Setari Cookie-uri

Este airsoftul un joc potrivit și pentru femei?

Airsoftul este un joc cu tematică militară, în care jucătorii se costumează în soldați și folosindu-se de replici foarte bine realizate ale unor arme adevărate, își anihilează oponenții sau luptă cot la cot alături de coechipierii lor pentru a cuceri noi teritorii. 

Airsoftul a fost inventat de către japonezi, la scurt timp după înfrângerea suferită în cel de-al doilea război mondial, pentru iubitorii de arme și colecționarii cărora li s-a luat de către stat dreptul de a mai deține arme de foc.

Replicile airsoft sunt atât de fidel create încât imită la perfecție armele reale, atât ca mod de tragere, cât și pentru senzația pe care o ai atunci când le faci să acționeze. De asemenea, și în România, există o gamă atât de variată de replici în magazinele airsoft București încât este imposibil ca un amator al acestui sport să nu poată găsi ceva pe placul lui, indiferent dacă preferă mitralierele automate, armele cu lunetă, pistoalele sau alte tipuri de arme.

Pentru o experiență cât mai autentică, există și un stil de joc airsoft, numit mil-sim, în care jucătorii imită exercițiile militare până într-acolo încât campează alături de coechipieri, peste noapte, în apropierea terenului de luptă.

Citește și:

Cu alte cuvinte, pornind de la aceste premise, airsoftul pare și este un joc creat de bărbați, pentru bărbați. Dar acum, în epoca modernă, când japonezele și-au lăsat deoparte kimono-urile, iar noi, româncele, purtăm ii doar la ocazii speciale deoarece ne simțim mai bine în pantaloni kaki sau de culoarea nisipului și bocanci butucănoși, de ce nu ne-am putea distra cu un sport ca airsoftul la fel de bine ca reprezentanții sexului tare?

Femeile adoră airsoftul și îl stăpânesc la fel de bine ca bărbații!

Am trecut de mult de epoca în care catalogam sporturile în sporturi pentru fete și sporturi pentru băieți, iar airsoftul este unul din exemplele care a devenit popular în rândul ambelor sexe.

În ziua de azi, nu mai este deloc neobișnuit să vezi echipe de airsoft mixte sau, mai mult, doar de femei, deoarece, în calitate de femeie, în loc să ieși cu prietenele la un cocktail, să-ți strângi echipa și să mergi pe teren.

Citește și:

Multe femei adoră airsoftul și nu numai că îl practică cu măiestrie, dar au reușit să descopere în el și alte puncte atractive în afară de arme. Acum, femeile joacă airsoft pentru:

  • Plăcerea competitivității: încă de mici, din școala generală, româncele, și nu doar ele, se iau la întrecere între ele, dar și cu băieții pentru cele mai mari note. În majoritatea claselor primare și gimnaziale cele mai multe premii se obțin de către fete și acest lucru ilustrează foarte bine natura competitivă a femeii. Iar astfel de leoaice, nu se descurcă bine doar în mediul profesional, ci și la airsoft unde nu le este frică să iasă în față și să lupte până la capăt pentru a obține ceea ce își doresc;
  • Șansa de a-și satisface nevoia de comunicare: ca să câștigi la airsoft, trebuie să ai abilități de comunicare foarte bune. Iar femeile excelează la acest capitol. Ele știu cum să-și expună punctul de vedere, dar și cum să fie diplomate pentru interesele personale și ale celor din jur. Și astfel, atunci când fac parte din echipele de airsoft, nu numai că înlesnesc comunicarea dintre coechipieri, dar profită și de șansa de a se exprima în voie;
  • Ocazia de a-și exersa spiritul protector: multe femei au un spirit protector înnăscut. Lor le place să aibă grijă de cei din jur, să-i facă să se simtă în siguranță, să-i aline, dar și să-i dojenească atunci când riscă să o ia pe căi greșite. Astfel de femei se pricep de minune și la airsoft și sunt colegele pe care oricine și-ar dori să le aibă în echipă deoarece caracterul lor defensiv stabilește un echilibru extrem de necesar.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Iulie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.