Setari Cookie-uri

Top 5 device-uri inteligente pentru locuinţe

Într-o epocă a tehnologiilor, cei mai mulţi oameni dispun de electronice, electrocasnice şi telefoane inteligente şi tânjesc după mai mult confort cu fiecare zi care trece. Astfel că s-au extins pretenţiile şi în ceea ce priveşte locuinţele: mulţi îşi doresc case inteligente, în care să nu depună efort după o zi de muncă, ci doar să se relaxeze, făcând ce le place cu adevărat.

Producătorii de gadgeturi şi-au adaptat ofertă şi au pus la dispoziţie pe piaţa o serie de dispozitive menite să uşureze treaba, dar şi să ţină proprietarii în contact cu casele, chiar şi atunci când sunt plecaţi.

Specialistii recomanda cinci dispozitive inteligente pentru o casă smart

Potrivit specialistilor Case Smart, următoarele elemente au un rol determinant în locuinţele smart:

Releele wi-fi

Într-o perioadă în care telemunca şi-a făcut loc în vieţile majorităţii, odată cu şcoala online, mulţi oameni au fost puşi în situaţia de a-şi rezolva conectivitatea la internet. În acest sens, foarte utile sunt releele Wi-fi, prin care se poate controla eficient internetul. Routerele se montează uşor şi nu necesită un spaţiu mare de desfăşurare. Avantajul major este acela că se pot porni şi opri de pe telefon, chiar şi de la distanţă, controlându-se astfel mai uşor routerul.

Citește și:

Recuperatoare de căldură

În orice locuinţă, este foarte importantă păstrarea căldurii în interior. În cele mai multe cazuri însă, oricât de bine realizate ar fi ferestrele, pereţii şi tavanul, tot apar pierderi. Problemele se pot rezolva cu recuperatoare de caldura. Acestea aduc aerul proaspăt la interior şi îl evacuează pe cel cu mirosuri şi dioxid de carbon. Din acest mecanism rezultă o filtrare eficientă a aerului, benefică pentru respiraţie, dar şi pentru împiedicarea apariţiei mucegaiului. Totodată, un avantaj major este şi acela al economiei de energie.

Încuietori inteligente

Acestea pot fi de mai multe tipuri. Majoritatea sunt controlate printr-o aplicaţie de pe smartphone. În acest fel, se poate descuia uşa pentru a permite animalelor de companie să iasă în curte când proprietarii nu sunt acasă sau pentru a permite accesul când se ajunge cu sacoşele de cumpărături.

Citește și:

Soneriile video

Pot fi găsite pe piaţa mai multe modele de sonerii video, iar motivul achiziţiei este legat în special de siguranţă pe care o oferă. O astfel de sonerie inteligentă este recomandată şi pentru case smart, dar şi pentru cele clasice. Este uşor de instalat, poate avea fete interşanjabile şi înregistrează la o calitate bună, atât ziua, cât şi noaptea.

Întrerupătoare moderne

Cu ajutorul acestora, lumina se poate aprinde sau stinge de la distanţă. Unele dintre ele sunt controlate prin telecomandă. Dar mai sunt şi altele care se pot controla prin intermediul unei aplicaţii de pe telefon. Din confortul propriului pat sau al canapelei din living, se poate stinge sau aprinde lumina din încăperi.

Este mai mult decât evident că oamenii depind din ce în ce mai mult de aceste dispozitive inteligente pentru a-şi desfăşura activitatea de zi cu zi şi pentru a beneficia de un confort sporit în propria casă. Gadgeturile inteligente pot fi achiziţionate în principal din mediul online, datorită varietăţii uluitoare.

Citește și:

Photo by R ARCHITECTURE on Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.