Setari Cookie-uri

Ioana Puiu și pasiunea pentru foto/video pe care și-a descoperit-o pe băncile facultății

Stilul vizual original al Ioanei Puiu este cel care a reușit să o propulseze în topuri pe Instagram, oglindind îndeaproape personalitatea creatoarei

La o privire sumară, pare foarte ușor să devii un influencer cunoscut. La o privire atentă, însă, realitatea este una cu totul diferită, iar în spatele conturile populare, cele cu mulți urmăritori, se află nu doar talent și creativitate, ci și multă muncă, nu doar instantanee făcute în câteva momente cu telefonul și postate apoi rapid în platforma favorită. De la schițarea inițială a conceptului, până la alegerea recuzitei corespunzătoare pentru a pune în scenă ideea, procesul este complex, de durată, și este urmat de realizarea cadrului și, înainte de publicare, de editare și aplicarea ultimelor retușuri.

Stilul vizual original al Ioanei Puiu este cel care a reușit să o propulseze în topuri pe Instagram, oglindind îndeaproape personalitatea creatoarei, fiind un stil descris de fanii cei mai înfocați ca un univers unic al basmelor care prind viață sub formă de imagini și animații foarte creative, realizate cu mare atenție și inspirație din pasiunea Ioanei pentru audio și video.

Conținutul foarte creativ și care inspiră al postărilor este, cu siguranță, motivul pentru care Ioana Puiu a captat atenția urmăritorilor pe care îi fidelizează printr-o prezență continuă, dar fresh în peisajul social media local. Ioana ne-a povestit cum și-a descoperit pasiunea pentru foto/video încă de pe băncile facultății, perioada în care a învățat cum să editeze, să aranjeze o scenă, să retușeze instantaneele create astfel, folosindu-și creativitatea pentru a crea un stil deosebit, dar, în același timp, extrem de personal.

Activitatea de influencer a Ioanei nu se reduce doar la postări cu fotografii și animații nostime, ea fiind totodată și un profesor, un ghid care își educă urmăritorii, învățându-i diverse trucuri de editare pe instagram prin postări în care prezintă numeroase secrete și tehnici mai puțin cunoscute care o ajută să creeze compoziții care inspiră, folosind de cele mai multe ori doar telefonul mobil sau laptopul ASUS Vivobook Pro 14X OLED.

Cum a luat naștere universul basmelor Ioanei Puiu?

De câte ori sunt întrebată: "Cine este Ioana Puiu?" nu știu să răspund într-o singură frază. În online sunt persoana care transpune visele în imagini și sentimentele în animații. Iar, când și când, reușesc să le îmbin, creând astfel o simfonie. Poate sună pompos, însă adevărul este că, încă din timpul facultății de Jurnalism, am început să văd lumea diferit... să fiu conștientă că pot să fiu vocea frumosului.

După am urmat masterul de Producție Audio Video din cadrul aceleiași facultăți și, în felul acesta, am învățat tot ce presupune Adobe. Am avut cursuri teoretice și practice și ușor, ușor... cu multă muncă am ajuns în punctul în care sunt acum. De aproape 4 ani activez în online și este cea mai bună decizie pe care am luat-o pentru că am reușit să transmit mai departe ceea ce se află în sufletul meu: un univers al basmelor.

Ai vreo unealtă preferată care ți-a schimbat felul în care lucrezi?

Am cochetat prima dată cu ASUS în urma cu 1 an și puțin. Deja trecusem la un alt nivel și-mi doream enorm să realizez motion-uri care implicau editări destul de migăloase în Adobe Premiere Pro, Photoshop și After Effects. Laptopul pe care-l aveam atunci era depășit... se încingea foarte tare și mi se crash-uiau programele. A devenit atât de frustrant, încât soțul meu (care lucrează în IT și se pricepe de 1000 x mai bine decât mine) mi-a comandat de la ASUS laptopul care m-a salvat la propriu :)).

Vivobook Pro 14X OLED este atât de finuț și ușor de folosit, încât îl iau cu mine peste tot. Lucrez până seara târziu și nici nu realizez când a trecut timpul. Nu se încălzește și parcă niciodată nu l-am văzut să obosească (dacă pot să-l personific în felul acesta), însă chiar îl văd că poate să ducă mult. Editez în toate cele trei programe Adobe fără să mi se blocheze ceva în mod subit, iar când export... timpul s-a redus cu peste 80% față de cum eram obișnuită.

Spre exemplu: pentru YouTube filmez/editez 4K și timpul de exportare este atât de mic, încât știu că, în ziua respectivă, pot să-l și urc fără probleme pe canal.

Ce apreciezi cel mai mult la laptopul actual din punct de vedere al unui creator de conținut?

Încă de la început m-a impresionat ecranul OLED pentru că redă culorile atât de frumos și de clar. Am senzația că în imaginile mele se observă fiecare detaliu, încât parcă aș sta minute în șir să mă uit la ele.

Una peste alta, cel mai mult m-a impresionat rotița DialPad din touchpad pentru că este compatibilă cu toate programele pe care le-am menționat mai sus și mă ajută enorm să reglez rapid și în mod intuitiv diverse funcții specifice fiecărui program; luminozitate, sunet, cromatică, etc.

O recomandare pentru cei pe care i-ai inspirat să pornească pe un drum similar cu al tău?

Cred cu tărie că, dacă dorești să faci performanță, este necesar să investești într-un aparat foto bun și mai ales într-un laptop care să suporte editarea la rezoluții cât mai mari. Pentru mine calitatea și profesionalismul fac parte din cartea de vizită. Nu aș putea să mă prezint altfel, iar ASUS mi-este prieten și știe întotdeauna ce îmi trebuie.

~~~

Trebuie să menționăm că, în această perioadă, la achiziția unui laptop ASUS Vivobook Pro 14X OLED, în orice configurație, vei primi automat și gratuit trei luni de acces complet la cele peste 20 de aplicații din suita Adobe Creative Cloud, colecția software preferată de creatorii de conținut, plus un bonus de 100 GB de spațiu în cloud pentru salvarea proiectelor editate.

În același timp are loc și campania Părerea ta contează care oferă utilizatorilor care postează o recenzie scurtă a produsului pe platformele participante un an de extindere a garanției laptopului ASUS Vivobook Pro 14X OLED.

Vizionare placuta


Kudika
22 Martie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.