Setari Cookie-uri

Cum transformi bucătăria într-un loc special în care gătitul devine o plăcere - 5 soluții practice

Află ce poți face pentru ca timpul petrecut în bucătărie să devină o experiență plăcută.

Bucătăria este locul ce ar trebui să te îmbie să-ți petreci timpul încercând fel de fel de rețete prin care să-i surprinzi pe cei dragi. Însă, de multe ori, motivul pentru care evităm să petrecem timp în bucătărie, gătind cu plăcere, poate fi pus pe seama faptului că felul în care este amenajată bucătăria nu ne atrage și preferăm să petrecem mai mult timp în încăperile unde ne simțim confortabil și care ne atrag vizual.

Iată cum îți poți transforma bucătăria într-un loc special, în care îți face plăcere să gătești.

  1. Alege un blat de lucru potrivit

În general, alegem mobilierul de bucătărie în funcție de trend și de combinația de culori preferată. Pentru alegerea blatului de lucru, însă, ar trebui să ducem documentarea ceva mai departe de tendințe și culori și să avem în vedere că acesta reprezintă o piesă esențială în bucătărie. Blatul de bucătărie se distinge printr-o serie de avantaje care îl transformă în suprafața ideală pentru activitățile gastronomice:

Citește și:
  • este rezistent la abraziune, temperaturi ridicate, abur, pete de grăsime și nu numai;

  • îți oferă posibilitatea de a organiza eficient spațiul din bucătărie;

  • poate fi folosit pentru diverse zone de lucru din bucătărie - zona de spălat vasele, cu lavoar integrat, zona de pregătire a mesei - blat de lucru;

  • este ușor de întreținut;

  • poate avea un design variat, ușor de integrat în orice stil de amenajare;

  • este disponibil la prețuri convenabile.

În concluzie, un blat rezistent, ce se întreține ușor și care completează designul mobilei, te poate determina să pășești cu drag în bucătărie. Iar faptul că poți alege blatul de bucatarie perfect pentru tine, dintr-o gamă variată de modele și materiale disponibile, te va ajuta să-ți amenajezi bucătăria exact așa cum îți dorești.

Citește și:
  1. Optează pentru electrocasnicele încorporabile

Aparatele electrocasnice ne fac viața mai ușoară și reduc timpul de pregătire a unui preparat, însă ele ocupă un spațiu de care, adesea, nu dispunem. Atunci când le folosim cu regularitate, pentru unele dintre ele, vom găsi loc pe blatul din bucătărie. Un toaster, un aparat de cafea, o mașină de spălat vase, un cuptor electric și abia dacă mai rămân câțiva centimetri liberi din blatul de lucru.

Nu e de mirare că nu-ți face plăcere să petreci prea mult timp într-o astfel de bucătărie. Cea mai bună soluție, mai ales dacă ești la etapa de renovare a locuinței, este să optezi pentru electrocasnice încorporabile. În acest fel, nu doar că vei economisi spațiu, dar vei avea și ocazia să amplasezi un obiect decorativ sau un ghiveci cu flori, pentru a da o notă personală încăperii.

Citește și:
  1. Alege plita electrică în locul aragazului

Când urmărim emisiunile culinare, găsim adesea motivația de a găti ceva, însă entuziasmul piere, atunci când intrăm în bucătărie și ne dăm seama că ustensilele de gătit nu sunt așezate chiar la locul lor și nici aragazul nu sclipește de curățenie, precum la TV. A menține curățenia în bucătărie reprezintă o condiție imperativă pentru a-ți petrece cu plăcere timpul în această încăpere.

Poți schimba acest aspect, optând pentru o plită electrică din ceramică. Aceasta este foarte ușor de curățat și nu necesită produse speciale de îndepărtare a grăsimii, cum este cazul grilajului de pe aragaz, de exemplu. Într-o bucătărie aerisită, cu un blat impecabil și o plită care strălucește de curățenie, gătitul devine o plăcere.

Citește și:
  1. Organizează eficient ustensilele de gătit și condimentele

O bună organizare te ajută să ai tot timpul la îndemână lucrurile de care ai nevoie. O idee pentru a organiza lucrurile în bucătărie o reprezintă separarea pe categorii și depozitarea acestora în funcție de frecvența utilizării lor.

Astfel, o soluție ar fi să depozitezi condimentele în recipiente din sticlă, de aceeași dimensiune. În acest fel, dulapul în care vei alege să păstrezi condimentele va fi întotdeauna ordonat.

În ceea ce privește ustensilele cele mai utilizate în bucătărie, ai putea să renunți la a le depozita în sertar, unde trebuie așezate într-o anumită poziție, pentru a încăpea și restul obiectelor. Ai putea alege, în schimb, o variantă de depozitare suspendată, iar în sertar ar rămâne depozitată doar vesela.

Citește și:

De asemenea, dacă mobila de bucătărie este prevăzută cu sertare, atunci alege să depozitezi în cel mai îndepărtat sertar lucrurile pe care le utilizezi mai rar, iar în sertarele la care ajungi cu ușurință depozitează obiectele de care te folosești mai des.

  1. Creează un ambient plăcut și relaxant

Atunci când petreci mai mult timp în bucătărie, poate interveni plictiseala, mai ales când aștepți să se termine programul cuptorului și nu poți pleca, pentru că trebuie să verifici constant preparatul.

Un radio de bucătărie poate rezolva această problemă. Muzica va face ca timpul de așteptare să treacă mai ușor, te relaxează și te inspiră să pui suflet în activitatea gastronomică. Există chiar playlist-uri special concepute pentru a fi ascultate în bucătărie. În plus, aparatul radio poate avea și alte funcții extrem de utile în bucătărie, precum cronometru, afișaj oră, dată temperatură sau umiditate.

Citește și:

Știi că este momentul să încerci metodele prin care îți poți transforma bucătăria atunci când pregătirea cinei acasă nu reprezintă o activitate care îți face plăcere. Chiar și micile schimbări pot face ca în bucătărie să te simți cu adevărat „acasă”, acolo unde gătești cu drag pentru cei apropiați.

Sursă foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Februarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.