Setari Cookie-uri

Scrisoarea copleșitoare a unei fetițe pentru mama sa omorâtă de armata din Rusia a fost citită la ONU

Adevărate tragedii se întâmplă în Ucraina, iar mii de vieți nevinovate ajung să fie smulse de lângă cei dragi. O fetiță a emoționat o lume întreagă cu scrisoarea pe care i-a scris-o mamei sale, omorâtă de armata Rusiei, în timp ce cele două fugeau din calea atacatorilor.

Dincolo de confruntările și declarațiile politice între liderii țărilor implicate se întămplă adevărate dragedii și drame care vor rămâne pentru totdeauna întipărite în suflete celor care au trăit experiență crudă și nedreaptă a războiului.

Famii distruse, oameni nevinovați omorâți cu sânge rece, copii rămași orfani, toate acestea fac parte din drama nevăzută a războiului, drame ce însă au un impact substanțial asupra celor care rămân în viață.

O fetiță a emoționat o lume întreagă prin sensibilitatea și suferința imensă și de neacceptat prin care trece, asta după ce cea care i-a dat viață și care se lupta pentru ca ea și fiica ei să fugă din calea ororilor armatei rusești a fost omorâtă cu sânge rece. Micuța ucraineancă a scris o scrisoare ce rupe sufletele celor ce o citesc, comemorând-o frumos pe mama ei și spunându-i lucruri care trec dincolo de planul fizic, iubirea dintre copil și părintele său rămânând veșnică, indiferent de timp sau spațiu.

Citește și:

"Mamă,

Această scrisoare este cadoul meu pentru tine cu ocazia Zilei Femeii, pe 8 martie. Îți mulțumesc pentru cei mai frumoși nouă ani din viața mea. Îți mulțumesc mult pentru copilăria mea. Ești cea mai bună mamă din lume.

Nu te voi uita niciodată. Îți doresc mult noroc în ceruri. Îți doresc să ajungi în rai. Voi încerca să mă port bine, ca să ajung și eu în rai”.

Scrisoarea, semnată de fetița numită Galia a fost citită de către ambasadorul ucrainean la ONU, Serghi Kisliția, în cursul zilei de luni, în timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

"Astfel de scrisori nu ar trebui să fie scrise. Dacă există, înseamnă că ceva a mers teribil de prost, inclusiv aici, la Națiunile Unite. Înseamnă că mecanismul de menținere a păcii și securității internaționale nu funcționează cum trebuie și ar trebui reparat. Dar ar putea fi el reparat în timp ce Rusiei i se permite să se folosească de drepturile de membru permanent? Dacă nu suntem capabili să oprim Kremlinul, tot mai mulți copii vor deveni orfani. Tot mai multe mame își vor pierde copiii”, a adăugat ambasadorul.

Citește și:

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.