Setari Cookie-uri

O plimbare prin Univers. Carte de relaxare astronomică

Cu mult umor și într-un stil accesibil și prietenos, Adrian Sonka te învață tot ce ai nevoie că să te plimbi relaxat printre planete și stele.

Titlul este disponibil cu precomandă pe Libris.ro.

Livrarea se va face începând cu data de 15 aprilie 2021.

Astronomul Adrian Sonka își invită cititorii de toate vârstele la o plimbare de-a lungul și de-a latul Universului cunoscut. Veți află ce presupune cu adevărat o călătorie în spațiu și cum se simte când zbori cu 28 000 km/h, cum se vede Pământul de pe fereastră hubloului, cum ar fi viața pe celelalte planete din Sistemul Solar (de ce e "grea" viață pe Venus și de ce e așa de "prăfuit" Marte) și unde e cel mai bine să programezi o viitoare vacanță (scuba-diving pe planetele joviene, anyone?), cum funcționează "aparatul de făcut lumina" (Soarele, nu becul), unde se termină Sistemul Solar și cum se măsoară distanță până la stele, ce este o pitică roșie și ce e o gigantă albastră, care sunt cele mai bune "cartiere" cosmice sau cum poate găși o maimuță o planetă.

Citește și:

Cu mult umor și într-un stil accesibil și prietenos, Adrian Sonka te învață tot ce ai nevoie că să te plimbi relaxat printre planete și stele.

Adrian Sonka este astronom de mai bine de 20 de ani, timp în care a privit cerul și a învățat să observe multe tipuri de obiecte cosmice: stele variabile, asteroizi, planete, ocultatii etc. În prezent, observă asteroizi și planete prin telescoapele Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" și cele ale Institutului Astronomic al Academiei Române. Ține cursuri de astronomie la Observator, Fundația Calea Victoriei, în școli, librării și oriunde unde găsește alți oameni pasionați care vor să afle mai multe. A făcut studii de fizică și comunicare, dar, pentru că în România astronomia nu se învață la școală, cele mai multe lucruri le-a învățat singur, din pasiune. În 2020 a terminat un doctorat în fizică cu specializarea planetologie-asteroizi. Poate fi găsit la Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" unde ține prezentări de planetariu și observații astronomice cu publicul. Din când în când, organizează și ieșiri în afară orașului cu grupuri de pasionați de astronomie.

În 2018 i-a apărut la Editura Nemira Ghidul micului astronom prin Univers sau Astronomie pentru copii și restul lumii, prima carte de astronomie pe care a scris-o pentru copii și publicul larg. O plimbare prin Univers. Ghid de relaxare astronomică este cea de-a două carte a să și promite că vor mai urmă și altele la fel de interesante și de amuzante.

Citește și:

Spațiul cosmic face parte din Univers și este mediul prin care planetele, stelele și alte obiecte din Univers sunt conectate. Imaginează-ți un ocean din nimic prin care plutesc insule, iar una din insule este planetă pe care te-ai născut tu. Din păcate, încă nu putem înota în acest ocean, dar am făcut o baie mică până la Luna. A fost atât de incredibil încât pentru unii este de necrezut. Putem însă călători prin Univers folosindu-ne de ceea ce cunoaștem despre acesta și despre obiectele cosmice. Oricine trebuie să treacă prin experiență emoționantă de a află că este un simplu om, aflat pe o planetă minusculă care se rotește în jurul unui soare banal. Ar trebui să te simți bine că așa stau lucrurile pentru că faci parte din singură specie care poate înțelege imensitatea Universului. - Autorul

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Aprilie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.