Setari Cookie-uri

Citate despre fericire: Bucuria pornește din interior!

Iată cele mai frumoase și inspiraționale citate despre fericire!a

Fiecare persoană trece prin viață atât prin momente fericite, cât și prin momente mai puțin plăcute. Cel mai important este să păstrăm în sufletul nostu puterea de a face față oricărei situații și de a traversa toate momentele dificle. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre fericire, dar și citate care te vor motiva să rămâi mereu cu zâmbetul pe buze!

Citate despre fericire. De unde vine fericirea

Fericirea este o stare atât de complexă și poate veni din foarte multe locuri, însă cea mai importantă trebuie să pornească din interiorul nostru. Este adevărat, totuși, că avem o mulțime de „artificii sufletești” care să ne încarce sufletul și mintea cu fericire. De exemplu, oamenii pe care îi întâlnim ne pot oferi o stare de bine datorită energiei pe care o emană, dar și a modului în care gestionează relația cu noi. Cu toate acestea, o astfel de fericire crează un atașament emoțional față de omul care te face să zâmbești. Din această cauză, totul trebuie să pornească din interiorul tău. Fă alegeri care te fac fericită și gândește-te la bine tău!

Citește și:

Nu uita, îți trebuie puține lucruri ca să fii fericit – Marcus Aurelius;

Fiecare are în mâinile sale propria fericire, precum artistul are materia brută, căreia vrea să-i dea o formă – Goethe;

Când o ușă a fericirii se închide, o alta se deschide, dar deseori ne uităm atât de mult la ușa închisă că nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi – Hellen Keller;

Secretul fericirii este să îi faci pe ceilalți să creadă că ei sunt cauza fericirii – Al Batt;

Suma totală a nenorocirilor care încă nu ni s-au întâmplat se numește fericire

Citate despre fericire. De ce este importantă fericirea

Cele mai frumoase lucruri se fac din fericire. Dacă te simți bine în momentul în care practici o activitate, vei remarca faptul că aceasta are un rezultat pozitiv. Gândurile și energiile pozitive crează în creierul nostru o motivație incredibilă.

Citește și:

Fericirea se naște numai din înțelegere. Fericirea nu se pierde, nu se câștigă, ea doar există – Teodor Mazilu;

Totdeauna fericirea se dobândește după multe piedici – Somadeva;

Bucură-te de lucrurile mărunte. Într-o bună zi s-ar putea să privești înapoi și să descoperi că erau cele mai importante lucruri – Robert Brault;

Ce este fericirea pentru mine

Fiecare persoană percepe într-un mod diferit fericirea. Sincer, pentru mine fericirea poate însemna momentul în care o privesc pe mama cum zâmbește. În același timp, pot fi fericită atunci când am o realizare pe plan personal sau când cei pe care îi iubesc reușesc în viață. Totodată, fericirea poate fi găsită și în lucruri mărunte: sunt fericită atunci când îmi cumpăr un obiect pe care mi-l doream, când beau o cafea cu gust bun sau în clipele în care mă uit în oglindă.

Citește și:

Citate fericire. Descrie fericirea

Martin Seligman, un important cercetător în domeniul psihologiei pozitive şi autor al cărţii „Authentic Happiness”, afirmă că fericirea este compusă din trei elemente: plăcerea, integrarea şi semnificaţia. Mai exact, plăcerea se referă la sentimentele pozitive pe care le ai, integrarea - la capacitatea de a interacţiona conform dorinţelor tale cu cei din jurul tău, iar semnificaţia - puterea de a da acţiunilor tale, muncii de exemplu, un sens cât mai înalt.

Kant citate despre fericire

Fericirea e un ideal al imaginaţiei, și nu al raţiunii. - Immanuel Kant

Fericirea este un concept atât de nedeterminat încât, deși fiecare ființă umană dorește să atingă fericirea, nu poate spune niciodată ceea ce își dorește și dorește cu adevărat.

Citește și:

Fericirea este o himeră, după care nu ar trebui să fugi. Ci doar să te bucuri de ea, atunci când o întâlnești și să nu regreți, atunci când pleacă.

Mesaje de fericire și speranță

Dacă vrei să ai o viață fericită, leag-o de un scop, nu de oameni sau lucruri – Einstein;

Nu-ți căuta fericirea in curtea altuia, pentru că ea se ascunde întotdeauna în casa ta -Douglas William Jerrold;

Componentele fundamentale ale fericirii sunt să faci ceva, să iubești pe cineva și să speri la ceva – Alexander Chalmers;

De cele mai multe ori, ceea ce numim noi fericire e ceea ce nu cunoaștem – Anatole France;

Omul fericit este acela care stăpânește și muncă, și dragostea – Sigmund Freud;

Fericirea nu poate fi cumpărată cu bani și dragostea nu poate fi obținută cu forța – Emile Zola.

Citește și:

Sursă foto prima pagină: kiuikson/Shutterstock

Vizionare placuta


Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.