Setari Cookie-uri

Regina Angliei a sărbătorit 70 de ani de la urcarea pe tron. O viață de poveste, încărcată cu demnitate și curaj nemărginit

Regina Elisabeta a sărbătorit sâmbătă 70 de ani de la urcarea pe tronul Marii Britanii, drept pentru care Majestatea sa a organizat Jubileul de Platină. Cu o viață de poveste, Regina a demonstrat de-a lungul anilor că demnitatea, curajul și hotărârea sunt calitățile unui Suveran care își iubește țara și semenii.

Regina Elisabeta a sărbătorit sâmbătă 70 de ani de la urcarea Domniei Sale pe tronul Marii Britanii. Regina a celebrat evenimentul în cadrul unui Jubile de Platină, fiind primul eveniment de acest fel sărbărorit fără Prințul Philip.

Regina Elisabeta avea 26 de ani atunci când a primit vestea că tatăl său, Regele George al VI-lea a decedat și că urmează să urce pe tronul Marii Britanii. Deși tatăl său îi predase o parte din îndatoriri, din cauza problemelor de sănătate pe care le avea, Regina Elisabeta a fost nevoită să se maturizeze brusc și să vină la cârma Regatului Unit.

Pe data de 6 februarie 1952 Regina Angliei a devenit șef de stat peste Marea Britanie, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Pakistan, Ceylon și Africa de Sud. Deși toate statele erau independente, monarhul era același peste ele.

Citește și:

Timp de 70 de ani, Regina Elisabeta și-a condus cu dedicare țara și a demonstrat că nimic nu poate sta în calea unei femei curajoase și hotărâte. Deciziile pe care le-a luat de-a lungul timpului au implicat multă tărie de caracter, dar Suverana a arătat mereu că este pregătită pentru orice provocare, de orice natură.

Cu ocazia celebrării a șapte decenii de când a urcat la tron, Majestatea Sa a făcut un anunț important cu privire la succesorii săi. Regina Elisabeta își dorește ca soția Prințului Charles să poare numele de "Regină consort", după ce Prințul charles va urca la tron.

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.