Setari Cookie-uri

5 greșeli de design interior pe care NU vrei să le faci

Niciodată nu pornești de la un detaliu, ci de la ansamblu.

Deseori cei care îmi scriu pe DesignTherapy.ro mă întreabă cum să aranjeze un raft, o cameră, un dressing, o baie. Iar aceasta este greșeala numărul 1. Niciodată nu pornești de la un detaliu, ci de la ansamblu. Este însă doar una dintre ele, așadar am selectat 5 și am povestit mai pe larg despre ele mai jos:

  1. Nu ai viziune de ansamblu

Așa cum spuneam, este adesea încălcată această regulă de aur: privirea de ansamblu. Iar asta rezultă în a cumpăra lucruri care ajung să nu se potrivească, care nu arată bine, care de fapt ne irosesc energia. Avem tendința de a ne proiecta spațiile de la detalii în sus, mai degrabă decât invers, dar acest lucru nu va crea unitate.

Soluția: chiar dacă nu ai de gând să schimbi toată casa, pornește cu un moodboard. Fie fizic, fie digital. Pune piesele pe care le ai, cele pe care vrei să le adaugi, culori, texturi.

Citește și:
  1. Cumperi mobilier disproporționat

O masă de sufragerie de 12 persoane într-o cameră mică o va face doar să se simtă mai mică. La fel de bine, o canapea mică într-un spațiu înalt va arăta de-a dreptul hilar. Știu că atracția e mare când îți place ceva, dar dacă e un fotoliu în plus într-un spațiu aglomerat, sigur nu te va bucura cum trebuie.

Soluția: Asigurați-vă că măsurați corect și folosiți un plan pentru a fi sigur înainte de a cumpăra. Și nu uitați de spațiul dintre piesele de mobilier. Toate trebuie să fie accesibile, iar fluxul să fie unul natural.

  1. Între eclectic și haos

Nordic, clasic, modern, art deco – sunt o mulțime de stiluri, iar detaliile pot fi copleșitoare. Stilul eclectic poate fi o soluție atunci când știți să îmbinați elementele unor stiluri diferite. Dacă însă nu aveți exercițiu sau cunoștințele necesare, e posibil să transformați totul în haos.

Citește și:

Soluție: Dacă mergi pe îmbinarea stilurilor, folosește regula 70 – 30. Aproximativ 70% din spațiu este decorat într-un stil și 30% într-un stil diferit.

  1. Monotonie cromatică

Da, e simplu să alegi totul plecând de la gri sau bej sau chiar alb-negru. Dar monotonia te va înnebuni. Serios! Doar gândește-te cât te atrag contrastele. Draperia aceea verde smarald, pernele lila sau poate doar tonurile diferite de albastru amestecate cu alb.

Soluție: Chiar dacă mergi pe o paletă cromatică simplă, combină texturile, nuanțele, gradul de luminozitate. Ah. Și neapărat niște plante. Te salvează!

  1. Trendul face regula

Cu toții iubim un trend, chiar am scris pe DesignTherapy & OrDeLi despre ce e hot în 2022, dar hai să nu ne bazăm exclusiv pe trenduriCasa ta ar trebui să fie unică, adaptată nevoilor și preferințelor tale. așa că folosește tendințele ca inspirație, mai degrabă decât ca o regulă strictă.

Citește și:

Soluție: Identifică stilul tău personal și decorează în acord cu acesta. Este soluția ideală pentru a te simți cu adevărat acasă.

foto Fab Squad Studio

Vizionare placuta


Fost jurnalist, specialist în design de interior și în stilul de viață hygge, cu abilități de comunicare dublate de experiența profesională acumulată în cei aproape 20 de ani...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.