Setari Cookie-uri

Lucruri uimitoare pe care trebuie să le știți despre bradul de Crăciun

S-ar putea să fiți surprins să aflați că există o istorie lungă a acestor brazi de Crăciun, care a început cu mult înainte de nașterea lui Hristos.

Crăciunul este cea mai minunată perioadă a anului, iar bradul de Crăciun este o parte importantă a acestui lucru. Ce este Crăciunul fără brazi? Haideți să descoperim câteva lucruri uimitoare despre bradul de Crăciun!

Bradul de Crăciun este unul dintre primele semne că sezonul festiv a sosit, împreună cu mirosul său veșnic verde. S-ar putea să fiți surprins să aflați că există o istorie lungă a acestor brazi de Crăciun, care a început cu mult înainte de nașterea lui Hristos.

Uneori este greu să ne amintim simbolismul de Crăciun atunci când decorăm niste brazi argintii cu ghirlande, luminițe, globuri și ornamente. Copacii care au rămas verzi tot timpul anului au avut întotdeauna o semnificație specială pentru oameni. Copacii veșnici simbolizează o viață veșnică alături de Dumnezeu.

Citește și:

Cu mult înainte de creștinism, oamenii foloseau plante veșnic verzi pentru a-și decora casele din emisfera nordică pentru a sărbători Solstițiul de iarnă. Egiptenii, celții, vikingii și vechii romani își decorau casele și templele cu ramuri de plante veșnic verzi în timpul lunilor de iarnă pentru a sărbători Solstițiul de iarnă.

Așadar, sperăm să vă bucurați de aceste lucruri uimitoare despre bradul de Crăciun și să aflați mai multe despre această tradiție festivă.

1. În secolele 17 și 18, în Germania, oamenii obișnuiau să atârne bradul de Crăciun de tavanul caselor lor.

2. Copacii și ramurile de veacuri verzi erau folosite pentru a decora casele, cu mult înainte de nașterea lui Iisus Hristos.

3. Regina Elisabeta și Prințul Albert au popularizat brazii de Crăciun, aducând tradiția din Germania.

Citește și:

4. Expresia „Bradul de Crăciun" a fost folosit pentru prima dată în mod oficial în limba engleză în 1835.

5. Brazii artificiali au apărut în Germania în secolul al XIX-lea din pene de gâscă vopsite în verde.

6. Primul brad de Crăciun decorat care a fost înregistrat a fost în 1510 în Riga, Letonia.

7. Înainte de ornamente și globuri, brazii erau împodobiți cu decorațiuni comestibile, cum ar fi fructe, turtă dulce și dulciuri.

8. Împreună cu decorațiunile comestibile, cadourile obișnuiau să fie așezate în ramuri, mai degrabă decât sub brazi.

9. Ornamentele și ornamentele de Crăciun au început să câștige popularitate în anii 1890.

10. Brazii de Crăciun pot conține aproximativ 30.000 de insecte și gândaci.

Citește și:

11. 98% din toți brazii de Crăciun sunt crescuți în ferme sau pepiniere de brazi de Crăciun.

12. Un brad de Crăciun bine îngrijit poate rezista până la o lună, însă are nevoie de până la un litru de apă pe zi pentru a rămâne bine întreținut.

13. În prezent, brazii de Crăciun sunt în mare parte confecționați din plastic PVC.

14. Un brad de Crăciun are nevoie de aproximativ 6-8 ani pentru a se maturiza.

15. Într-un sondaj privind mirosurile preferate ale națiunii, brazii de Crăciun adevărați s-au clasat pe locul opt. Mirosul mării a fost al șaptelea, iar parfumul a fost al nouălea.

16. În fiecare an sunt plantați 77 de milioane de brazi de Crăciun.

17. Nu ar trebui să ardeți niciodată bradul de Crăciun în șemineu, deoarece poate duce la acumularea de creozot.

Citește și:

18. Bradul de Crăciun Rockefeller este o tradiție încă din 1933.

19. Bradul Rockefeller are o stea din cristale Swarovski plasată în vârful bradului, care a apărut pentru prima dată în 2004. Această stea are o lățime de aproape 3 metri.

20. Din 1947, Trafalgar Square din Londra primește un brad din partea orașului Oslo din Norvegia, în semn de apreciere pentru ajutorul acordat de Marea Britanie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

21. Papa Ioan Paul al II-lea a introdus primul brad în Piața Sfântul Petru în 1982. De atunci, diferite orașe europene au dăruit câte un brad în fiecare an.

22. Cel mai înalt brad de Crăciun care a fost tăiat vreodată, un brad Douglas, a fost măsurat la o înălțime impresionantă de 67,36 metri. Acesta a fost decorat și amplasat în centrul comercial Northgate din Seattle, SUA.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Decembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.