Setari Cookie-uri

Mancaruri delicioase care te vor face sa te îndrăgostești de bucătăria italiană !

Nu știm cu toții limba italiană, dar când vine vorba de bucătăria italiană, cu toții cunoaștem multe feluri de mâncare și știm că preparatele italienești ne lasă gura apă.

De ce ne plac atât de mult?

Una peste alta, România și Italia sunt două țări foarte asemănătoare una cu celălalta. Iubim petrecerile cu muzică, dans și mulți oameni, ne apreciem oaspeții și avem sânge latin. În plus, cele două limbi sunt foarte apropiate. Odată cu căderea comunismului, cultura italiană a început să fie din ce în ce mai prezentă în spațiul românesc, inclusiv cultură culinară. Cine oare nu iubește pizza și pastele? În plus, au apărut o mulțime de magazine alimentare care oferă produse tradiționale, delicioase. Acum, să vedem care sunt cele mai populare produse pe care le putem realiza și noi, cu ingrediente originale.

Pizza Margherita

Această pizza a fost concepută pentru regina Margherita, în timpul vizitei ei la Napoli în 1889. A fost creat un aluat subțire. Acesta a fost acoperit cu roșii și sos de roșii, a fost folosită o brânză mozzarella proaspătă, iar câteva frunze verzi de busuioc au adăugat savoare aromei sale. A fost proiectată în culorile drapelului italian și a fost numită după regină. Așa a început pizza să se prezinte în întreaga lume, cu rețeta de pizza Margherita.

Citește și:

Lasagna

Când spui lasagna bolognese, începe să-ți lase gura apă. Ce masă delicioasă ne oferă acest preparat! Lasagna își ia numele de la recipientul în care este gătită. În Italia, care are o mare varietate de paste proaspete, este un fel de mâncare foarte delicioasă, făcut prin tăierea pastelor proaspete într-un bol de lasagna și gătirea lor cu sos bolognese și brânză, iar deasupra cu sos bechamel. Își ia numele de la Bologna, unul dintre orașele Italiei renumite pentru istoria și frumusețea sa. Pentru a prepară o lasagana delicioase, alege doar ingrediente de calitate, precum cele de la https://www.terradisicillia.ro/.

Paste Penne Arrabiata

Nu ai cum să nu iubești rețeta de Penne Arrabiata. Cum poate un sos să aibă un gust atât de iute și să te facă să-l iubești? În orașul italian Lazio se pregătesc de obicei meniuri simple și rapide. Cei din Lazio au dat sosului lor acest nume, care derivă din cuvântul italian pentru „furios”.

Citește și:

    Fettuccine Alfredo

    Sunt cunoscute că „fettuccine” sau „fettucini”, în funcție de dialect, însă le putem spune simplu paste. Seamănă foarte mult cu tăițeii noștri, fiind făcute din aluat subțire și lat. Dar se disting prin lungimea lor. În ceea ce privește faimoasa rețetă Fettuccine Alfredo, aceasta este formată din combinarea acestui aluat subțire, lung și lat, cu unt și smântână, și îmbogățirea interiorului cu diverse ingrediente precum ciuperci și pui.

    Cea mai cunoscută poveste despre numele acestor paste este că Alfredo Di Lelio, care deținea un restaurant la începutul anilor 1900, a făcut acest fel de mâncare și a început să-l servească clienților săi în restaurantul său. Cu toții s-au îndrăgostit de de aceste paste.

    Carpaccio

    Carpaccio își are originea în Veneția, orașul îndrăgostiților. Carpaccio este realizat din mușchi crud, feliat foarte subțire și servit cu sos de muștar sau ulei și sos de lămâie.

    Legendă spune că o contesă care nu putea mânca decât carne crudă în 1550 a la hotelul Cipriani din Veneția. Proprietarul hotelului i-a dăruit contesei o farfurie de carne crudă tăiată subțire servită cu muștar. Astfel s-a născut Carpaccio de vită.

    Acest nume a fost folosit pentru că amintește de culorile galben și roșu folosite în picturile desenate de pictorul venețian Vittore Carpaccio. Carpaccio, care se prepară în multe soiuri, este adesea servit cu rucola, năsturel sau cicoare, acoperit cu ceapă, capere și parmezan.

    Calzone

    Se pregătește din același aluat că pentru pizza, și se pun în el brânză mozzarella și busuioc. Desigur, poate există o diversitate la alegere în ceea ce privește ingredientele. Este delicos!

    Bruschette

    Italienii au făcut bruschetta și au pus pe ea ulei de măsline și usturoi. De asemenea, poți folosi produse precum fructe de mare, carne de pește sau pui. Pot fi servite calde sau reci, în funcție de ingredientele de pe ele.

    Pâine Focaccia

    Este vorba despre o pâine cu măsline, roșii uscate, rozmarin, uleiul de măsline și aromă de usturoi. Este o pâine pe care o poți consuma alături de unele feluri de mâncare sau chiar simplă pentru că este excelența ca și gustare.

    Risotto

    Orezul folosit la risotto este de fapt un orez japonez. Se folosește împreună cu amidonul sau fără spălare. Odată cu apariția amidonului, se formează un sos și acesta dă savoare risotto-ului. Risotto alla milanese, o varietate de Risotto, are o poveste legendară. În 1574, un sticlar care a fost implicat în construcția celebrei catedrale Duomo din Milano urma să se căsătorească cu Valeria Di Fiandra, fiica altui sticlar. Porecla mirelui era „Zafferano”, adică șofran, deoarece îi plăcea să folosească șofran în sticlă. Dar mai era cineva care o iubea pe Valeria. Îndrăgostitul, dorind să facă rău, la nunta celor doi a aruncat un pumn de șofran în risotto la ospăț. Dar bărbatul nu s-a așteptat la asta și toți invitații au adorat iubit risotto-ul cu șofran. De atunci, mâncarea a devenit mâncarea locală și așa a devenit faimoasa.

    Desigur, bucătăria italiană, are mult mai multe preparate. Există gnocchi, tortellini cu brânzeturi, caponata, stromboli și pansotti, cannoli, dulciuri precum Panna Cotta cu ciocolată, tiramisu. Italienii consumă o dietă sănătoasă cu mese pe bază de legume și carne de vită sau pește. La fel ca la noi, italienii au mâncărurile lor regionale. Și în aceste regiuni își determină mâncărurile locale în funcție de condițiile climatice și de legumele, fructele și ierburile proaspete care pot fi cultivate. Ei folosesc foarte mult ulei de măsline și oțet balsamic produs în propria lor țară. Acest lucru facânce mărurile și salatele să fie mai delicioase și aromate. Pentru a realiza rețetele întocmai, încearcă să folosești doar ingrediente originale.

    sursa foto terradisicillia.ro

    Vizionare placuta


    Kudika
    28 Martie 2022
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.