Setari Cookie-uri

7 idei pentru un Crăciun festiv cu prietenii

Anul acesta vrei să petreci Crăciunul cu prietenii?

O petrecere cu prietenii apropiați este mereu binevenită. Că ești departe de familie sau pur și simplu te-ai hotărât să sărbătorești Crăciunul de mai multe ori, (de ce nu ?), profită de ocazie pentru o reuniune cu cei mai dragi prieteni, pentru a petrece alături de ei un moment pe cât de festiv, pe atât de memorabil. Iată câteva idei care te-ar putea ajuta să organizezi mai ușor petrecerea anului.

1.O bună organizare

Pentru o seară reușită cu prietenii și un buget controlat, mizează din start pe colaborare. Cu siguranță, oaspeții tăi nu vor veni cu mâinile goale de Ziua Z, așa că pentru a evita să sărbătoriți cu 10 sticle de vin alb și una de vin roșu, cel mai bine ar fi să ții cont de participarea fiecărui invitat, atunci când se alcătuiesc listele de cumpărături. Vorbește cu invitații, cine aduce un aperitiv, cine desertul, poarte că tu vrei să gătești un cotlet de porc la cuptor, iar prietena ta cea mai bună vrea să contribuie cu o garnitură delicioasă. Pentru a te asigura că nu ratezi ceva, folosește o tăbliță pentru a nota ce intenționează să aducă fiecare oaspete. Optează pentru un bufet rece, decorat festiv, cu preparate precum tartine, verrines, petits fours. Nu uita să creezi un spațiu și pentru un bufet cu deserturi și eventual unul de băuturi.

Citește și:

2. Un decor de Crăciun revăzut

Poate nu ai loc pentru un brad în mărime naturală sau poate stilul camerei tale nu îți lasă prea multe variante pentru acest obiect decorativ sezonier. Poți opta pentru ornamente mai puțin voluminoase și mai contemporane, care îți vor surprinde invitații. Decorează-ți mobilierul cu accesorii simple și elegante pentru a obține o atmosferă festivă și sofisticată. Cheia este să nu treci cu vederea sursele de iluminat. Felinare, suporturi de lumânări sau ghirlande de lumini sunt cele care vor accentua atmosfera de sărbători.

3. Un Moș Crăciun secret

Nu uita de cadouri pentru a completa atmosfera de Crăciun! Nu este nevoie să cumperi cadouri pentru toată lumea. Un Moș Crăciun secret se potrivește mai bine și este mult mai distractiv. Principiul este foarte simplu: se organizează o tragere la sorți înaintea petrecerii, și fiecare va cumpăra un cadou pentru persoana al cărui nume l-a extras. Astfel, fiecare dintre invitați va avea un singur cadou de cumpărat. O altă soluție este să setezi o temă și fiecare să aducă un cadou legat de tema respectivă, iar mai apoi, darurile sunt distribuite aleatoriu pe parcursul serii.

Citește și:

4. O atmosferă de sărbătoare

Ești pe cale să petreci momente frumoase alături de prieteni, așa că distracția este importantă. Amână conversațiile serioase până a doua zi, deschide una sau mai multe sticle de șampanie, planifică un playlist muzical captivant și fă suficient spațiu în casa ta pentru a putea dansa toată noaptea. Starea de spirit a serii tale trebuie să fie, în primul rând, una amuzantă, de petrecere!

5. O cabină foto distractivă

Nimic nu se compară cu fotografiile la minut, pentru a imortaliza aceste momente! Imaginile surprinse vor fi și mai frumoase și mai distractive dacă amenajezi o cabină foto într-un colț al casei tale. Poți găsi pe piață seturi pentru petrecere, ușor de instalat, ori poți opta să le realizezi chiar tu. Câteva coli de hârtie colorată, o foarfecă și puțină creativitate, sunt tot ce este nevoie pentru a face acest lucru.

Citește și:

6. O tradiție exotică

Momentele petrecute cu prietenii sunt ocazia perfectă să trăiești experiențe noi. Inspiră-te din călătoriile tale pentru a aduce o notă exotică serii tale, cum ar fi cu un preparat exotic sau cu o tradiție străină de Crăciun. Poate niște biscuiți de Crăciun englezești sau ciocolată belgiană, ambalate atent, cu care să-ți surprinzi oaspeții.

7. O cameră de oaspeți

Nu-ți vei lăsa prietenii să plece dacă nu sunt apți să conducă sau dacă drumurile sunt prea înzăpezite. Așadar, planifică din timp și pregătește o cameră de oaspeți în avans, sau cel puțin un loc confortabil unde să își poată petrece noaptea dacă este necesar.

Orice petrecere între prieteni, cu atât mai mult una de Crăciun, este un prilej de a te bucura alături de ei de momente plăcute, amuzante și memorabile.

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Decembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.