Setari Cookie-uri

Cerere imensă a pastilelor cu iod! După ce Putin a amenințat cu un război nuclear, europenii și-au făcut provizii de pastile

Pastilele cu iod au fost cumpărate în număr extrem de mare în ultimele zile, asta după ce Putin a amenințat omenirea cu rachete nucleare. Oamenii s-au grăbit să își facă provizii de preparate cu iod, însă specialiștii spun că eficacitatea or nu este atât de mare precum s-ar crede.

Războiul pornit de Rusia se află astăzi în cea de-a șasea zi, iar europenii sunt speriați de amploarea pe care conflictul din Ucraina o poate lua. Mai mult, oamenii sunt speriați de amenințările lui Vladimir Putin cu privire la declanșarea unui război nuclear care ar devasta de-a întregul omenirea.

După anunțul făcut de Putin, cererea de pastile și preparate cu iod a devenit brusc extrem de mare, iar oamenii au golit rafturile farmaciilor de peste tot din Europa. La ora actuală, la o simplă căutare pe internet, în toate marile farmacii din țară, pastilele cu iod apare ca fiind "stoc indisponibil".

„În ultimele șase zile, farmaciile bulgare au vândut la fel de mult iod cât vând deobicei într-un an întreg. Unele farmacii au rămas deja fără stocuri. Am comandat cantități noi, dar mi-e teamă că nu ne vor ajunge prea mult timp”, spune Nikolai Kostov, șeful Uniunii Farmaciilor din Bulgaria, conform Reuters.

Citește și:

„E un pic de nebunie”, spune și reprezentanta unui lanț de farmacii în Cehia, acolo unde magazinele au rămas fără pastile de iod, scrie digi24.ro

Specialiștii confirmă că este o cerere mare de pastile de iod, însă îndeamnă populația să se liniștească, pentru că în acest moment nu este cazul de așa ceva.

Cu toate acestea, se pare că pastilele de iod nu sunt atât de eficiente precum s-ar crede, mai ales dacă timpul petrecut în radiații este mai mare de câteva minute.

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.