Setari Cookie-uri

Advertorial Asociația Adfaber transformă educația din România! Organizează din nou cel mai mare eveniment de programare pentru elevi!

Pornind de la zero, fără să mai fi programat niciodată, copiii învață la Hour of Code, într-un timp scurt, bazele programării și descoperă cât de multe pot să creeze dacă folosesc timpul la calculator pentru a învăța.

Evenimentul gratuit este preferatul copiilor, mai exact este iubit de peste 2.000.000 de copii din România.

Citește acest articol și află cine sunt oamenii care le arată copiilor cât de frumoasă este programarea.

Cel mai mare eveniment educațional din istorie are loc și în România

În ultimii ani, digitalizarea a accelerat dezvoltarea diferitelor sectoare, însă în România, educația a fost lăsată la urmă. Pentru a veni în sprijinul elevilor și profesorilor, între 6 și 12 decembrie, Asociația Adfaber organizează din nou Hour of Code, eveniment care contribuie anual la alfabetizarea digitală a României.

De-a lungul timpului, la acest eveniment s-au implicat numeroase persoane publice, profesori și părinți, dar și companii care au vrut să le arate elevilor că pot să învețe cu ușurință programare.

Tehnologia este peste tot în jurul nostru, transformă toate domeniile de activitate, iar automatizarea aduce noi locuri de muncă și le desființează pe cele care implică munca repetitivă, ușor de realizat cu ajutorul programelor și roboților. Astfel, o oră de programare pentru elevii din România este mai mult decât necesară.

Puțini elevi sunt încurajați să creeze tehnologie sau să folosească internetul pentru a învăța. Cu ajutorul proiectelor Adfaber, elevii învață să folosească internetul și tehnologia pentru a construi un viitor mai bun.

Hour of Code prezintă în mod interactiv, distractiv, elemente de bază din programare și le arată copiilor, părinților și profesorilor că pot să învețe să creeze jocuri și aplicații pe calculator. Activitățile din cadrul evenimentului sunt gratuite și pot fi prezentate cu ușurință de către părinți sau profesori.

Hour of Code, un eveniment care schimbă educația

În România, Asociația Adfaber organizează anual Hour of Code, eveniment bine primit de profesorii care își doresc o schimbare în bine, care își doresc să asigure elevilor un viitor mai bun, dar și de familiile și companiile care încurajează astfel de acțiuni.

Sponsorii ediției Hour of Code organizată de Adfaber de anul acesta sunt clubul de tehnologie Code School Clubs și Bosch România.

Activitățile din cadrul evenimentului Hour of Code prezintă jocuri îndrăgite de copii, personaje și povești captivante și oferă o introducere în programare adaptată pentru toate vârstele. De la preșcolari la părinții, toți care care participă pot să învețe cum funcționează liniile de cod.

Prima surpriză a ediției de anul acesta vine de la clubul de tehnologie Code School Clubs, care a pregătit o serie de tutoriale pentru toți cei care doresc să parcurgă o oră de programare împreună, online.

Înscrie-te la Hour of Code, eveniment organizat de Adfaber

Mii de elevi din România au fost ajutați de Adfaber și de profesorii care s-au implicat în proiectele organizate de către asociație. În cadrul evenimentului Hour of Code, prin activități interactive, copiii de toate vârstele învață programare.

Înscrierea la Hour of Code este simplă! Profesorii, elevii, părinții și companiile se pot înscrie completând acest formular. Mai apoi, pot organiza, alături de copii, o oră de programare.

Vrei să te implici și tu în acest proiect minunat? Înscrie-te sau ajută asociația Adfaber să ajungă la și mai mulți elevi, distribuind mai departe pagina evenimentului Hour of Code.


Kudika
6 Decembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.