Casa de vinuri Gitana Winery a lansat noua gamă de vinuri – PORTRET

Casa de vinuri Gitana Winery a lansat noua gamă de vinuri – PORTRET
Kudika
23 Martie 2021

Casa de vinuri Gitana Winery din Republica Moldova lansează o nouă gamă de vinuri complexe și surprinzătoare care completează perfect gamele remarcabile deja existente ale cramei. Aromele și gusturile unice create special pentru această nouă gamă oferă o selecție variată de sortimente ce include de la Fetească Regală, Cabernet-Sauvinon, până la Chardonnay și Riesling.  Portofoliul de produse este completat de vinurile seci, atât Albe, Roșii, cât și Rose, perfecte pentru a complimenta armonios preparatele culinare deosebite.

comunicat de presa

Gama Portret este despre esența casei și este inspirată de autenticitatea, personalitatea senzorială a vinurilor create de Gitana Winey, din regiunea viticolă Valul lui Traian și este compus din următoarele sortimente: Portret de Gitana Chardonnay & Fetească Regală, Portret de Gitana Chardonnay & Riesling, Portret de Gitana Merlot & Rară Neagră, Portret de Gitana Cabernet Sauvignon & Rara Neagră, Portret de Gitana Rosé.

Noua gamă este o reprezentarea sinestezică a cramei. Este alcătuită dintr-o selecție diversificată de vinuri, fiecare dintre acestea având o individualitate proprie, originală, perfectă pentru persoanele dornice să descopere noi gusturi. Selecția de vinuri este perfectă pentru tinerii avizi să descopere universul selecției Gitana Winery, vinurile din gama Portret fiind lejere, ușoare, perfecte pentru a fi savurate alături de prieteni

„Vinurile Gitana păstrează în aromele și structura lor identitatea personală a fiecărui tip de struguri, astfel încât tipicitatea soiurilor să fie cât mai puţin influenţată de intervenția umană. Afacerea de familie dezvoltată a însemnat o perioadă de mari investiții pentru a aduce un suflu modern, european şi creativ” declară Lilia Dulgher, Marketing Manager și Vânzări la Gitana Winery.

Gama Portret a Casei de vinuri Gitana Winery este distribuită în România în hypermarketurile Carrefour, Auchan, Selgros, Metro, cât și în supermarketurile Mega Image. Vinurile pot fi achiziționate și online de pe platformele partenere precum finestore.ro și emag.ro. Prețul recomandat este de 29 lei.

Gitana Winery este marca comercială înregistrată a Vinăriei Țiganca, locul de origine al vinurilor Gitana. Aceasta a fost cumpărată de familia Dulgher în anul 1997. Crama a fost reconstruită și retehnologizată, iar plantaţiile de viţă-de-vie au fost extinse în arealul Valul lui Traian, în satele Filipeni şi Romanovka. În prezent, Gitana exploatează aproximativ 360 de hectare de viță-de-vie, având o capacitate de stocare de 7 milioane de litri și una de producție de la 2,2 până la 2,7 milioane de litri. Plantațiile de viță-de-vie deținute de Vinăria Țiganca fac parte din regiunea viticolă Valul lui Traian, una dintre cele mai prolifice din zonă. De asemenea, Gitana Winery a devenit unul dintre distribuitorii apreciați și pe piața internațională, fiind prezenți în piețele din Asia, America Centrală și Europa în țări precum Japonia, Coreea de Sud, China, SUA și Europa.

***

Despre Gitana Winery

Istoria Vinăriei Țiganca datează din prima jumătate a secolului al XVIII-lea, când doi frați de origine greacă, fiind impresionaţi de amplasarea, clima şi terroir-ul regiunii Valul lui Traian de la Sudul Moldovei, au cumpărat câteva plantații de viță-de-vie și au înființat o mică cramă în satul Țiganca. Vinăria Ţiganca a fost fondată în anul 1953 şi s-a numărat printre cele mai mari combinate de vin din ţară. În 1997, aceasta a fost cumpărată de familia Dulgher, care prin dăruire şi muncă asiduă a contribuit la reconstrucţia şi retehnologizarea cramei, extinzând plantaţiile de viţă de vie în arealul Valul lui Traian, satele Filipeni şi Romanovka.

Vinurile create de către casa de vinuri Gitana Winery sunt rezultatul împletirii armonioase a tradiției reprezentate de tehnologia aplicată și procedeele moderne dezvoltate continuu în industria vinificației. Portofoliul Gitana deține 20 de soiuri de vin: gama Reserva Premium printre care se numără Saperavi, La Petite Sophie, Lupi, Surori și Mănăstirea; gama Reserva, ce include Cabernet Sauvignon, Merlot, Rose, Rară Neagră, Riesling, Chardonnay și Merlot Cabernet Sauvignon; gama Autograf, ce include Fetească Regală, Cabernet Sauvignon, Chardonnay și Merlot și gama tânără, ce include Alb, Roz, Roșu și Riesling de Gitana.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri