Setari Cookie-uri

Patru elemente care dau personalitate locuinței tale

Cum transformi o casă în acasă? Descoperă patru elemente de decor care conferă stil locuinţei tale!

Indiferent că eşti adepta unui stil minimalist sau eşti mai conservatoare atunci când vine vorba de amenajarea locuinţei, există câteva elemente de decor care vor da personalitate casei tale. Aşa cum hainele pe care le porţi vorbesc despre cine eşti tu, există detalii care construiesc şi comunică personalitatea locuinţei tale şi implicit pe cea a celor care trăiesc în spaţiul respectiv. Iată care sunt patru dintre aceste elemente, care îţi vor transforma casa în acasă.

  1. Biblioteca

În trecut, aceste obiecte de mobilier erau considerate atât de personale, prin ceea ce comunica selecţia de cărţi despre proprietarul său, încât era nepoliticos să te uiţi prin biblioteci fără a cere, mai întâi, permisiunea proprietarilor. Aşadar, biblioteca atât prin stilul obiectului de mobilier, cât şi prin ceea ce expune, aduce un plus de stil personal unei locuinţe. De la cele clasice, din lemn masiv sau furniruite cu lemn, la cele moderne cu un design neconvenţional, poţi alege orice se potriveşte cu personalitatea ta. Pentru un aer mai actual, poţi pune pe rafturile bibliotecii, pe lângă cărţi, desigur, şi mici plante în ghivece de porţelan sau obiecte aduse din diferite călătorii. Nu îţi face griji dacă nu se potrivesc ca stil, biblioteca ta va căpăta un aer eclectic.

Citește și:
  1. Obiectele de artă

Tablouri, statuete, lăzi de zestre vechi sau vaze de porţelan de la manufacturi celebre, toate acestea sunt mici comori personale care merită expuse într-o locuinţă. Indiferent că e vorba despre un obiect de artă populară, moştenit de la bunici sau străbunici, sau un tablou pe care l-ai cumpărat chiar tu de la o licitaţie sau dintr-o galerie, astfel de elemente artistice îmbogăţesc estetic locuinţa. Mai mult decât atât, ele vorbesc despre gusturile tale sau chiar despre istoria ta personală.

  1. Covoarele

Covoarele şi perdelele îmbracă o casă! Cel mai probabil ai auzit şi tu această expresie şi ea este atât de populară pentru că este adevărată. Un covor va schimba complet aspectul unei camere. De la formă la culori, covorul dă tonul în termen de stil. Aşadar, este important să-l alegi cu atenţie, în concordanţă cu liniile estetice majore de care ţii seamă în decorarea întregii locuinţe. Dacă eşti o admiratoare a stilului retro, poţi alege covoare tradiţionale româneşti din lână, iar dacă preferi ceva mai modern, poţi alege modele cu forme geometrice în tonuri neutre. Mai recent, un stil care pare din ce în ce mai apreciat este o combinaţie între tradiţional şi modern. Printre cele mai apreciate modele sunt cele care reiau designul covoarelor persane, bogate în arabescuri şi elemente de decor, estompându-le, ca şi cum ar fi foarte vechi. În acest fel opulenţa unui covor clasic este atenuată, rezultând un efect mai discret.

Citește și:
  1. Draperii şi jaluzele

La fel ca în cazul covoarelor, alegerea draperiilor şi jaluzelelor este foarte importantă deoarece sunt elemente care pot ieşi cu uşurinţă în evidenţă. Draperiile trebuie, desigur, alese în funcţie de dimensiunea camerei. O draperie cu imprimeuri bogate sau din materiale cu care adaugă un volum important, cum ar fi catifeaua sau taftaua, se potrivesc mai curând camerelor mari şi înalte. Pentru locuinţele mai mici sunt recomandate draperii cu mai puţine ornamente, în culori deschise, care să creeze iluzia unui spaţiu mai amplu, din materiale lejere, dar opace, dacă vrei ca ele să filtreze lumina soarelui. În ceea ce priveşte jaluzelele, ca să existe coerenţă între elementele de decor, ar trebui alese în una dintre culorile dominante din cameră, care există deja în covor, canapea etc.

Citește și:

Locuinţa ta este spaţiul în care ar trebui să te simţi cel mai bine, de aceea este important ca obiectele care o decorează să reflecte personalitatea şi pasiunile tale. De la tablouri la covoare şi alte mici elemente, este esenţial să te regăseşti într-un spaţiu care corespunde complet gusturilor tale!

Sursă foto: Pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Mai 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.