Setari Cookie-uri

100 de cărți de citit într-o viață

Am adunat pentru voi o colecție de cărți pe care le vei adora și pe care cu siguranță ar fi mai mare păcatul să le ratezi. Fac parte nu doar din temelia culturii emoționale pe care fiecare femeie ar trebui să o aibă dar sunt și parte din procesul de creștere și dezvoltare prin care trecem fiecare. Lectură plăcută!

Eseu despre orbire – Jose Saramago

Cartea poate fi achiziționată de aici.

Este o carte pe care am simțit nevoia să o citesc de două ori pentru a pătrunde printre rândurile cutremurătoare ale acestui roman, în încercarea de a realiza o interpretare profundă a ceea ce a urmărit autorul. O carte ce reflectă modul în care oamenii ar putea gestiona o criză, de la ajutor la violență.

Într-un oraș anonim, rând pe rând, oamenii își pierd vederea, ca într-o boală contagioasă ce transfomă totul în alb, pentru fiecare om în parte. Structura și organizarea urbană se dărâma, criza se instalează, iar mai departe observăm cum autorul disecă reacții, caractere, incapacități și soluții.

Eseu despre orbire a fost ecranizat în anul 2008, în regia lui Fernando Meirelles, cu Julianne Moore și Mark Ruffalo în rolurile principale. Premiul Nobel pentru Literatură 1998.

Citește și:

eseu despre orbire jose saramago

Vizionare placuta


Kudika
8 Noiembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.