Setari Cookie-uri

Cum să decorezi casa de Crăciun ca un profesionist

Iată mai jos patru sfaturi pentru a-ți decora casa de Crăciun ca un designer profesionist.

De Crăciun bradul este cu siguranță important, dar, pentru a crea un decor cu adevărat magic, trebuie să te ocupi de aranjarea tuturor încăperilor din casă și de grădină, dacă deții una. Iată mai jos patru sfaturi pentru a-ți decora casa de Crăciun ca un designer profesionist.

Amplasează bradul într-un loc strategic

Cel mai important lucru atunci când concepi modul în care amenajezi casa de Crăciun este locul unde vei pune bradul. Pe de o parte, acesta trebuie să fie vizibil din orice parte a camerei, pe de altă parte, nu trebuie să obstrucționeze traficul sau să fie sursă de accidente. Ia în considerare toate colțurile, nișele și alte zone goale nefolosite, astfel încât bradul să nu fie deranjat de cei care trec pe lângă el. De asemenea, ia în calcul faptul că vei avea nevoie de spațiu pentru cadouri. Dacă ai suficient loc sau ai copii mici ori animale - poate ambele -, poți amplasa bradul pe o piesă de mobilier, bine fixat, pentru a nu exista riscul de a fi dărâmat. Înainte de a decora bradul, asigură-te că este stabil.

Citește și:

Folosește ornamentele de brad în tot restul casei

Întreaga casă trebuie să fie îmbrăcată de sărbătoare. Nu ezita să folosești decoratiuni Craciun pentru a înfrumuseța toate încăperile casei, pe bufete, măsuțe de cafea, dar și pe pereți. Dacă în casă ai o scară, o poți împodobi cu o ghirlandă de brad artificial, aleasă cu grijă. Aici, prețul poate fi un factor important, dar este recomandat să pară cât mai naturală și să reziste în timp. Pe ghirlandă poți pune crenguțe de pin natural, pentru un aspect mai elegant. Pe de altă parte, poți folosi ornamentele pentru bradul de Crăciun, precum ghirlande și globuri, pentru a decora masa. În acest caz, folosește o față de masă neutră - albă, bej, gri - și adaugă șervete din pânză colorate. Folosește ghirlande luminoase și din brad artificial sau autocolante special concepute pentru Crăciun pentru a pentru a reproduce pe un perete silueta unui copac. Atmosfera de sărbătoare trebuie să se vadă încă de la holul de la intrarea în casă, unde poți pune câteva ramuri de brad, un spiriduș și o ghirlandă, și până în baie, unde poți folosi luminițe și câteva lumânări cu parfum de sezon, brad ori măr copt sau vanilie.

Citește și:

Luminile aduc un plus de magie

Luminile sunt esențiale pentru a aduce magia Crăciunului în casa ta. Nu ezita să combini diverse surse de iluminat. Poți folosi lumânări, lămpi mici de masă, ghirlande luminoase, cu diverse intensități și efecte. Folosește cele mai mici spații disponibile, precum pervaze, șeminee, măsuțe de cafea, pentru a crea variate decoruri luminoase. Ghirlandele luminoase pentru brad pot fi folosite și în jurul unei oglinzi, vaze, unui tablou etc.

Florile aduc o notă proaspătă

Florile sunt o modalitate foarte simplă de a decora casa astfel încât să pară rafinată. Ele reușesc prin simpla lor prezență să transforme complet spațiul. Ai la dispoziție mai multe opțiuni: fie le grupezi într-un singur loc - de exemplu, în centrul camerei - sau în buchete mai mici dispersate în diverse colțuri ale camerei, care pot fi combinate cu lumânări și alte obiecte decorative. Nu uita nici de plantele de ghiveci, în special cele specifice acestei perioade, precum poinsettia, cunoscută și ca steaua de Crăciun, cu frunze de culoare roșie. Întreținerea ei este minimă, deci este o alegere perfectă pentru decorul de sărbătoare.

Citește și:

Nu doar bradul și masa de Crăciun merită puțină magie, ci și restul casei, care poate fi decorată corespunzător. Cu sfaturile de mai sus, poți fi sigură că vei crea un efect de sărbătoare și vei răspândi spiritul Crăciunului în toate colțurile casei.

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Decembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.