Setari Cookie-uri

10 filme, seriale și documentare Netflix care te vor inspira să încerci lucruri noi

Cel mai bun moment pentru a începe ceva nou nu este ziua de luni, ci oricând te simți inspirat/ă. Cele 10 producții Netflix din lista de mai jos te pot ajuta să găsești un nou hobby sau pur și simplu să redescoperi bucuria unei activități pe care o iubeai în trecut. 

Gătit

Gofre și Mochi

Cu foarte mult timp în urmă, în Lumea alimentelor congelate, trăiau doi buni prieteni pe nume Gofre şi Mochi, care aveau un vis comun: să devină bucătari! Singura lor problemă era că tot ceea ce găteau era din gheață. Cei doi se angajează la un magazin fistichiu și se pregătesc pentru aventura culinară a vieții lor. Cu ajutorul unor chipuri noi și prietenoase ca doamna Obama, care este proprietara magazinului, și al unui magic coș de cumpărături zburător pe post de ghid, Gofre şi Mochi încep o misiune internațională de căutare de ingrediente, călătoresc prin bucătării, restaurante, ferme și case din întreaga lume și gătesc după rețete cu ingrediente obișnuite, alături de chefi renumiți, bucătari amatori, copii și vedete. Indiferent dacă adună cartofi în Anzii din Peru, dacă testează condimente în Italia sau dacă prepară supă miso în Japonia, micii exploratori curioși descoperă farmecul mâncării și află că fiecare masă este o ocazie pentru a-ți face prieteni noi. Gofre și Mochi invită copiii și adulții să petreacă timp în bucătărie, gătind împreună și descoperind culturi din toate colțurile lumii.

Citește și:

Pictură

Canvas (Pânza)

Regizat de Frank E. Abney III și produs de Paige Johnstone, Pânza este povestea unui bunic, care, după o pierdere devastatoare, intră în declin și își pierde inspirația ca artist. După mulți ani, bătrânul se hotărăște să se apropie din nou de șevalet și de pensule, dar nu poate reuși de unul singur...

Șah

Queen’s Gambit (Gambitul Damei)

GAMBITUL DAMEI este o poveste despre maturizare, care explorează adevăratul preț pe care trebuie să îl plătească un geniu. Abandonată și încredințată unui orfelinat din Kentucky la sfârșitul anilor 1950, tânăra Beth Harmon (Anya Taylor-Joy) își descoperă uimitorul talent pentru șah, dar dezvoltă și o dependență de tranchilizantele furnizate de stat ca sedativ pentru copii. Bântuită de propriii demoni și aflată sub imperiul unui cocktail de narcotice și obsesii, Beth se transformă într-o proscrisă strălucită și cu un talent impresionant, hotărâtă să dărâme limitele convenționale impuse în universul dominat de bărbați al competițiilor de șah. Serialul îl are ca regizor și scenarist pe Scott Frank, deținătorul a două nominalizări la Oscar, iar ca producători executivi pe Frank, William Horberg și Allan Scott, care este și cocreator al serialului. Din distribuția serialului GAMBITUL DAMEI fac parte Anya Taylor-Joy, Marielle Heller, Thomas Brodie-Sangster, Moses Ingram, Harry Melling și Bill Camp.

Citește și:

Lectură

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (Scrisori din insula Guernsey)

Regizat de Mike Newell (Patru nunți și o înmormântare, Harry Potter și Pocalul de Foc) și bazat pe îndrăgitul roman de succes scris de Mary Ann Shaffer și Annie Barrows, SCRISORI DIN INSULA GUERNSEY ne-o prezintă pe Lily James (Downton Abbey, Cenușăreasa) în rolul unei scriitoare non-conformiste, Juliet Ashton, a cărei viață se schimbă atunci când descoperă fascinantul și excentricul Club de literatură și plăcinte din coji de cartofi din Guernsey, hotărându-se să scrie despre clubul de carte înființat de membrii acestuia în timpul ocupației insulei Guernsey din al Doilea Război Mondial. În film joacă și Michiel Huisman (Secretul lui Adaline), Glen Powell (Toată lumea vrea distracție, Figuri ascunse), Matthew Goode (Jocul codurilor, Downton Abbey), Jessica Brown Findlay (Victor Frankenstein, Downton Abbey) și Katherine Parkinson (Gașca de la IT, Pirații Rock-ului), împreună cu Tom Courtenay (45 de ani, Doctor Jivago) și Penelope Wilton (Marele Uriaş Prietenos, Hotelul Marigold).

Citește și:

Călătorii

Down to Earth With Zack Efron (Cu picioarele pe Pământ, cu Zac Efron)

În acest serial de călătorie, actorul Zac Efron pornește în jurul lumii cu Darin Olien, expert în wellness, în căutarea unor moduri de viață sănătoase și sustenabile.

Condus

Formula 1 Drive to Survive

În cel mai dramatic sezon de până acum, fanii vor fi purtați din nou în culise și vor avea parte de o perspectivă directă asupra felului în care piloții și echipele se vor lupta pentru victorie, într-un an cu totul ieșit din comun. Fanii vor avea acces fără precedent la culisele sezonului 2020, care, din cauza pandemiei de COVID-19, a dus la întreruperea competiției în Australia și la emoționanta reluare a acesteia în Austria mai târziu, în cursul aceluiași an. Luptele intense, rivalitățile, clasările neașteptate pe podium și cel de-al șaptelea incredibil titlu mondial obținut de Lewis Hamilton transformă acest sezon în unul dintre cele mai captivante de până acum.

