Setari Cookie-uri

Staycation: Cum să ai o vacanță minunată… acasă

Dacă faci parte dintre cei care trebuie sau aleg să rămână acasă în timpul concediului în această vară, iată câteva idei de a te distra și evada:

Dacă faci parte dintre cei care trebuie sau aleg să rămână acasă în timpul concediului în această vară, îți dau o veste bună: poți să o faci și, în același timp, să evadezi departe. „Staycation”, un termen care vine din combinarea cuvintelor englezești „stay/ a rămâne” și „vacation/ vacanță”, se referă la o perioadă de concediu în care o persoană sau o familie rămâne acasă, dar se implică în activități recreative și de agrement. Iată ce poți face pentru o vacanță minunată acasă.

Trei motive bune pentru a rămâne acasă în concediu

De voie sau de nevoie, vacanța la tine acasă are câteva avantaje:

  • Economisești bani - rămânând acasă, elimini cheltuielile legate de transport, fie el cu avionul, trenul sau mașina, și de cazare, un buget care poate fi semnificativ și pe care îl poți aloca pentru alte activități și hobby-uri acasă.

    Citește și:
  • Limitezi impactul asupra mediului - dacă rămâi acasă, amprenta ta ecologică va fi redusă semnificativ, mai ales dacă de obicei folosești transportul cu avionul în concediu.

  • Ai mai mult timp - în loc să faci excursii turistice zilnice pentru a vedea diverse atracții și obiective la viteză maximă, vei avea cu adevărat timp de dedicat celor pe care îi iubești. Iar, când te vei întoarce la serviciu, vei fi cu adevărat 100% odihnită.

Patru idei pentru o vacanță minunată acasă

Perspectiva unei vacanțe acasă poate însemna plictiseală și lipsă de idei. Indiferent că îți dorești să lenevești sau să ai un program mai încărcat, iată patru idei pe care le poți pune în practică.

Citește cărți

Cititul este o activitate perfectă pentru odihnă și călătorie virtuală. Indiferent că ești un fan al romanelor de dragoste, al benzilor desenate, al genului SF sau al filosofiei, profită de vacanță pentru a citi cărțile pe care poate le-ai adunat deja pe noptieră. Pentru o senzație de vacanță garantată, dacă vremea o permite, stai la soare, fie în balcon, fie în grădină, și pregătește-ți băutura preferată, un ceai rece, o limonadă ori un aperitiv.

Citește și:

Joacă-te cu copiii tăi

Când lucrezi și copiii merg la școală ori grădiniță, uneori nu ai suficient timp pentru a face activități cu ei. Vacanța acasă este o bună oportunitate de a împărtăși momente magice cu copiii. Organizează o vânătoare de comori, joacă jocuri de societate, dacă este posibil construiește o casă într-un copac, iar în zilele calde scoate piscina pentru bălăceală. Există piscine gonflabile de dimensiuni diverse și sigur vei găsi una potrivită pentru grădina ta. În nopțile calde, puteți dormi chiar afară cu cortul, sub stele. Să dormi în altă parte decât în propriul pat va fi sigur o experiență diferită pentru cei mici, dar și pentru cei mari.

Vizionează filme și seriale

Dacă dispui de o grădină, poți face cinematograf în aer liber. Nu ai nevoie decât de un mic proiector și o pânză pe care să o atârni pe un perete. Poți viziona filme și într-o atmosferă mai intimă, în living. Poți alege producții care îți vor permite să descoperi țări îndepărtate în timp ce stai acasă, așezată confortabil pe canapea. Nu uita să completezi experiența cu băutura preferată și un castron cu floricele.

Citește și:

Fă plimbări în împrejurimi

Schimbarea reală a decorului poate fi făcută uneori foarte aproape de noi. Urcă pe bicicletă și fă o plimbare prin împrejurimi, un parc mare sau chiar o pădure. Vizitează un muzeu sau participă la un atelier pe care l-ai plănuit de mult. Sau urcă în tren pentru o destinație interesantă aflată la doar o oră distanță. Cele mai bune vacanțe sunt adesea cele mai simple.

Cum să te simți în vacanță acasă

Vacanțele sunt făcute pentru odihnă. Deci, dacă ești în vacanță, permite-ți să nu faci nimic. Răsfață-te cu un pui de somn și lenevește, bucură-te de aceste momente și nu încerca să ai ocupații. Pentru o atmosferă propice relaxării, decorează exteriorul casei cu mobilier de grădină, creează o mică oază de verdeață în care vei dori să te bucuri de vacanța ta și de frumoasele zile de vară. De asemenea, nu ezitați să îți regândești puțin și interiorul casei, concentrându-te pe teme potrivite sezonului estival, precum cea mediteraneană sau chiar tropicală. Casa ta va arăta apoi ca un apartament de vacanță.

Citește și:

Indiferent ce alegi să faci, alocă-ți timp pentru propria persoană și odihnește-te fizic și psihic. Întoarcerea la serviciu va fi mult mai ușoară.

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.