Setari Cookie-uri

Kamala Harris a ajuns la București! Primele declarații ale Vicepreședintelui SUA

Kamala Harris a ajuns în această dimineață în România, pe fondul crizei securității actuale. Prezentă la Palatul Cotroceni, Vicepreședintele SUA a făcut primele declarații.

Kamala Harris, Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii a ajuns în această dimineață la București, în prima sa vizită, într-un context vulnerabil. Aceasta s-a întâlnit cu Prședintele Klaus Iohannis la palatul Cotroceni, acolo unde au discutat despre conflictele din Ucraina și consecințele asupra României, dar și asupra celorlalte țări NATO.

Amenințările de securitate din partea Rusiei au făcut-o pe Kamala Harris să vină în România, iar din moment în moment este așteptată să susțină o conferință de presă, alături de Președintele României.

"Mă bucur să am ocazia sa o primesc la București pe doamna Kamala Harris.[...] Îi mulțumesc pentru prezența sa[...] O spun cu foarte mare responsabilitate: NATO va acționa imediat în cazul unei pericol asupra României." a declarat Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni.

Citește și:

"Mulțumesc pentru primirea călduroasă, pentru parteneriatul pe care îl avem. Vreau să mulțumesc poporului român din partea SUA. România a fost absolut extraordinară pentru curajul pe care l-a arătat în această lume......Am discutat cu Președintele pentru a reîntări parteneriatul nostru. Angajamentul față de art 5 al SUA este absolut ferm. Noi luam foarte în serios acest lucru și suntem gata să acționam. Suntem fermi în angajamentul nostru. Vom apăra fiecare centimentru din teritoriul NATO. Sunt aici pentru a reîntări acest angajament și pentru a mulțumi poporului român. Puterea alianței noastre este mai mare ca oricând și include angajamentul nostru pentru a respecta și a apăra principiile noastre și integritatea țărilor. Am trimis recent Batalionul Striker, batalion de 2000 de militari pentru apărarea flancul estic al alianței. Am întărit acțiunile noastre de descurajare.[...]SUA și România vor face tot ce este necesar pentru a pune resurse în asistența umanitară. Mulțumim Președintelui și poporului român pentru că ați primit atâția refugiați și ați făcut totul cu atât de multă înțelegere.", a declarat Kamala Harris în urmă cu foarte scurt timp.

Citește și:

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.