Setari Cookie-uri

Viza lui Novak Djokovic a fost anulată! Statul australian intenționează să îl deporteze pe tenismenul sârb

Oficialii din Australia i-au anulat lui Novak Djokovic pentru a doua oară viza și intentionează să îl deporteze pe sportiv. Avocații lui Djokovic se pregătesc să atace în instanță decizia.

Viza lui Novak Djokovic a fost anulată pentru a doua oară de către MInisterul Imigrării din Australia, potrivit gsp.ro. Drept urmare, tenismenul sârb nu are decât două variante la dispoziție: părăsirea Australiei în următoarele câteva ore sau intrarea în detenție. În orice caz, tensimenul nu va mai putea participa la Australian Open 2022, turneul de Grand Slam pentru care sportivul s-a pregătit intens să câștige și să facă o impresie cât mai bună.

Echipa de avocați ai sportivului pregătesc apelul și speră ca instanța să ia o hotărâre favorabilă în cazul lui Djokovic. În cazul în care tenismenul nu va avea un răspuns pozitiv din partea instanței el nu va mai putea primi viză pentru intrarea în Australia pe o perioadă de trei ani de acum încolo.

Citește și:

Avocații lui Djokovic speră ca audierile să aibă loc în acest weekend, astfel că decizia finală este așteptată pentru duminică.

În legătură cu acest subiect controversat, Alex Hawke, ministrul Imigrării din Australia a declarat următoarele în cursul zilei de ieri:

"Astăzi mi-am exercitat puterea de a-i anula viza domnului Novak Djokovic din motive de sănătate și bună ordine, pe motiv că a fost în interesul public să procedez așa. Decizia a venit după ordinele oferite de Curtea Federală pe 10 ianuarie, când precedenta anulare a vizei lui Djokovic fusese întoarsă pe motive de echitate procedurală.

În luarea acestei decizii, am avut în considerare informații care mi-au fost furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Forțele de Frontieră și din partea domnului Djokovic.Guvenul Morrison este ferm angajat să protejeze granițele Australiei, în special în legătură cu pandemia de COVID-19."

Citește și:

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.