Citește și:

Sport

The Last Dance (Michael Jordan: Cântecul de lebădă)

În toamna anului 1997, Michael Jordan și echipa de baschet Chicago Bulls încep drumul către câștigarea celui de-al șaselea titlu NBA din ultimii opt ani. Dar, în ciuda tuturor reușitelor lui Jordan de la senzaționalul său debut în urmă cu 13 ani, „ultimul dans”, așa cum a fost numit de antrenorul Phil Jackson, va fi umbrit de tensiunile cu managementul clubului și sentimentul inexorabil că aceasta este ultima ocazie de a-l vedea jucând la potențial maxim pe cel mai bun jucător din toate timpurile, alături de echipa sa extraordinară.

Gestionarea banilor

Money Explained (Banii, pe înțelesul tuturor)

Cei mai mulți dintre noi avem o relație complicată cu banii, care, uneori, ne provoacă anxietate sau devin o adevărată obsesie. Adesea îi tratăm cu nesăbuință, iar alteori evităm pur și simplu să discutăm despre asta. Însă Banii, pe înțelesul tuturor abordează deschis subiectul și explică modurile în care cardurile de credit ne pot juca feste, felul în care împrumuturile pentru studenți au devenit o criză, motivele pentru care cei mai mulți dintre noi nu vom putea economisi suficient pentru viața la pensie și felul în care putem fi atrași în direcția unor comportamente riscante sau, mai rău, de diverse înșelătorii. Serialul descrie slăbiciunile pe care le avem cu toții atunci când este vorba despre bani, metodele necinstite prin care se profită de acest lucru și cele mai bune strategii de a ne descurca prin întregul hățiș.

Citește și:

Meditație

Headspace Guide to Meditation (Ghidul Headspace pentru meditație)

Andy Puddicombe, fost călugăr budist și cofondator al aplicației pentru meditație Headspace, îndrăgită de oameni din toată lumea, împărtășește spectatorilor beneficiile și știința meditației. Fiecare episod de câte 20 de minute expune o tehnică diferită de mindfulness care susține practicarea meditației, concentrându-se pe subiecte precum stresul, furia și resemnarea și se termină cu o meditație ghidată la finalul fiecărui capitol. Ghidul Headspace pentru meditație oferă un moment de calm și ilustrează faptul că practicarea meditației este ușoară și accesibilă pentru toți. Ghidul Headspace pentru meditație este prima parte dintr-o serie de trei părți realizate de Headspace și Vox Media Studios, serialele următoare fiind Ghidul Headspace pentru somn și o experiență interactivă.

Citește și:

Ghidul Headspace pentru meditație este prima parte dintr-o serie de trei părți realizate de Headspace și Vox Media Studios.

Organizarea locuinței

Get Organized with the Home Edit (Organizează-ți spațiul cu The Home Edit)

Clea Shearer și Joanna Teplin, experte în organizare și autoare de succes, care au creat inovatoarea companie de organizare a spațiului casnic The Home Edit, își prezintă abilitățile în noul serial Netflix pe teme legate de stilul de viață, Organizează-ți spațiul cu The Home Edit. De-a lungul a opt episoade, Shearer și Teplin elimină dezordinea în stilul lor unic, folosindu-și abordarea practică și plină de umor și transformând dramatic viețile clienților. De acasă din Tennessee până la New York și California, fiecare episod prezintă câte un proiect de organizare pentru o vedetă și un om obișnuit. Ele au o abordare care presupune îmbinarea formei cu utilitatea, oferind o sursă de inspirație pentru orice persoană care visează să-și organizeze casa. Printre clienții celebri din acest serial se numără Reese Witherspoon, Rachel Zoe, Khloe Kardashian, Eva Longoria, Marietta „Retta” Sirleaf, Neil Patrick Harris, David Burtka, Jordana Brewster, precum și Kane și Katelyn Brown.

Organizează-ți spațiul cu The Home Edit îi are drept producători executivi pe Reese Witherspoon, Charlotte Koh și Cynthia Stockhammer de la Hello Sunshine, Tom Forman, Jenny Daly și Jon Beyer de la Critical Content, Molly Sims, precum și pe realizatoarea Tess Gamboa Meyers.

NETFLIX TIPS: Cum îți poți personaliza profilul de Netflix

Dacă ești abonat la Netflix, trebuie să știi că profilurile permit mai multor membrii ai familiei tale să se bucure de Netflix în mod personalizat. Astfel, poți avea până la cinci profiluri într-un singur cont Netflix. De asemenea, fiecare profil are propriile sale:

  • Preferințe pentru limbă
  • Categorii de vârstă
  • Restricții de vizionare specifice
  • Blocarea profilului
  • Activitatea de vizionare
  • Aspectul subtitrărilor
  • Setări de redare
  • Lista mea*
  • Evaluări*
  • E-mail (pentru e-mailuri de notificare, doar pentru profiluri care au toate categoriile de vârstă)

Imaginile sunt disponibile aici.

Foto: Netflix

Vizionare placuta


Kudika
6 Iulie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.