi întreținută cu efort minim dacă folosești produsele potrivite și-ți rezervi zilnic măcar zece minute curățeniei.

Citește și:

Sursă foto: unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.