Setari Cookie-uri

În spatele unui bărbat de succes se află o femeie puternică. Cine este Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei?

Olena Zelenska este femeia care sta alături de președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, în aceste momente tulburi. Deși Zelenski a declarat că familia sa este ținta numărul doi a Rusiei, Prima Doamnă demonstrează că forța, curajul și loialitatea cu care este înzestrată sunt imense.

Toții ochii sunt ațintiți către Vladimir Zelenski în aceste momente critice, iar curajul și dragostea față de patrie ale președintelui Ucrainei sunt admirate de o lume întreagă. Chiar dacă a primit informații cu privire la planurile lui Vladimir Puțin în ceea ce privește anihilarea sa, Zelenski nu a vrut să plece din Kiev și își încurajează poporul pentru a lupta împotriva armatei ruse.

Mai mult, dacă Zelenski a declarat că el este ținta numărul 1 al inamicului, cea de-a doua țintă ar fi chiar familia sa.

Femeia care îi stă alături lui Zelenski și care înfruntă alături de el războiul, invazia rușilor, teama și incertitudinea zilei următoare este Olena Zelenska, cea care i-a jurat iubire la bine și la greu președintelui Ucrainei, încă din 2003.

Citește și:

Cine este Olena Zelenska?

Olena Zelenska s-a născut în Kryvyi Rih pe 6 februrie 1978. Ea a urmat aceeași școală ca Vladimir Zelenski, însă la acea vreme cei doi nu se cunoșteau. Destinul a făcut ca Zelenski și frumoasa Prima Doamnă a Ucrainei să se întâlnească la momentul și contextul potrivit.

Olena Zelenska și viitorul său soț s-au întâlnit mulți ani mai târziu, atunci când ambii erau studenți, iar ea frecventa cursurile Institutului Economic Kryvyi Rih. Ea este arhitect și scenarist, iar în prezent, ca Primă Doamnă, Olena s-a implicat în multe proiecte pentru drepturile de gen și pentru conștientizarea unei alimentații sănătoase în meniul celor mici.

Citește și:

Soția lui Zelenski a fost alături de cel care apără acum Ucraina cu prețul vieții sale atunci când acesta a fost desemnat președintele țării, pe 20 mai 2019. Cu un aspect impecabil și un zâmbet cald, Olena Zolenska a recunoscut că a fost nevoită să învețe cum să fie Prima Doamnă a Ucrainei, rol pe care îl poartă și în aceste momente cu multă demnitate.

"Din momentul în care am devenit Prima Doamnă a Ucrainei, mi-am dat seama de rolul pe care îl puteam juca în sprijinirea cauzelor umanitare, deoarece cauzele sociale au fost o pasiune a mea de-a lungul carierei mele.

Unul dintre lucrurile pe care le-am făcut de-a lungul timpului în care am fost Prima Doamnă este să învăț prin discuțiile mele cu alte Prime Doamne din întreaga lume, din Franța până în Israel și Canada până în Japonia și multe altele. (…)

Citește și:

Felul în care te îmbraci și felul în care te prezinți nu vorbesc doar pentru tine, ci și pentru țara ta și ceea ce încerci să realizezi. Președintele și cu mine vrem întotdeauna să reprezentăm Ucraina într-un mod pozitiv și puternic. Este o reflectare a acțiunilor și valorilor noastre”, povestea Olena Zelenska pentru Diplomatic Courier.

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.