Setari Cookie-uri

8 carti ce iti vor readuce fiorii primei iubiri

In cazul in care te afli in impas in ceea ce priveste relatiile amoroase, iar o parte din tine a renuntat sa mai creada in iubire- aceste lecturi te vor trezi la viata! Am pus cap la cap unele dintre cele mai celebre titluri in materie de carti de dragoste si dintre acestea opt romane deosebite sunt convinsa ca cel putin unu va va uimi!

1. Fluturi de Irina Binder

Fluturi este una din cărțile pe care le citești pe nerăsuflate, pe care le 'mănânci' așa cum îmi place să spun. Povestea Irinei vă va ține cu sufletul la gură, este incitantă și plină de mister, prezentând sufletul pur și cât se poate de curat al protagonistei prinsă între două iubiri, între doi bărbați. Totul se complică, însă, când cei doi sunt frați și locuiesc sub același acoperiș.

Cartea o puteți achiziționa de aici și vă promit că nu veți regreta o secundă, simțind fiorii încă din primele clipe petrecute în universul Irinei Binder.

Carti de dragoste

2. Apă pentru elefanți de Sara Gruen

Apă pentru elefanți a fost publicată în 2006, iar ecranizarea romanului a avut premiera în 2011 în rolurile principale fiind Robert Pattison și Reese Witherspoon.

Citește și:

Povestea prezintă lumea fabuloasă a circului în toate formele ei. Iar în această lume, când o dragoste nepermisă se strecoară, lucrurile o iau complet razna. Sara Gruen reușește să expună energia culiselor cu bune și cu rele în care deși există multă dragoste și pasiune, întotdeauna va exista ură și invidie.

Cartea o puteți achiziționa de aici.

Carti de dragoste

3. Dragoste în vremea holerei de Gabriel Garcia Marquez

O dragoste timpurie se încheie atunci când ea se căsătorește cu un medic înstărit. Astfel, el își găsește liniștea în paturile altor femei ca după 50 de ani să se regăsească și să aibă ocazia să stea din nou în fața singurei lui iubiri.

Florentino și Fermina, o iubire sinceră ce străbate barierele timpului. Însă reușește dragostea să rămână vie după atâtea decenii?

Citește și:

Puteți achiziționa cartea de aici și fără îndoială vă veți îndrăgosti de celebrul autor Gabriel Garcia Marquez.

Carti de dragoste

4. Pădurea Norvegiana de Haruki Murakami

Încercând să împăcăm toate gusturile, am adăugat în lista cărților de dragoste și romanul Pădurea Norvegiană. Într-un stil ușor macabru și atipic, Haruki Murakami expunea povestea lui Toru Watanabe ce trăiește o dragoste imposibilă pentru iubita prietenul său ce, din nefericire, a decedat.

Cartea o puteți achiziționa de aici.

Carti de dragoste

5. Iubita locotenentului francez de John Fowles

Cel mai cunoscut roman al autorului, Iubita locotenentului francez este o povestesc teribil de emoționantă despre dragoste și despre libertatea nemărginită pe care ți-o poate oferi dragostea. Orice romantic incurabil este obligatoriu să parcurgă povestea celor trei protagoniști, o poveste ce încălzește și emoționează orice inimă.

Citește și:

Puteți achiziționa cartea de aici la un preț foarte accesibil pentru comoara ce se regăsește printre filele sale.

Carti de dragoste

6. Invitație la vals de Mihail Drumeș

Iubitul autor Mihail Drumeș îi prezintă într-unul dintre cele mai citite romane ale sale pe cei doi tineri: Tudor și Micaela. Tudor este un tip misterios, ce poate obține orice femeie și-ar dori până intr-o zi când cea pe care a pus ochii nu îi răspunde la avansuri. Astfel, între cei doi protagoniști începe un joc nebunesc al seducției. Cine va câștiga?

Cartea poate fi achiziționată de aici, împreună cu alte romane de dragoste fascinante ale lui Mihail Drumeș.

Carti de dragoste

7. Anna Karenina de Lev Tolstoi

Considerat de unii critici cel mai bun roman al tuturor timpurilor, Anna Karenina este o operă în adevăratul sens la cuvântului. Protagonista este căsătorită cu un tânăr bărbat rigid și foarte serios. Cu toate acestea, într-o bună zi se îndrăgostește nebunește de ofițerul Aleksei Vronski, pentru care acceptă să își părăsească familia. Cum se va sfârși acest joc al mândriei, oare?

Citește și:

Capodopera lui Lev Tolstoi poate fi achiziționată de aici.

Carti de dragoste

8. Acolo unde cântă racii de Delia Owens

Am decis să încheiem această listă cu o carte foarte specială. Această carte o are în centru pe Kya, cea supranumită Fata Mlaștinii ce a reușit să supraviețuiască celor mai crunte încercări ale vegetație luxuriante de pe malul oceanului. Ea trăiește doar în natură, fiind prietenă cu animalele și cu briza oceanului. Însă, la un moment dat, ceva în inima ei cere să fie iubită. Iar viața i se schimbă complet când doi tineri din oraș sunt atrași de frumusețea ei.

Puteți achiziționa cartea de aici.

Carti de dragoste

Poza de coperta Mladen Mitrinovic/Shutterstock

Vizionare placuta


Cătălina este cel mai nou și tânăr redactor Kudika, acoperind zonele de Travel, Artă și Cultură. Cătălina este pasionată de teatru și cinematografie, de cinci ani este membru activ al...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.