Setari Cookie-uri

Cum să-ți amenajezi baia în stil vintage

Deși este inspirat din trecut, stilul vintage a fost și rămâne în continuare la modă, îmbinând în mod armonios elementele prezentului cu cele clasice. O baie amenajată în stil vintage are o notă de eleganță aparte, dată de accentul pus pe detalii și de calitatea mobilierului folosit.

Dacă ți-am stârnit interesul, te invităm să parcurgi în continuare acest articol, pentru că urmează câteva recomandări pentru amenajarea unei băi în stil vintage.

Gresie și faianță care imită materialele naturale

Aspectul pereților și al pardoselii este important pentru a conferii băii tale un aspect vintage. Pentru a obține acest efect, alege gresie și faianță care imită piatra naturală, marmura sau tapetul clasic.

De asemenea plăcile cu un aspect ușor învechit sunt potrivite pentru un decor vintage, precum și cele cu diferite modele geometrice. Alegerea îți aparține, în funcție de preferințe, însă ține cont că de asta depinde în mare măsură aspectul final pe care îl va căpăta baia.

Cadă freestanding cu picioare

Cada este un alt element important în amenajarea unei băi, iar în cazul nostru nu poți alege chiar orice model. Cea mai potrivită în acest decor ar fi o cadă freestanding cu picioare din bronz, care te duce imediat cu gândul la vremuri apuse, atrăgându-te totodată prin eleganța sa. În magazinele de specialitate poți alege dintr-o gamă largă de modele unice de cazi freestanding pe cel care ți se pare cel mai potrivit pentru baia ta, atât ca design cât și ca dimensiune.

Citește și:

Accesorii antichizate

Numeroasele accesorii instalate în baie trebuie să fie și ele adaptate stilului vintage, astfel că îți recomandăm utilizarea unor elemente antichizate. De la suportul pentru prosoape până la dulapul din baie, orice accesoriu trebuie să se încadreze perfect în peisaj.

Elementele florale sunt și ele caracteristice stilului vintage, astfel să se pot regăsi pe mânerele mobilierului, pe paharele pentru periuțele de dinți, pe clanța ușii sau pe alte obiecte ornamentale. La fel, și elementele geometrice care se îmbină între ele sunt specifice stilului vintage, conferind băii și aspect mai relaxant.

Finisaje din bronz

Când vine vorba de finisajele instalațiilor sanitare, bronzul este mult mai potrivit decât inoxul, în cazul băilor vintage, pentru că amintește de decorurile de epocă. Din același material ar trebui să fie și cuierele, suporturile pentru prosoape, mânerele și picioarele căzii, de care am amintit mai sus. Contează foarte mult și modelele acestor accesorii, care trebuie să fie unele clasice, pentru a se „asorta” cât mai bine cu materialul.

Citește și:

Un tablou sau o fotografie retro

Știm că, la prima vedere, ideea unui tablou în baie pare cel puțin neinspirată, însă dacă vorbim de o baie în stil vintage, aceasta este o soluție recomandată. Asta pentru că în anii ’40 – ’60, care sunt sursa de inspirație pentru stilul vintage, prezenta unui tablou în baie era un lucru obișnuit. Bineînțeles, nu trebuie să fie un obiect cu o mare valoare artistică, ci un tablou simplu, care poate fi amplasat pe un perete complet gol. În locul tabloului poți opta pentru un poster sau o fotografie retro, într-o ramă simplă.

Nu exagera cu decorațiunile

În măsura în care spațiul îți permite, poți completa decorul băii și cu câteva elemente decorative, însă având grijă ca acestea să se potrivească perfect cu stilul vintage. Alegerea acestora ține de preferințele fiecăruia, însă nu trebuie să îți încarci baia inutil, astfel încât să ajungă să te încurce mai mult.

Citește și:

În ceea ce privește paleta coloristică potrivită pentru o baie vintage, aceasta ar trebui să fie una pastelată, în care să predomine nuanțe precum alb strălucitor, galben, maroniu, roz sau verde. Foarte apreciate sunt piesele în culoarea lemnului natural, care se îmbină cu cele albe.

Photo by Cameron Smith on Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.