Setari Cookie-uri

Cum să dai o notă de primăvară căminului tău, cu bani puțini

Nu vei avea nevoie de mulți bani pentru a da refresh întregii locuințe

Deși mai sunt câteva zile până în martie și, teoretic, primăvara e mai aproape ca oricând, mulți mai păstrează în cămin atmosfera tipică sezonului rece. Ba, mai mult, nu puțini sunt aceia care se despart foarte greu de luminițele de Crăciun, de ornamentele specifice sărbătorilor de iarnă. Pornind de la premisa că ai despodobit bradul artificial, chiar dacă sărbătoarea ta preferată rămâne Crăciunul, îți oferim câteva recomandări de a-ți amenaja locuința pentru a te conecta mai mult cu prezentul, cu primăvara. Nu e vorba de a aplica principii de Feng Shui în casă, ci de a aduce un suflu nou, primăvăratic, fără a cheltui însă foarte mulți bani.

Acest refresh te va ajuta și pe tine să te umpli de energie, să ai foarte mult entuziasm și inițiativă.

Citește și:

Iată ce ai putea face concret, mai ales dacă răbdarea nu te caracterizează și vrei rezultate concrete în scurt timp, fără eforturi financiare prea mari:

Decorațiuni

E drept, ai putea opta pentru recondiționarea mobilierului apelând la un artist, însă este destul de riscant. S-ar putea ca la început niște flori de lavandă pictate manual pe mobilierul alb din dormitor să te relaxeze, să îți placă foarte mult, însă nu ai garanția că în doi-trei ani vei mai avea aceleași gusturi. Tocmai de aceea, cel mai bine e să mizezi pe elemente de decor. Comandă fete de perna, lenjerie de pat cu elemente florale sau pur și simplu colorate. Schimbă covoarele în încăpere, alege ceva în tendințe și achiziționează câteva decorațiuni dintr-un magazin de suveniruri. Apoi, accesorizează draperiile în funcție de covor și de lenjeria de pat.

Citește și:

În loc să zugrăvești, ai putea să recurgi la un fototapet floral, care nu doar că este extrem de accesibil, dar poate fi curățat și foarte ușor.

În plus, spun experții în psihologie, decorarea căminului în stilul propriu poate fi o metodă de relaxare extrem de bună. Dacă ajungi acasă și vezi în jur doar obiecte frumoase, alese de tine, cu o anumită însemnătate, acest aspect va contribui la un sentiment plăcut.

Plante

Se spune că există chiar plante care aduc sporul casei, altele care purifică încăperea, îmbunătățesc calitatea somnului, pe lângă rolul estetic incontestabil. Și dacă până acum te-ai ferit să îți iei plante de ghiveci în casă, e timpul să faci o schimbare. E adevărat, e una care vine la pachet cu noi responsabilități, însă dacă te disciplinezi puțin și-ți creezi o rutină în a le uda și îngriji, această activitate va deveni chiar o plăcere. Până la urmă, ce poate fi mai frumos decât să observi cum o plantă crește, se dezvoltă, înflorește? Fără doar și poate, îți va da o stare generală de bine.

Citește și:

Și cum cu o floare chiar nu se face primăvară, poți să îți iei câteva etajere sau să amenajezi un colț special în balcon.

Plantele de interior ornamentale decorează orice „cotlon” al locuinței și, mai mult de atât, oferă o pată de culoare oricărei încăperi, oricât de monotonă ar fi.

Dacă nu poți ieși din zona de confort sau efectiv ai foarte multe sarcini zilnice și nu mai ai resurse de timp și de energie, poți apela în ultimă instanță și la plantele artificiale, însă ar fi păcat să nu mizezi pe viu, pe organic, în propriul cămin.

Așadar, fii deschisă schimbărilor, adoptă o atitudine pozitivă, fii proactivă și bucură-te de primăvară!

Sursă foto: unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Martie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.