Setari Cookie-uri

Top sugestii de îngrijire a telefonului mobil. Aspecte de care să ții cont

Cum ai grijă de telefonul tău? Iată câteva sugestii:

Trebuie să recunoaștem: am devenit o societate de smartphone-uri. În Statele Unite ale Americii și Europa de Vest, aproximativ două treimi dintre oameni dețin smartphone-uri, iar mulți dintre aceștia consideră că telefonul este un dispozitiv esențial pentru conectarea online. În plus, îngrijirea telefonului trebuie să fie o rutină constantă, având în vedere că majoritatea dintre noi păstrează cele mai importante lucruri din viață pe telefonul mobil.

De aceea, iată cele mai importante sugestii de îngrijire a telefonului mobil, pentru a-l păstra cât mai mult în viața ta.

  1. Ai grijă… să nu cadă telefonul

Cum ghinionul se întâmplă fără voința ta, ar trebui să protejezi corect smartphone-ul. Nu este nimic mai rău decât să-ți scapi telefonul și să se spargă ecranul. Se întâmplă des și nu există nicio garanție că îl vei putea repara.

Citește și:

Cum protejezi telefonul? Pe piață găsești o paletă variată de huse telefoane colorate, jucăușe și pentru toate gusturile. De asemenea, ia în considerare o folie de protecție pentru ecran. Unele sunt realizate dintr-un material dur și este posibil să nu aibă nevoie de ele. Cu toate acestea, o folie de protecție va menține ecranul telefonului în siguranță, mai ales dacă este din sticlă. În plus, îți apără ecranul de zgârieturile ce pot afecta capacitatea de răspuns.

  1. Ai grijă unde îl păstrezi

Chiar dacă folosești o husă de protecție, specialiștii sunt de părere că trebuie să eviți să pui cheile în același buzunar al genții unde ai telefonul. Totodată, nu pune telefonul în locuri periculoase, cum ar fi pe balustrada unui balcon. Nu îl ține în soare, deoarece autonomia bateriei va fi afectată în totalitate, și nu lăsa copiii să se joace cu el.

Citește și:
  1. Păstrează telefonul curat

Este destul de posibil să nu vezi particulele de praf care ajung în dispozitiv. Însă prea mult praf, iar performanța telefonului va fi afectată. De aceea, utilizează o cârpă moale pentru curățarea ecranului cu un produs adecvat. Deschide carcasa din când în când pentru a șterge telefonul pe interior și a scăpa de praf.

  1. Actualizează aplicațiile

Majoritatea smartphone-urilor includ o mulțime de aplicații pe care producătorul le-a instalat deja. Sunt șanse să nu ai nevoie de toate. Cu cât rulezi mai multe aplicații, cu atât durata de viață a bateriei este mai scurtă, așa că dezactivează sau dezinstalează aplicațiile de care chiar nu ai nevoie și pe care știi că nu o să le folosești.

Pentru aplicațiile pe care le folosești des, asigură-te că rulezi întotdeauna cea mai recentă versiune. Dezvoltatorii de aplicații actualizează aplicațiile în mod regulat pentru a adăuga noi funcționalități, pentru a reduce utilizarea resurselor și pentru a se proteja împotriva programelor malware și a amenințărilor de securitate. Un sfat util este să setezi aplicațiile să se actualizeze automat sau să faci asta manual cel puțin o dată pe săptămână.

Citește și:
  1. Golește memoria cache

Când instalezi aplicații sau când acestea rulează, pot lăsa fișiere nedorite în cache. Acestea ocupă memorie pe care ai putea-o folosi pentru lucruri pe care vrei cu adevărat să le faci. Șterge aceste fișiere din când în când. Atât Android, cât și iOS îți permit să faci acest lucru.

Mai mult, utilizează doar surse de încredere. Uneori dorești să descarci și să instalezi o nouă aplicație, dar de unde ar trebui să o obții? Odată cu răspândirea programelor malware în telefoane, cel mai bun sfat este să utilizezi magazinul de aplicații pentru dispozitivul tău sau un alt magazin de aplicații de încredere, cum ar fi Amazon.

În concluzie, acestea sunt cinci sfaturi de îngrijire a telefonului mobil pe care ar fi bine să le respecți mereu, pentru o durată de viață cât mai mare a dispozitivului tău.

Citește și:

Sursă foto: Unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Aprilie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.