Setari Cookie-uri

Unde mergem cu copiii in vacanță?

Petrecerea timpului împreună cu părinții, afară din contextul obișnuit, de acasă, îi ajută atât pe adulți, cât mai ales pe cei mici, să se reconecteze.

Vacanțele oferă copiilor oportunități minunate de explorare, care îi stimulează atât pe plan social, cât și pe plan senzorial. Petrecerea timpului împreună cu părinții, afară din contextul obișnuit, de acasă, îi ajută atât pe adulți, cât mai ales pe cei mici, să se reconecteze.

În vacanțe, copiii învață să socializeze și să se descurce în situații noi. În plus, au ocazia să încerce experiențe cât mai diverse, precum zburatul cu avionul, plimbările cu vaporul sau dormitul la cort. Nu trebuie să îți faci griji despre cum va suporta copilul călătoria până la destinația de vacanță: dacă este micuț, alege să pleci la drum pe timp de noapte, ori în intervalele orare în care știi că preferă să doarmă. Dacă este preșcolar, poți lua cu tine câteva fișe clasa pregătitoare pe care să le rezolvați împreună. Asta îți va permite să îi distragi atenția, dar și să îl pregătești pentru tranziția de la grădiniță la școală.

Citește și:

În ultima perioadă, familiile cu copii au preferat destinațiile de vacanță ceva mai retrase, în detrimentul celor extrem de populare și, implicit, aglomerate. Cu mare lipici la copii și părinți sunt destinațiile care oferă facilități excelente pentru toate vârstele, atât la interior, cât și la exterior.

Uită-te la acele hoteluri/ pensiuni/ case de vacanță care pun la dispoziția turiștilor zone pentru diverse sporturi în aer liber, tobogane, leagăne, căsuțe în copaci sau pereți de escaladă. Cu siguranță copilul tău nu va avea timp să se plictisească în vacanță. Pentru interior, ajută să existe o cameră de joacă, la care toți copiii cazați în unitatea respectivă să aibă acces.

Pentru vacanțele în străinătate, poți alege destinații precum Insula Corfu, din Grecia. Parcurile acvatice, nisipul fin și plajele cu ”steag albastru” fac din insula Corfu una dintre cele mai potrivite destinații de vacanță pentru o familie cu copii. Același lucru putem spune și despre regiunea Antalya, din Turcia, sau despre Costa Dorada, din Spania, unde plajele cu nisip cald și apă curată sunt ideale pentru familiile cu copii mici.

Citește și:

Dacă îți propui ca cei mici să descopere mai întâi România, înainte de a colinda pe alte meleaguri, alege fără nicio emoție să-i duci la munte în orice anotimp. Ofertele de cazare de la Cheile Grădiștei, Sovata, Rânca sau Păltiniș sunt pe toate gusturile (și buzunarele).

Plimbă-i cu Mocănița de pe Valea Vaserului, vizitați Castelul de lut Valea Zânelor și bucurați-vă de o porție sănătoasă de aerosoli la Salina Praid ori Salina Turda.

Pentru o vacanță cu copiii la mare îți propunem să alegi stațiunile mai puțin aglomerate, precum Venus sau Jupiter, și să eviți să mergi în plin sezon în Mamaia sau Eforie Nord. Piscinele cu apă încălzită și spațiile de joacă vor fi pe placul celor mici.

Vizionare placuta


Kudika
17 Aprilie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.