Setari Cookie-uri

5 idei pentru amenajarea unei bucătării de dimensiuni mici

Există posibilitatea să ai o bucătărie mică, funcțională și practică, urmând doar câțiva pași. Iată câteva idei care te vor ajuta!

Proiectarea cu succes a unei bucătării funcționale care să răspundă tuturor așteptărilor tale atunci când nu dispui de prea mulți metri pătrați poate deveni o bătaie de cap. Cu toate acestea, nimic nu este imposibil. Chicineta poate fi aliatul tău de nădejde, trebuie doar să faci alegeri inteligente. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să ai o bucătărie bine utilată și practică, chiar dacă spațiul ei este restrâns.

1. Aparatura electrocasnică

Gândește-te bine ce echipamente de bucătărie îți sunt cu adevărat indispensabile. Lasă pe blatul de lucru doar aparatura necesară. Alege-le pe cele incorporabile, de dimensiuni mici, practice. De exemplu, în locul unui robot de bucătărie, alege un tocator electric, de dimensiuni mai mici, dar la fel de util ca fratele lui mai mare. Mizează pe aparatură multifuncțională, de exemplu un cuptor care are și funcție de cuptor cu microunde. Alege o mașină de spălat vase și un frigider de dimensiuni reduse, sunt ideale pentru spațiile mici și nici nu încarcă aspectul camerei.

Citește și:

2. Depozitare

Alege un mobilier practic și bine compartimentat. Ai nevoie de spațiu și o bună organizare pentru a depozita condimente, conserve, alimente uscate, ca să nu mai vorbim despre farfurii, oale, tacâmuri etc. Folosește dulapuri închise suspendate pentru conserve și lucruri pe care nu le folosești în mod constant. Mizează pe rafturi suspendate, pentru o senzație de lejeritate. În partea de jos, alege dulapuri adânci în care vei putea stoca obiecte mai mari (oale, tigăi, electrocasnice), cu sertare, rafturi și organizatoare inteligente.

3. Spațiul de lucru/ de luat masa

O insulă centrală într-o chicinetă? Da, este posibil! Contrar părerii generale, insula nu este rezervată doar bucătăriilor mari sau celor deschise, își poate găsi loc și într-un spațiu închis. Poate înlocui cu succes masa tradițională de bucătărie. Nu alege o insulă foarte mare și ideal ar fi să conțină și un spațiu de depozitare, astfel devine mult mai practică și eviți senzația de aglomerare a bucătăriei.

Citește și:

4. Lumina

Pentru a optimiza aspectul bucătăriei și pentru a crea o cameră în care să te simți bine, lumina joacă un rol important. În primul rând, optează pentru o bucătărie deschisă la culoare și camera va părea, dintr-odată, mult mai mare. Găsește obiectele de iluminat potrivite. Alege lămpi moderne, aproape de tavan, pentru a nu aglomera câmpul vizual. Nu obstrucționa ferestrele, combinația dintre strălucirea caldă a luminii din tavan și a celei naturale oferă spațiului senzația de lejeritate și aerisire. Spoturile sau benzile luminoase instalate sub dulapurile de bucătărie sunt o modalitate excelentă de a ilumina blatul de lucru.

5. Decorațiuni

În ceea ce privește obiectele de decor din bucătărie, regula este să lucrezi cu ce ai. Nu uita că, deși este o bucătărie mică, ea trebuie să arate și bine. Ustensilele de gătit, din lemn sau alamă, tocătoarele, un coș din răchită pentru capsulele de cafea. Folosește-te de ele și înfrumusețează-ți spațiul de lucru. Optează pentru etajere din lemn, pe care poți etala recipiente de sticlă cu alimente uscate sau o veselă frumoasă și colorată, transformându-le astfel în obiecte de decor. Cărțile de bucate, râșnița de cafea vintage de la bunica, un ibric de alamă, plante agățătoare sau suculente, un poster simpatic. Cu puțină imaginație, toate obiectele pot deveni nu doar utile, ci și decorative.

Citește și:

Să ai o bucătărie funcțională și estetică într-un spațiu mic este posibil! Există multe soluții inteligente pentru a economisi prețioșii metri pătrați ai bucătăriei tale. Trebuie doar să o alegi pe cea care ți se potrivește. Urmând acești simpli pași, poți avea o bucătărie simpatică, practică și călduroasă, unde să te simți bine cu prietenii tăi și să gătești ca un „masterchef”!

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
24 August 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.