Setari Cookie-uri

Strategii inteligente care te ajută să câștigi timp

Învață să economisești cea mai importantă resursă: timpul. Ia în calcul câteva strategii foarte simple care aduc zeci de ore de timp câștigat!

Suntem într-o continuă cursă, iar cea mai importantă resursă pe care o avem la dispoziție, timpul, este mereu insuficient. Ritmul vieții de zi cu zi devine deseori sufocant, iar sentimentul copleșitor că nu putem duce la bun final toate planurile dintr-o zi este o sursă de stres și nemulțumire. Există însă soluții! Unele dintre ele sunt foarte simple și extrem de eficiente.

Buna organizare

Una dintre cele mai simple metode care te ajută să câștigi timp este buna organizare. Asta înseamnă ca fiecare lucru să fie făcut la momentul optim, cu minimum de efort și cu maximum de eficiență. Din fericire, omul modern are susținerea tehnologiei, fie că este vorba despre aplicații intuitive care te ajută să faci lista de cumpărături și meniul săptămânal, fie că este vorba despre produse electrocasnice care fac mai bine, mai eficient și mai rapid treburi domestice care consumă mult timp. Un studiu despre buna organizare domestică a arătat că mașina de spălat rufe și un uscator rufe individual sunt aparatele care te ajută să câștigi timp. Acestea sunt considerate cele mai utile și mai necesare aparate într-o gospodărie. Simpla lor prezență în casă aduce un beneficiu de 24 de ore de timp liber la fiecare 25 de zile! Adică vei câștiga circa o oră în plus în fiecare zi.

Citește și:

Cumpărături online

Criza sanitară pe care o traversează omenirea în ultimul an ne-a dovedit că viața poate avea și un altfel de ritm și că lucrurile se pot rezolva mai bine, mai simplu, mai eficient pur și simplu având o altă abordare. Niciodată ca până acum cumpărăturile realizate online nu au fost mai ușor de făcut. Dincolo de necesitate, această soluție este una dintre cele mai bune metode prin care putem câștiga timp. Fie că este vorba despre alimente, produse de bază, necesare în orice familie, săptămânal sau chiar de două ori pe săptămână, fie că este vorba despre haine sau produse de folosință îndelungată, varianta online este ideală.

Un truc foarte bun, mai ales pentru cumpărăturile periodice, este acela al reutilizării listelor de cumpărături și al programării din timp. În felul acesta, în 30-40 de minute poți face cumpărăturile necesare pentru o săptămână sau chiar mai mult. Dacă vei combina această soluție cu un meniu stabilit în avans, ai putea câștiga circa 10-12 ore în plus de timp liber în fiecare săptămână, adică exact timpul pe care îl consumi ca să mergi la magazin, să faci cumpărături și să te întorci cu ele acasă.

Citește și:

Rutina

Programul repetitiv, respectiv rutina, este considerată a fi una dintre cele mai inteligente soluții pentru ca lucrurile să fie făcute corect, la timp, fără complicații și care te vor ajuta să câștigi minute și ore prețioase pentru alte activități.

Rutina este esențială mai ales atunci când este vorba despre o familie cu copii, unde fiecare are un program distinct și funcționează perfect, în folosul tuturor. Rutina de dimineață este ușor de realizat și de respectat dacă este precedată de rutina de seară. Asta înseamnă pregătirea hainelor, a ghiozdanelor, a pachetelor cu mâncare pentru școală și serviciu. În felul acesta dimineața va fi simplă, iar zilele vor începe ușor și vor fi mai frumoase.

Rutina de seară și cea de dimineață aduc un binemeritat echilibru în viața de familie și te ajută să câștigi timp. Fiecare jumătate de oră petrecută seara pentru a pregăti cele necesare a doua zi dimineață înseamnă tot atâta timp câștigat dimineața.

Citește și:

Zece trucuri simple

Sunt multe metode care te ajuta să câștigi timp, dar dintre toate, zece trucuri par a fi cele care merită luate în seamă de fiecare dintre noi pentru că sunt simple și eficiente:

  1. Renunță la TV în favoarea unui aparat de radio. Ai acces la știri și informații în timp ce faci orice altceva. Televizorul din casă trebuie folosit doar pentru a vedea filme, sport și documentare!

  2. Cumpără haine și lenjerie din materiale care nu trebuie călcate. Materialele de acest gen, uscate într-un uscător de rufe vor putea fi purtate sau utilizate imediat după ce au fost spălate.

  3. Folosește sisteme de slow cooker.

  4. Utilizează frecvent cuptorul cu microunde.

  5. Fă exerciții acasă. Câștigi timpul necesar cu drumul la sală și înapoi.

  6. Fă duș, nu baie!

  7. Respectă-ți ceasul interior. Nu face lucruri complicate când ești obosită.

    Citește și:
  8. Cumpără aceeași marcă și aceeași culoare de șosete pentru fiecare membru al familiei. Sortarea lor se face aproape singură!

  9. Alege un stil minimalist pentru amenajarea casei. Este eficient, ușor de întreținut, economic și ecologic! În plus, vei câștiga timp.

  10. Folosește opțiunea „programare” pe care toate electrocasnicele moderne o au. Este unul dintre secretele unei bune organizări.

Este foarte simplu să câștigi timp, trebuie doar puțină atenție și o strategie corectă. Beneficiile sunt importante și evidente: mai puțin stres și mai mult timp pentru lucrurile care contează cu adevărat.

Sursă foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.