Setari Cookie-uri

Ghid de jucat în ploaie

Când este vremea mohorâtă și plouă parcă nu ne vine să ieșim din casă. Dar sunt atât de multe lucruri de descoperit! Natura este fascinantă, iar cei mici cu siguranță se vor putea bucura de băltoace, melci, râme și noroi. 

  • Micuții melcișori ies la plimbare imediat ce începe să plouă. Îi veți găsi în apropierea unor tufișuri verzi. Cei mici sigur vor fi încântați să afle cât mai multe despre micuțele viețuitoare. Acestea nu aud și nu scot niciun fel de sunet. Pot să bea zilnic o cantitate de două ori mai mare de apă decât greutatea corpului. Pot merge pe suprafețe ascuțite fără a se tăia. Iar cleiul pe care îl secretă este și lipiciul secret cu care își repară cochilia.
  • Dacă micuților - sau părinților - nu le este frică de murdărie, joaca în bălți și în noroi poate fi o activitate extrem de amuzantă. După ploaie, este mai ușor să explorați împreună natura ce trăiește sub pământ. Veți găsi râme, rădăcini și mici gâze, adevărate comori pentru micuții exploratori. Puteți face mici piscine pentru viețuitoare. Va fi distractiv să săpați gropi și să le umpleți cu apă.
  • Salvați râmele dacă le găsiți în băltoace. Ascundeți-le sub o frunză ca să nu le mănânce păsările.
  • Săritul în bălți este cu siguranță una dintre cele mai dorite activități pentru copii. Echipați cu hăinuțe de ploaie, cizmulițe de cauciuc, cei mici se pot bucura uscați de jocul apei sub tălpile lor ghidușe.
  • Puteți desena cu cretă și pe asfaltul ud. Culorile sunt mai vii. Cu siguranță va fi o experiență inedită.
  • Le puteți vorbi copiilor și despre forma norilor. Cum arată ei înainte să plouă și cum se înseninează când se termină. Puteți număra timpul dintre fulger și tunet să vedeți dacă furtuna se apropie sau se indepărtează.

Orice tip de vreme este fascinantă pentru micuții exploratori! Distracție plăcută!

Citește și:

Photo by Jordan Whitt on Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
18 Aprilie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.