Setari Cookie-uri

DESIGN ROMÂNESC, premiat la 2 dintre cele mai prestigioase COMPETIȚII DE DESIGN DIN LUME

Compania românească, LEEA TOYS, a primit două distincții la iF DESIGN AWARD ediția 2021, în categoria DESIGN DE PRODUS / PRODUSE PENTRU COPII, pentru ambele piese de mobilier cu care a concurat: LEOLEO și TURNUL LEEA. De asemenea, LEEA TOYS a fost recent confirmată câștigătoare a BRONZE AWARD 2021 la competiția A’ DESIGN AWARD & COMPETITION, pentru produsul său revoluționar, LEOLEO.

comunicat de presa

Leea Toys s-a detașat față de celelalte produse înscrise în competiții datorită design-ul său inovator de mobilier multifuncțional convertibil, care stimulează fantezia copiilor și părinților deopotrivă.

Astfel, atât Turnul Leea, cât și LeoLeo au cucerit juriul iF DESIGN AWARD, organizat de iF International Forum Design GmbH, cea mai veche organizație de design independentă din lume, câștigând titulatura de WINNER la secțiunea BABIES-KIDS PRODUCT DESIGN.

Juriul iF DESIGN, compus din 98 de experți independenți din întreaga lume, a evaluat aproape 10.000 de produse înscrise din 52 de țări, în funcție de 5 criterii: idee, formă, funcționalități, diferențiator și impact, stabilind în ce măsură produsele sunt relevante, estetice, utile, fezabile și inovatoare.

Citește și:

Mai mult, scaunul multifuncțional pentru copii, LeoLeo, a câștigat BRONZE AWARD, în categoria BABY, KIDS’ & CHILDREN PRODUCTS, 2020 – 2021, la A’ DESIGN AWARD & COMPETITION, una dintre cele mai cunoscute competiții de design din Italia, care premiază designerii, inovatorii și companiile creative din întreaga lume. În urma selecției, produsul va fi expus în cursul lunii iunie 2021 la Museo del Design din Como, Italia.

„Leea Toys este un concept nou care a crescut odată cu fiica mea. Leea Toys regândește relația părinte-copil în jurul inovației, experimentului, sustenabilității, în care mobilierul-jucărie stimulează creativitatea, este utilizat intensiv în mai multe feluri și, în final, încurajează dezvoltarea armonioasă dintre minte și corp. Pandemia ne-a învățat cât de important este spațiul personal, și cât de important este să îl optimizăm la maximum. Aceste distincții ne onorează și ne ambiționează să continuăm să aducem familiilor instrumente noi pentru a petrece împreună cu copiii timp de calitate.” – Dan Popa, CEO Leea Toys

Citește și:

LeoLeo

LeoLeo este o piesă de mobilier multifuncțională și jucăușă, concepută pentru îngrijirea, educația, dezvoltarea abilităților și divertismentul copiilor mici. Se compune din câteva părți care pot fi recombinate în multe moduri, obținând astfel funcționalități noi.

LeoLeo este un concept foarte avansat de re-combinare a unor componente în scopul de a crea obiecte utile, economisind material și spațiu, dovedind cât de multe se pot face cu foarte puține resurse și recâștigând interesul copiilor pentru realitatea fizică, departe de ecrane.

Activitățile pe care LeoLeo le promovează se bazează pe cooperarea adult-copil și își propun să dezvolte abilități, să promoveze mișcarea fizică și să încurajeze independența copiilor. LeoLeo poate fi un turn de observație, un birou, un tobogan / rampă, o tablă, un scaun balansoar, un scaun înalt cu masă pentru hrănit și multe altele.

Citește și:

Turnul Leea

Turnul Leea poate servi drept turn de observație, bancă înaltă sau birou de lucru. Prin atașarea unor accesorii, se poate transforma în tablă de scris sau magnetică, masă de hockey și multe altele. Cu ajutorul Turnului Leea, copiii se pot cățăra, aluneca pe tobogan sau ajunge la înălțime, fiind ușor de mutat datorită roților detașabile.

Turnul Leea este unic pe piață, diferențiindu-se prin complexitate, design și hiper-multifuncționalitate fără rival. Produsul este pe piață din anul 2017, fiind comercializat preponderent în țările Uniunii Europene, dar și în USA, Australia, Canada, Singapore sau Hong Kong. Acesta este confecționat din placaj de mesteacăn, disponibil în 3 dimensiuni (S, M & XL), într-o gamă variată de culori, și este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 5 ani.

Citește și:

Pe lângă premiile recent obținute, Leea Toys a mai câștigat în 2020 și alte distincții la concursurile de design, precum „Novum Award” (Silver Award, 2020), EPDA (Honorable Mentioning & Category Winner, 2020). Precursorul lui LeoLeo, produsul intitulat la acea vreme Stația de Joacă, a câștigat locul 2 și premiul de 10.000 Euro la competiția de start-up STARTARIUM, ediția 2017. De asemenea, produsele Leea Toys au fost apreciate de presa națională și internațională de profil, fiind prezentate în cadrul prestigioasei reviste de design, DeZeen, sau show-ului Imperiul Leilor de la PRO TV.

Mai multe informații despre Turnul Leea și LeoLeo pot fi găsite în secțiunea „Câștigători” din iF WORLD DESIGN GUIDE și în profilul companiei în platforma A’ Design Award.

Citește și:

Despre Leea Toys

Fondată în 2016, compania Leea Toys a fost inspirată de fiica lui Dan Popa, fost medic și fondatorul companiei. Acesta a reimaginat jocul în jurul mobilierului multifuncțional cu funcții multiple: educare, responsabilitate - folosire a resurselor materiale cât mai înțelept - și petrecere a timpului liber de calitate în jurul inovației prin joc. Mai multe informații pe www.leeatoys.eu și www.leeastower.com

Despre A’ DESIGN AWARD & COMPETITION

A’ DESIGN AWARD & COMPETITION este una dintre cele mai mari competiții de design din lume, care premiază concepte, produse și servicii, în categorii dedicate design-ului industrial, arhitectural, R&D, fotografie și cinematografie.

Despre iF DESIGN AWARD

De 67 de ani, iF DESIGN AWARD este un reper în materie de design de produs, ambalaj, comunicare, servicii de proiectare, arhitectură și design de interior, UX și UI.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Mai 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.