Setari Cookie-uri

Strictul necesar pentru mutarea la casă nouă

Vezi care sunt obiectele pe care trebuie să le ai atunci când decizi să te muți într-o locuință nouă

Se apropie din ce în ce mai mult momentul în care te vei muta la casa ta? Ai așteptat asta încă de când visurile tale au început să prindă contur și entuziasmul nu te mai lasă să adormi? Te copleșesc o mulțime de idei și liste cu lucruri de cumpărat? Să le luăm pe rând!

Chiar dacă ai senzația că nu îți mai vezi capul de treabă și că oricât de organizat ai fi tot îți scap anumite lucruri din vedere, există o listă cu lucrurile esențiale pe care ar trebui să le ai atunci când faci primii pași în casa visurilor tale.

Iată câteva categorii de obiecte utile pentru o casă la cheie:

Aparate electrocasnice

Devenite indispensabile pentru orice locuință, aparatele electrocasnice nu doar că reprezintă un real ajutor, dar, datorită formei și aspectului lor, reușesc să umple spațiile goale din casă, oferind o ambianță plăcută și primitoare. Așadar, atunci când te afli la această secțiune de raion, nu uita de unul/două televizoare, în funcție de câte camere dorești să utilezi, un aspirator (cu sac, robot, de mână sau vertical) care să îți faciliteze întreg procesul de curățenie, un frigider (cu 1-2 uși) sau combină, pe care să îl aprovizionezi în funcție de numărul membrilor din familie, și, desigur, o plită electrică sau un aragaz (pe gaz sau electric), încorporate în mobilierul de bucătărie sau montate separat. La acest capitol sunt incluse și toasterul, aparatul de cafea, blenderul, robotul de bucătărie, fierul și masa de călcat, uscătorul de rufe, un dezumidificator dacă este cazul și aerul condiționat dacă știi că nu ești în cele mai bune relații cu perioadele caniculare de vară.

Citește și:

Produse de curățenie

Chiar dacă te muți cu chirie sau la o casă nouă, curățenia este o activitate permanentă care presupune prezența anumitor ustensile și produse diverse de curățat zonele din casă. Spre exemplu, pentru protejarea mobilierului se recomandă ștergerea acestuia doar cu spray și o cârpă fină. Pentru geamuri, sunt de preferat șervețelele și soluția specială pentru acestea, la fel cum se întâmplă și cu parchetul și gresia. Acest lucru implică existența unui mop și a unei găleți, împreună cu o mătură și un făraș care nu ar trebui să lipsească de la casa nimănui. Șervețelele umede dezinfectante, alături de cele uscate, soluțiile pentru baie și igienizare, precum și detergenții de rufe sau soluțiile pentru îndepărtarea diferitelor pete de pe covoare sau alte suprafețe delicate sunt alte elemente indicate să le ai cu tine încă de când alegi să te instalezi acasă.

Citește și:

Alte obiecte necesare

Este cert că niciodată nu vei putea acoperi toată sfera de nevoi și necesități, unele dintre acestea chiar nebănuite, pentru confortul, ambianța și estetica locuinței tale. Mereu vei descoperi lucruri noi și ingenioase pe care le vei găsi potrivite cu casa ta și despre care, înainte să le achiziționezi, aproape că nu știai nimic. Cât despre perdele, draperii sau jaluzele, umerașe, clești de rufe, pături, cearșafuri, perne și prosoape, sigur le vei schimba destul de des, însă este util să le ai la îndemână atunci când ai nevoie de ele, pentru a te simți cu adevărat acasă în noua locuință. Ai putea avea în vedere și pregătirea unor cutii de depozitare, întrucât mereu rămân lucruri pe dinafară cu care nu vei ști exact ce să faci și prin ce colț al casei să le găsești un loc.

Citește și:

Totodată covoarele, obiectele de decor și ustensilele de bucătărie împreună cu vesela și obiectele de gătit (oale, cratițe, tigăi etc.) ar trebui să le achiziționezi din timp pentru a nu te supraîncărca atunci când iei decizia de a te muta.

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Septembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.